Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To delas jen nocni smeny?
Nebo se stridaji denni a nocni (pak bys mohla prejit jen na denni). Pokud zamestnavatel pro tebe nema praci, muze te ty dva mesice nechat doma na 60%.
Netusim, zda pri pozbyti zdravotni zpusobilosti se musi dvoumesicni vypovedni lhuta dodrzet ![]()
@cecetka píše:
To delas jen nocni smeny?Nebo se stridaji denni a nocni (pak bys mohla prejit jen na denni). Pokud zamestnavatel pro tebe nema praci, muze te ty dva mesice nechat doma na 60%.
Netusim, zda pri pozbyti zdravotni zpusobilosti se musi dvoumesicni vypovedni lhuta dodrzet
Mám dojem, že nemusí, může to být důvod pro okamžitou výpoveď. I dohodou, když se napíše jako důvod zdravotní stav, tak to nebude problémy ani pro úřad práce.
Tak jestli jsi na nemocenské tak podepiš dohodu a shanej si práci. Budeš dal na neschopence dokud nesezenes práci.
Výpověď dohodou neexistuje. Buď tě zaměstnavatel vyhodí, a nebo se dohodnete na ukončení pracovního poměru a může to klidně platit až od 1.11. si myslím. Ale nevím, jak to tam funguje s případným odstupným nebo výší podpory. Aby ses tím podpisem dohody nepřipravila o peníze.
@P4ja odstupný musí být přímo tam dohodnutý, jinak prd a podpora od UP se krátí při tomto ukončení PP.
@P4ja píše:
Výpověď dohodou neexistuje. Buď tě zaměstnavatel vyhodí, a nebo se dohodnete na ukončení pracovního poměru a může to klidně platit až od 1.11. si myslím. Ale nevím, jak to tam funguje s případným odstupným nebo výší podpory. Aby ses tím podpisem dohody nepřipravila o peníze.
Tak ona bude odcházet sama, odstupné není. Manžel taky tak musel odejít, tak jsem se na to dívala. A šel na úřad práce s dohodou, musí tam být vysloveně napsáno, že je to kvůli zdravotnímu stavu, pro který nemůže vykonávat práce. Pak se nic nekrátí.
@cecetka píše:
To delas jen nocni smeny?Nebo se stridaji denni a nocni (pak bys mohla prejit jen na denni). Pokud zamestnavatel pro tebe nema praci, muze te ty dva mesice nechat doma na 60%.
Netusim, zda pri pozbyti zdravotni zpusobilosti se musi dvoumesicni vypovedni lhuta dodrzet
Ano, pouze noční směny
@JancaS84 píše:
Tak jestli jsi na nemocenské tak podepiš dohodu a shanej si práci. Budeš dal na neschopence dokud nesezenes práci.
Nejsem na nemocenské, jsem pracovně způsobilá s výjimkou práce v noci. Na nemocenskou mě, podle mě, doktorka nedá jen s tím, že hledám novou práci
@P4ja píše:
No právě, mám navíc smlouvu na dobu určitou, tam asi ani s odstupným počítat nemohu
@P4ja Na odstupném se můžou domluvit,. oficiálně se dává jen v případě kdy ruší pozici ve firmě..končila jsem na dohodu a na ouřade nikdo nic neřešil.. zapsali a je to.. důvod nikdo neřešil..
Lidi ještě dělají i to, že se hodí marod ještě v době pracovního poměru, pobírají nemocenskou a mezitím si hledají práci ale na to jsem osobně nikdy neměla koule.. zaměstnavatel se snažil vyjít maximálně vstříc tak proč bych mu dělala peklicko..
Takže závěr té prohlídky je, že jsi způsobilá s podmínkou (bez práce v nočních hodinách) anebo že jsi dlouhodobě pozbyla pracovní způsobilost?
@zelfka píše:
Takže závěr té prohlídky je, že jsi způsobilá s podmínkou (bez práce v nočních hodinách) anebo že jsi dlouhodobě pozbyla pracovní způsobilost?
Ano, způsobilá s podmínkou
@Anonymní píše:
Ano, způsobilá s podmínkou
A ta pozice, kterou vykonavas se pres den vubec nevykonava nebo se vykonava, ale neni tam uz dalsi volne misto?
@zelfka píše:
A ta pozice, kterou vykonavas se pres den vubec nevykonava nebo se vykonava, ale neni tam uz dalsi volne misto?
Vykonává a není tam volné místo
Dobrý den, žádám o radu.
Pracuji na 12ti hodinové noční směny, zároveň se léčím s psychiatrickým onemocněním. Kvůli velkému zhoršení mých potíží jsem podstoupila zdravotní prohlídku u závodního lékaře, který mi vystavil potvrzení,,Nezpůsobilost práce v noci".
Protože zaměstnavatel pro mě nemá práci na denní směny, jediným řešením je výpověď. Zaměstnavatel nabídl výpověď okamžitě dohodou - tu si nemohu dovolit, musím sehnat práci novou. A pak výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou - znamená to tedy, že budu na nemocenské dva měsíce? Nebo jak bude probíhat výpovědní doba, když pro mě nemá práci? Děkuji i za případné tipy, na co si dát pozor, co si pohlídat, nikdy jsem výpověď nedávala.