Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejezdila bych… píšeš že ti ublížil, na mě to působí že tě má jako zadní vrátka a jistotu kdyby se mu něco nepovedlo. Nevím jakej byl rozchod, ale hlavně si pamatuj že za to kde je, ty rozhodně nemůžeš…drž se ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu.
S přítelem jsme se rozešli po 9 letech asi před 4 měsíci, byla to moje první láska takže bolest a šok.
Ex přítel si našel po měsíci slečnu které je 16, nám oboum je 23.
Věděla jsem že od našeho rozchodu nebyl psychicky v pohodě, hodně pil alkohol a jedl prášky na spaní.
Ale co mi furt psal jak je spokojený jak se má dobře, jak je ta jeho holka pro život atd atd,
když věděl že mi není dobře, nezajímal se, nepsal, radši mi řekl že z rozchodu venku nejspíš nejsem tak není dobrý se kontaktovat.
Každopádně mi včera psal že skončil na psychiatrické léčebně protože měl sebevražedné sklony a deprese, takže ho hospitalizovali.
Hrozně mě to zasáhlo i po tom jak mi ublížil a nejradši bych mu pomohla, napsal že za ním pak mužu přijet až se mu udělá lépe, ale nevím no
Ráda mu pomůžu, jsem odjakživa dobrák
Co by jste dělaly vy?
Podotýkám že jsem ho kolikrat zvala na pokec, ven, jít se projít.
Vždycky napsal že půjdeme ale pak se na to vybodl.nevím
![]()
Taky nejsem svatá, ale pomoc jsem mu nabízela několikrát a odmítl.
Tak asi bude nejlepší mu dát čas?
S tou přítelkyní mi vždy řekl že s ní nechodí že jí má jen tak, ale potkala jsem ho s ní jak jde za ruku po městěnetuším jak to mají, ale nevím si rady jestli mu psát že bych za ním ráda přijela, nevím jak se zachovat.
Vůbec! Byla to demonstrativní sebevražda- vygůgli si to. Je to psychicky nemocný člověk a pomůže mu nemocnice a specializovaní doktoři
. Ty mu vůbec nepiš, ani za ním nechoď!
Od 14-ti s jedním chlapem
. Jsi v největším rozkvětu, tak si užívej a na jednu trosku se vykašli
.
@Makca87 Ráda bych se na něj vykašlala, ale bohužel to neumím, a když mi na někom stále záleží mám tendenci mu pomoct
![]()
Nešla bych tam ani omylem. Citově vydírá a pokud tam teď pujdeš, bude to praktikovat ještě tak 10 let.
Vis, ono jde byt zaroven hodna ale ne blba. Staci si uvedomit bez sebeoblbovani, kdo si pomoc zaslouzi.
@Tarjei chápu to, zase na druhou stránku má přítelkyni tak by mu měla pomoct hlavně ona ![]()
@Anonymní píše:
@Tarjei chápu to, zase na druhou stránku má přítelkyni tak by mu měla pomoct hlavně ona
No tak proc Ty se tim trapis?
Nikam nejezdi a nechoď, i kdyby manipulátor nebyl.
Potřebuješ se z toho vztahu vyvázat, což nepůjde, když na něm budeš pořád viset a kontaktovat ho.
On s tebou být nechce, musíš to vzít tak, jak to je.
Zavři za tím dveře, odtruchli si to a jdi dál. Do minulosti se už nevracej, není za čím, posbírej zbytky sil a sebeúcty, postav se na nohy a začni nový život s někým jiným - i když se ti to teď zdá nemožné.
A ještě jedna věc - jestli si myslíš, že mu pomůžeš - nepomůžeš, nemáš jak, i kdybys chtěla sebevíc. Nech to na doktorech, sestrách a psycholozích. Oni mu možná taky nepomůžou, ale aspoň to nedělají s vidinou vztahu.
Hodně sil!
Vymazat kontakt, zablokovat, odtruchlit a jít dál. Deprese skutečně nevyléčíš „láskou“.
Pokud ti to nejde, tak vstoupit do psychoterapie včas, abys taky neskončila v léčebně.
@Anonymní píše:
@Makca87 Ráda bych se na něj vykašlala, ale bohužel to neumím, a když mi na někom stále záleží mám tendenci mu pomoct![]()
Jo - tomu se říká syndrom pomocníka a je to výraz vlastní nejistotu a nedostatku vnitřní sebehodnoty, kteoru čerpáš z toho, že jsi „hodná“ a „užitečná“ a doufáš, že tě za to lidi budou mít rádi a budou ti za to vděční. a vono ne, co?
Lidi tě bud mají rádi a nebo ne, nemusíš se stávat neurotickou záchranářkou. Ale pokud nemáš moc ráda sebe samu, tak to pak je všechno dost složitější. Napři snahy zachrátnit bolavé duše především na sebe samu.
Otázka je, jestli v té léčebně vůbec je, jestli to na tebe nehraje.
Každý ti tu napíše, ať za ním nejezdíš, ať se od něj odstříhneš, že je labilní, manipuluje s tebou (kdyby neměl zájem manipulovat, nepsal by ti a nekontaktoval tě), ale je mi podle toho, jak se k tomu stavíš jasné, že za ním poběžíš hned jak pískne. Pokud pískne.
I to je totiž manipulace, že ti pořád dává nějaké šance na setkání a když vidí, že ty se chytneš, tak to zruší nebo tam nedorazí, aby tě sejmul.
Takže každá rada zbytečná, to co chceš slyšet, tu neuslyšíš, ale je mi jasné, že jak dostaneš povel že budeš připuštěna, tak budeš na značkách.
Hodně štěstí ![]()
Ahoj holky, prosím o radu.
nevím
Taky nejsem svatá, ale pomoc jsem mu nabízela několikrát a odmítl.
netuším jak to mají, ale nevím si rady jestli mu psát že bych za ním ráda přijela, nevím jak se zachovat.
S přítelem jsme se rozešli po 9 letech asi před 4 měsíci, byla to moje první láska takže bolest a šok.
Ex přítel si našel po měsíci slečnu které je 16, nám oboum je 23.
Věděla jsem že od našeho rozchodu nebyl psychicky v pohodě, hodně pil alkohol a jedl prášky na spaní.
Ale co mi furt psal jak je spokojený jak se má dobře, jak je ta jeho holka pro život atd atd,
když věděl že mi není dobře, nezajímal se, nepsal, radši mi řekl že z rozchodu venku nejspíš nejsem tak není dobrý se kontaktovat.
Každopádně mi včera psal že skončil na psychiatrické léčebně protože měl sebevražedné sklony a deprese, takže ho hospitalizovali.
Hrozně mě to zasáhlo i po tom jak mi ublížil a nejradši bych mu pomohla, napsal že za ním pak mužu přijet až se mu udělá lépe, ale nevím no
Ráda mu pomůžu, jsem odjakživa dobrák
Co by jste dělaly vy?
Podotýkám že jsem ho kolikrat zvala na pokec, ven, jít se projít.
Vždycky napsal že půjdeme ale pak se na to vybodl.
Tak asi bude nejlepší mu dát čas?
S tou přítelkyní mi vždy řekl že s ní nechodí že jí má jen tak, ale potkala jsem ho s ní jak jde za ruku po městě