Ex chce dceru do střídavě péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33047
25.8.20 16:13
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Holky a jakého stáří dítěte je reálná stridavka pokud jsou oba rodiče normální jen nechtějí být spolu?

To je individuální. Navíc střídavka má spoustu podob. Doporučuji si to nastavit s budoucím ex a dát schválit návrh soudně. Já osobně m dobrou zkušenost se společnou péčí, od 2 a 4 let věku dětí. Konkrétní formu a střídání upravujeme jak potřebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
25.8.20 19:04
@canaglia píše:
Jak to soudí v Semilech, to netuším, ale celorepublikový průměr, co já znám data, je v případě zájmu obou rodičů o péči 50% matka, 25% střídavka rovnoměrná, 5% střídavka nerovnoměrná, 20% péče otce jako konečné rozhodnutí na kraji. [/citace
@canaglia píše:
Jak to soudí v Semilech, to netuším, ale celorepublikový průměr, co já znám data, je v případě zájmu obou rodičů o péči 50% matka, 25% střídavka rovnoměrná, 5% střídavka nerovnoměrná, 20% péče otce jako konečné rozhodnutí na kraji.

I tech 50% vysoupnutych otcu je hruza, nicmene ne tak strasnych, jako cca 90% jeste pred par lety. Trend je nastesti jasny a opravdu neni duvod detem brat jednoho rodice. Da se to brat i jako potvrzeni, ze stridavka OPRAVDU neni takove zlo s batuzkem a žádnou postylkou :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
25.8.20 20:58
@ondrej190 píše:
I tech 50% vysoupnutych otcu je hruza, nicmene ne tak strasnych, jako cca 90% jeste pred par lety. Trend je nastesti jasny a opravdu neni duvod detem brat jednoho rodice. Da se to brat i jako potvrzeni, ze stridavka OPRAVDU neni takove zlo s batuzkem a žádnou postylkou :potlesk:

Srovnáváš nesrovnatelné - tohle jsou výsledky z případů, kdy oba rodiče chtěli péči a hnali to až k odvolačce. Ale na začátku je řada otců vypuzena do role stykačů buď systémem, nebo ověřenou beznadějí, nebo otevřeným tlakem ospodnic, nebo ekonomickými důvody (samoživitel bez nároku na státní podporu). A pak je na začátku řada otců, kteří se prostě starat nechtějí, nebo prostě považují péči matky za standard, proti kterému by nešli. Což jsou přesně ti, co získávají obdiv a potlesk na ospodech a často i soudech. Takže ze všech rozhodnutí je pořád kolem 80% svěření matkám, kolem 13 % jsou společné a střídavé péče, většina dohodou a kolem 7 % péče otců, taky velmi často dohody, nebo vůle dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
25.8.20 21:04
@canaglia píše:
Srovnáváš nesrovnatelné - tohle jsou výsledky z případů, kdy oba rodiče chtěli péči a hnali to až k odvolačce. Ale na začátku je řada otců vypuzena do role stykačů buď systémem, nebo ověřenou beznadějí, nebo otevřeným tlakem ospodnic, nebo ekonomickými důvody (samoživitel bez nároku na státní podporu). A pak je na začátku řada otců, kteří se prostě starat nechtějí, nebo prostě považují péči matky za standard, proti kterému by nešli. Což jsou přesně ti, co získávají obdiv a potlesk na ospodech a často i soudech. Takže ze všech rozhodnutí je pořád kolem 80% svěření matkám, kolem 13 % jsou společné a střídavé péče, většina dohodou a kolem 7 % péče otců, taky velmi často dohody, nebo vůle dítěte.

Jo, to chapu, beru to tak, ze kdyz tata chce a neco pro to dela, sance 1:1 stoji za to bojovat.
Ze hodne chlapu rado odevzda starost mame je jasne, a taky, ze je cast tatu, ktere by stacilo popichnout a starali by se taky. A pritom ospodnice, okoli a treba i jejich vlastni matky do nich odmala huci, ze na to od prirody nemaji. :?
Sam ze sveho bezprostredniho okoli takove starsi zeny znam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
25.8.20 21:46
@ondrej190 píše:
Jo, to chapu, beru to tak, ze kdyz tata chce a neco pro to dela, sance 1:1 stoji za to bojovat.
Ze hodne chlapu rado odevzda starost mame je jasne, a taky, ze je cast tatu, ktere by stacilo popichnout a starali by se taky. A pritom ospodnice, okoli a treba i jejich vlastni matky do nich odmala huci, ze na to od prirody nemaji. :?
Sam ze sveho bezprostredniho okoli takove starsi zeny znam :zed:

Jako já bych pochopil, kdyby těch rozhodnutí nebylo 50% matka, 25% střídavka rovnoměrná, 5% střídavka nerovnoměrná, 20% péče otce, ale 10% matka, 70% střídavka rovnoměrná, 15% střídavka nerovnoměrná, 5% péče otce. To už by mi smrdělo právním státem :mrgreen: Ale pokud je v 70 % jeden z rodičů proti své vůli právně vyloučen z péče, tak mi to smrdí státní nadutostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
26.8.20 16:02
@Murutin píše:
Zvazuje se od 3 let veku ditete. Ale zalezi na osobnosti ditete.

Znám i děti ve věku 1,5 roku, proti vůli matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna