Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Jana206 tak ja netvrdim, ze to troll byt nemuze, jenom s tema koncovkama se mi to stava taky, takze jen na zaklade tohohle bych bych hned vsechno neoznacovala za trolla ![]()
@-Sára píše:
To je troll jak výšitý. Střidavka je na týden ne 14 dni. Je pouze malé množství léku které se nesmí při kojení a ten známy ve vládě - s tím si to zabila úplně. O pravopisu a určování rodu ani nemluvím
Pardon slečno, paní, vyvíte na jak dlouho se určuje střídavá péče? Jste z praxe? Pokud byste byla nenapíšete takovou koninu. Střídavka může být na 4 dny, na týden, na 14 dní i na měsíc. Hraje v tom roli tolik faktorů, které si ani neumíte představit. Tak prosím nepište o věcech, kterým zjevně nerozumíte.
Proč by nemohla mít zakladatelka, či její muž, známé ve vládě? Já je tam mám taky, není to nic nedosažitelného.
Pro zakladateku : Tak malé miminko soud do střídavé péce nesvěří. Bude vás však vést k tomu, ať je kontakt s otcem častý a v budoucnu ta střídavka být reálná již může.
Tatínka chápu, je toz poloviny stejně jeho dítě jako caše. Nicméně nyní je potřeba vytvořit pouto mezi jednou vztahovou osobou, a to budete zřejmě vy. Tatínka však z péče rozhodně neodstraňujte, dítě ho potřebuje také.
@Jana206 píše:
V poslední době tu byl adminem odhaleny anonym, který tyto příběhy ala časopis Napsáno životem psal a tuto chybu tam opakovaně měl. Té diskuzi nevěřím, hlavně známosti ve vláděAle Ok, každý do toho jdeme s tím, že můžeme krmit trolla.
Ve kterých diskuzích? Já upozorňovala admina u několika a nějak se neozvali.
@vokishka Je, já už si je nepamatuji, ale trollil tu nick JanExekuovaný, anonymně. Je to tak 3 týdny zpět. Já taky nahlasuji, ale admini vše nekontroluji, asi je to nad jejich možnosti, jsou dovolené.
Holky a jakého stáří dítěte je reálná stridavka pokud jsou oba rodiče normální jen nechtějí být spolu?
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Holky a jakého stáří dítěte je reálná stridavka pokud jsou oba rodiče normální jen nechtějí být spolu?
Zvazuje se od 3 let veku ditete. Ale zalezi na osobnosti ditete.
@Murutin píše:
Zvazuje se od 3 let veku ditete. Ale zalezi na osobnosti ditete.
Tohle je nesmysl. Jsou děti, které mohou být ve střídavce už od miminka. Musí se posoudit spousta věcí, zejména schopnost rodičů se respektovat v rodičovské roli.
Najeďte si na cochem.cz a trošku si o tom něco počtěte. Pomůze vám to v mnoha věcech se zorientovat.
@nikive píše:
Tohle je nesmysl. Jsou děti, které mohou být ve střídavce už od miminka. Musí se posoudit spousta věcí, zejména schopnost rodičů se respektovat v rodičovské roli.
Najeďte si na cochem.cz a trošku si o tom něco počtěte. Pomůze vám to v mnoha věcech se zorientovat.
Nebojte, cochemska skoleni jsem absolvovala a dokonce jsem i cetla knihu „to je moje dite“. Samozrejme, ze pokud se rodice domluvi na stridavce, tak si mohou stridat i miminko…pokud se ale nedomluvi a puvodni peci ma matka (z duvodu kojeni, nizkeho veku ditete) a otec ma styky, tak dovrseni hranice tri let je vek, ktery oduvodnuje prezkum z duvodu zmeny pomeru. A muze se zmenit pece na stridavou, jak jsem psala, podle osobnosti ditete (samozrejme za predpokladu, ze oba rodice jsou kompetentni pecovat).
Střídavá péče je možná už od miminka, není na tom nic špatného. A může být i proti vůli matky.
Mohla by u nekojeného tříměsíčního miminka, pracujícího otce a matky na RD vypadat takto:
péče otce
lichý týden pondělí od 16 do úterý do 8 hodin, středa od 16 do čtvrtka 8 hodin, sobota od 9 hodin do neděle do 18 hodin
sudý týden pondělí od 16 do úterý do 8 hodin, středa od 16 do čtvrtka 8 hodin, pátek 16 hodin do soboty do 18 hodin
Péče matky ostatní čas.
Dítě bude mít dva primární pečovatele, což je ideální.
Nejvhodnější není jít za právníkem, ale za mediátorem.
@Murutin píše:
Nebojte, cochemska skoleni jsem absolvovala a dokonce jsem i cetla knihu „to je moje dite“. Samozrejme, ze pokud se rodice domluvi na stridavce, tak si mohou stridat i miminko…pokud se ale nedomluvi a puvodni peci ma matka (z duvodu kojeni, nizkeho veku ditete) a otec ma styky, tak dovrseni hranice tri let je vek, ktery oduvodnuje prezkum z duvodu zmeny pomeru. A muze se zmenit pece na stridavou, jak jsem psala, podle osobnosti ditete (samozrejme za predpokladu, ze oba rodice jsou kompetentni pecovat).
To jsi četla špatně, protože pokud matka bude bez relevantního důvodu bránit péči obou rodičů, pak by naopak soud měl svěřit dítě tomu z rodičů, který je ke spolupráci s druhým rodičem ochotnější. Ale takto to funguje v Německu, v Čechách funguje Cochcem, a ne Cochem.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
I. ÚS 955/15: „není žádného předem daného důvodu, proč by se otec nemohl plnohodnotně starat o novorozence.“
Ahoj, prosim o radu: jak to v praxi byva, kdyz manzel chce deti (kluci 5 a 8 ) do stridave pece, ale ja s tim nesouhlasim a chci deti do sve pece. Jak to vetsinou rozhodnou?
Starsi je citlivej, nedal by to.. Otec casto krici, bral i antidepresiva na nezvladnuti emoci, ktere ale prestal po chvili brat.
@lussinka1984 píše:
Ahoj, prosim o radu: jak to v praxi byva, kdyz manzel chce deti (kluci 5 a 8 ) do stridave pece, ale ja s tim nesouhlasim a chci deti do sve pece. Jak to vetsinou rozhodnou?Starsi je citlivej, nedal by to.. Otec casto krici, bral i antidepresiva na nezvladnuti emoci, ktere ale prestal po chvili brat.
Jak to soudí v Semilech, to netuším, ale celorepublikový průměr, co já znám data, je v případě zájmu obou rodičů o péči 50% matka, 25% střídavka rovnoměrná, 5% střídavka nerovnoměrná, 20% péče otce jako konečné rozhodnutí na kraji.
Úplně miluju, jak ženský brečí, když mají vidět méně společné dítě a úplně zapomínají, že jaksi na dítě mají právo oba rodiče. Ta by asi valila oči, kdyby NÁHODOU (fakt říkám náhodou) dostal dítě do péče on.