Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Holky a jakého stáří dítěte je reálná stridavka pokud jsou oba rodiče normální jen nechtějí být spolu?
To je individuální. Navíc střídavka má spoustu podob. Doporučuji si to nastavit s budoucím ex a dát schválit návrh soudně. Já osobně m dobrou zkušenost se společnou péčí, od 2 a 4 let věku dětí. Konkrétní formu a střídání upravujeme jak potřebujeme.
@canaglia píše:
Jak to soudí v Semilech, to netuším, ale celorepublikový průměr, co já znám data, je v případě zájmu obou rodičů o péči 50% matka, 25% střídavka rovnoměrná, 5% střídavka nerovnoměrná, 20% péče otce jako konečné rozhodnutí na kraji. [/citace@canaglia píše:
Jak to soudí v Semilech, to netuším, ale celorepublikový průměr, co já znám data, je v případě zájmu obou rodičů o péči 50% matka, 25% střídavka rovnoměrná, 5% střídavka nerovnoměrná, 20% péče otce jako konečné rozhodnutí na kraji.I tech 50% vysoupnutych otcu je hruza, nicmene ne tak strasnych, jako cca 90% jeste pred par lety. Trend je nastesti jasny a opravdu neni duvod detem brat jednoho rodice. Da se to brat i jako potvrzeni, ze stridavka OPRAVDU neni takove zlo s batuzkem a žádnou postylkou
@ondrej190 píše:
I tech 50% vysoupnutych otcu je hruza, nicmene ne tak strasnych, jako cca 90% jeste pred par lety. Trend je nastesti jasny a opravdu neni duvod detem brat jednoho rodice. Da se to brat i jako potvrzeni, ze stridavka OPRAVDU neni takove zlo s batuzkem a žádnou postylkou
Srovnáváš nesrovnatelné - tohle jsou výsledky z případů, kdy oba rodiče chtěli péči a hnali to až k odvolačce. Ale na začátku je řada otců vypuzena do role stykačů buď systémem, nebo ověřenou beznadějí, nebo otevřeným tlakem ospodnic, nebo ekonomickými důvody (samoživitel bez nároku na státní podporu). A pak je na začátku řada otců, kteří se prostě starat nechtějí, nebo prostě považují péči matky za standard, proti kterému by nešli. Což jsou přesně ti, co získávají obdiv a potlesk na ospodech a často i soudech. Takže ze všech rozhodnutí je pořád kolem 80% svěření matkám, kolem 13 % jsou společné a střídavé péče, většina dohodou a kolem 7 % péče otců, taky velmi často dohody, nebo vůle dítěte.
@canaglia píše:
Srovnáváš nesrovnatelné - tohle jsou výsledky z případů, kdy oba rodiče chtěli péči a hnali to až k odvolačce. Ale na začátku je řada otců vypuzena do role stykačů buď systémem, nebo ověřenou beznadějí, nebo otevřeným tlakem ospodnic, nebo ekonomickými důvody (samoživitel bez nároku na státní podporu). A pak je na začátku řada otců, kteří se prostě starat nechtějí, nebo prostě považují péči matky za standard, proti kterému by nešli. Což jsou přesně ti, co získávají obdiv a potlesk na ospodech a často i soudech. Takže ze všech rozhodnutí je pořád kolem 80% svěření matkám, kolem 13 % jsou společné a střídavé péče, většina dohodou a kolem 7 % péče otců, taky velmi často dohody, nebo vůle dítěte.
Jo, to chapu, beru to tak, ze kdyz tata chce a neco pro to dela, sance 1:1 stoji za to bojovat.
Ze hodne chlapu rado odevzda starost mame je jasne, a taky, ze je cast tatu, ktere by stacilo popichnout a starali by se taky. A pritom ospodnice, okoli a treba i jejich vlastni matky do nich odmala huci, ze na to od prirody nemaji. ![]()
Sam ze sveho bezprostredniho okoli takove starsi zeny znam ![]()
@ondrej190 píše:
Jo, to chapu, beru to tak, ze kdyz tata chce a neco pro to dela, sance 1:1 stoji za to bojovat.
Ze hodne chlapu rado odevzda starost mame je jasne, a taky, ze je cast tatu, ktere by stacilo popichnout a starali by se taky. A pritom ospodnice, okoli a treba i jejich vlastni matky do nich odmala huci, ze na to od prirody nemaji.
Sam ze sveho bezprostredniho okoli takove starsi zeny znam
Jako já bych pochopil, kdyby těch rozhodnutí nebylo 50% matka, 25% střídavka rovnoměrná, 5% střídavka nerovnoměrná, 20% péče otce, ale 10% matka, 70% střídavka rovnoměrná, 15% střídavka nerovnoměrná, 5% péče otce. To už by mi smrdělo právním státem
Ale pokud je v 70 % jeden z rodičů proti své vůli právně vyloučen z péče, tak mi to smrdí státní nadutostí.
@Murutin píše:
Zvazuje se od 3 let veku ditete. Ale zalezi na osobnosti ditete.
Znám i děti ve věku 1,5 roku, proti vůli matky.