Styk otce s dítětem - rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
13.3.22 07:51

Styk otce s dítětem - rada

Dobry den,
Prosím o radu. Pred ctyrma měsíci jsem odešla s dítětem (2 roky) od pritele(je zapsany v RL), začal ve větší míře požívat alkohol(podle nej má vše pod kontrolou), začali jsme se kvůli tomu hádat, napadal me slovně a pak i fyzicky. A proto jsem se takto rozhodla.
Dítě videl po dvou měsících a to jen dik tomu, ze jsme na par dni prijeli k němu. Od te doby dva měsíce opět žádný zajem-nezepta se jak se malá má, žádný hovor. Jen neustále urážky me a výčitky.
Ted by rad dítě na dva týdny k sobě. Vim, ze má na dítě stejne pravo jako já, a nechci delat problemy s kontaktem otec a dítě a zatím to řešit ani nejak soudně. Jde mi jen o to, ze o dítěti skoro nic nevi-co rado ji, oblíbené hracky, pohádky denní program a rituály. Doba kdy spolu trávili čas když jsme žili spolecne bylo maximálně 6hodin a 2× za celou dobu uspaval. Když jsme žili spolu, někdy v noci ani Diky alkoholu nevěděl co se deje a dítě brečí, ze ho bolí brisko. A tak se bojim, ze dva týdny je dlouhá doba a ze by nebylo dítě dostatečně obstaráno a je to i dlouhá doba vzhledem k veku dítěte. Otec žije na druhem konci republiky(4hod autem)
Poradíte mi prosím co delat? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35594
13.3.22 07:56

Běž se poradit na Ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.3.22 08:08
@VIVI9 píše:
Dobry den,
Prosím o radu. Pred ctyrma měsíci jsem odešla s dítětem (2 roky) od pritele(je zapsany v RL), začal ve větší míře požívat alkohol(podle nej má vše pod kontrolou), začali jsme se kvůli tomu hádat, napadal me slovně a pak i fyzicky. A proto jsem se takto rozhodla.
Dítě videl po dvou měsících a to jen dik tomu, ze jsme na par dni prijeli k němu. Od te doby dva měsíce opět žádný zajem-nezepta se jak se malá má, žádný hovor. Jen neustále urážky me a výčitky.
Ted by rad dítě na dva týdny k sobě. Vim, ze má na dítě stejne pravo jako já, a nechci delat problemy s kontaktem otec a dítě a zatím to řešit ani nejak soudně. Jde mi jen o to, ze o dítěti skoro nic nevi-co rado ji, oblíbené hracky, pohádky denní program a rituály. Doba kdy spolu trávili čas když jsme žili spolecne bylo maximálně 6hodin a 2× za celou dobu uspaval. Když jsme žili spolu, někdy v noci ani Diky alkoholu nevěděl co se deje a dítě brečí, ze ho bolí brisko. A tak se bojim, ze dva týdny je dlouhá doba a ze by nebylo dítě dostatečně obstaráno a je to i dlouhá doba vzhledem k veku dítěte. Otec žije na druhem konci republiky(4hod autem)
Poradíte mi prosím co delat? Dekuji

Zkus vyjednávat. Začněne s kratším časovým úsekem. Jak je možné, že žijete od sebe tak daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.3.22 08:11

@Russet protože jsme odešli k rodičům. Nebyla možnost kam jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12870
13.3.22 08:30

Uvědomuješ si, že on tě může donutit vrátit se, pokud to podá na soud.
Nech si určit výživné a svěřit dítě do péče, dokud to tak nebude, tak může přijet a dítě si u sebe nechat jak dlouho chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33360
13.3.22 08:38
@VIVI9 píše:
Dobry den,
Poradíte mi prosím co delat? Dekuji

Blbá situace. On má na dítě stejné právo jako ty, to víš. Zajdi na OSPOD, nech si svěřit dítě do péče. Vyřeště styk, alimenty. Když si dítě vezme, tak ti ho nemusí klidně vrátit, a neuděláš nic. Odešla jsi dosta daleko, a znemožnila styk otce s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
13.3.22 09:35

Už dávno si měla mít dítě vyřešené u soudu - styk a alimenty.
Schovávej si veškerou konverzaci, zajdi hned zítra vše pořešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 13:36

Vyhrožuje soudem poradíte?

Ahoj, pokouším se o vaší radu.
S ex jsme se po náročném vztahu rozešli. Bylo v tom domácí násilí a alkohol. Z jeho strany.Jsou o tom záznamy na soc.odd i pčr.
Snažila jsem se dlouho aby se s dětmi vidal, jenže on prostě bez toho chlastu nebude, vždycky byl opilej, nebo zrušil návštěvu že zdravotních důvodů…
Po dvou letech mého snažení a domlouvání mi došla trpelivost. Naposledy viděl děti před 2.5 měsícem, kdy se válel opilej na kolejích, syn mi to ukazoval. Mám nahrávku, jak to ukazoval. Děti k němu po tomhle už ani nechtěli… Teď mi psal, pokud je nedovedu na vánoce, že mě dá k soudu. kluci 5a 7let, otec v nájmu v garsonce.
Jaký může mít po tom všem práva? snad jste pochopili pointu, ono se to těžko píše…děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
2218
23.12.22 13:40
@Anonymní píše:
S ex jsme se po náročném vztahu rozešli. Bylo v tom domácí násilí a alkohol. Z jeho strany.Jsou o tom záznamy na soc.odd i pčr.
Snažila jsem se dlouho aby se s dětmi vidal, jenže on prostě bez toho chlastu nebude, vždycky byl opilej, nebo zrušil návštěvu že zdravotních důvodů…
Po dvou letech mého snažení a domlouvání mi došla trpelivost. Naposledy viděl děti před 2.5 měsícem, kdy se válel opilej na kolejích, syn mi to ukazoval. Mám nahrávku, jak to ukazoval. Děti k němu po tomhle už ani nechtěli… Teď mi psal, pokud je nedovedu na vánoce, že mě dá k soudu. kluci 5a 7let, otec v nájmu v garsonce.
Jaký může mít po tom všem práva? snad jste pochopili pointu, ono se to těžko píše…děkuji za rady

Nikam je nevodit, ať si dá k soudu, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.12.22 14:10
@Anonymní píše:
Jaký může mít po tom všem práva? snad jste pochopili pointu, ono se to těžko píše…děkuji za rady

Máte nějaké rozsudek? Pokud ne, tak dej návrh na soud ty a zadej setkání pouze pod dohledem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 14:20

@martina.se ano, jsou v mě péči, zbytek na domluvě.

• Citovat
  • Upravit
35724
23.12.22 14:23
@Anonymní píše:
@martina.se ano, jsou v mě péči, zbytek na domluvě.

No tak se nedomluvíte, a ať to řeší přes soud! :cert:

Bože, jak hluboko někteří rodiče klesli, když mají děti jako rukojmí… :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 14:25

@jege já je ale nemám jako rukojmí, byla bych ráda, kdyby normálně fungoval.
To se mají dívat na opilyho otce?

• Citovat
  • Upravit
11113
23.12.22 14:27
@Anonymní píše:
To se mají dívat na opilyho otce?

Předpokládám, že kritizoval otce, klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35724
23.12.22 14:38
@Anonymní píše:
To se mají dívat na opilyho otce?

Nemaj! Já myslel spíše ten soud anebo policii v paralelním vláknu. ;)

@jita22 píše:
Předpokládám, že kritizoval otce, klid :kytka:

Předpokládáš správně! :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box