Ex mi neda pokoj

Anonymní
13.3.22 09:02

Ex mi neda pokoj

Dobry vecer,
Bude tomu jiz pres dva roky co nejsem se svym manzelem a otcem ditete.
Ex me ale neustale atakuje smskama po celou dobu co jiz nejsme spolu.

V celkovem souctu jich ale neni mnoho, pocet nepresahuje 60 sms/mesicne a mimoto jsou tam i zpravy tykajici se ditete, ale zrejme se do ted neprenesl pres nas rozvod, poukazuje na muj psychicky stav a vyhrozuje, ze diteti bude lepsi u nej, ackoliv ma dany soudne styk a tento probiha.

Je moznost se nejak branit aby tyto sms ustaly? Trva to velice dlouho a ja jsem uz zoufala.

Dekuju!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2584
13.3.22 09:14

Mít druhý mobil a tady ten dát k ledu - podívat se na něj jen před stykem, jestli dorazí nebo něco k němu nepotřebuje? (Půjčit kolo, říct, že má dítě rýmu..) Možná bych mu to i sdělila. Pokud je dítě u tebe, nechat ho nabitý, ale ignorovat. Nové číslo mu samozřejmě nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
13.3.22 09:25
@Anonymní píše:
Dobry vecer,

V celkovem souctu jich ale neni mnoho, pocet nepresahuje 60 sms/mesicne a mimoto jsou tam i zpravy tykajici se ditete, ale zrejme se do ted neprenesl pres nas rozvod, poukazuje na muj psychicky stav a vyhrozuje, ze diteti bude lepsi u nej, ackoliv ma dany soudne styk a tento probiha.

Je moznost se nejak branit aby tyto sms ustaly? Trva to velice dlouho a ja jsem uz zoufala.

Dekuju!

Jdi s tím na policii. 60 SMS od ex rozhodně není málo a trvá to už moc dlouho. Je to zcela ukázkové pronásledování a byla bych z toho na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
13.3.22 09:37

8o Jsi dobrá, že jsi to tak dlouho vydržela. Jak tu už bylo řečeno, na policii, nebude ani nebude na škodu si doma sednout a vytisknout na listy zprávy, které hraničí s vulgaritou, vyhrožováním, manipulací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
13.3.22 09:45
@kbrz píše:
Jdi s tím na policii. 60 SMS od ex rozhodně není málo a trvá to už moc dlouho. Je to zcela ukázkové pronásledování a byla bych z toho na nervy.

Bohužel policie v tom neudělá absolutně nic..řešila jsem něco podobného ale to v tom nebyly děti..chlap mi vyhrožoval znásilněním, že ví kudy chodím domů z práce a podobně..šla jsem s tím za „pomáhat a chránit“.. bylo mi řečeno, že teď nemůžou nic udělat a vyslo z toho vlastně to, že až se mi něco stane tak pak to budou řešit.. takže asi tak..

Zakladatelko: pořídit si druhý telefon, stávající mít pouze pro ex..aby tě ještě nenarkl z omezování kontaktu s dítětem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
13.3.22 10:53

Tak samozřejmě. Není povinnost mobil vlastnit, natož ho poskytovat jako prostředek k útokům na svoji osobu. Jasně, je tu takový to, že rodič má být informován. Ale to neznamená, že každý den. Takže si založte nový e-mail jen pro komunikaci s ex, jemu písemně oznamte, že z daného mailu mu jednou týdně pošlete shrnutí o tom, jak se dítě mělo, co dělalo, jaký udělalo pokroky, případně tam budete, mimo ten jeden daný den, oznamovat i nenadálé změny - třeba zdravotního stavu. Víc ani ťuk. Ať vám tam bude psát cokoliv, veškerou komunikaci povedete vy a bude to jen a pouze o dítěti. V mobilu si zprávy zablokujte. Pokud to nelze krz předávání, tak prostě na SMS vůbec nereagujte, nejvejš na začátku s odkazem na mailovou komunikaci. Jasně - bude to zlý, jak mu odepřete kontrolu nad vaší osobou, tak ho to naštve a nejspíš přitvrdí. Jenže to se nesmíte bát a vydržet. Bude vyhrožovat třeba OSPODem, aby vás přiměl k poslušnosti? Tak ať si tam jde klidně stěžovat a neobtěžuje vás tím, že vám to bude oznamovat. Bude vyhrožovat změnou péče? No tak ať si dá návrh, vy se s tím poperete. Proč van to hlásí. Když se tomu nepostavíte, bude vás takhle „řidit“ další roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.3.22 11:00
@Anonymní píše:
Dobry vecer,

Dekuju!

Napsat mu, že pokud tohle neukončí, podas to pro stalking případně vyhrožování. A se SMS dojít na ospod a zadokumentovat je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí