Výpověď, prosím poraďte

Anonymní
6.10.20 15:39

Výpověď, prosím poraďte

Dobrý den, žádám o radu.
Pracuji na 12ti hodinové noční směny, zároveň se léčím s psychiatrickým onemocněním. Kvůli velkému zhoršení mých potíží jsem podstoupila zdravotní prohlídku u závodního lékaře, který mi vystavil potvrzení,,Nezpůsobilost práce v noci".
Protože zaměstnavatel pro mě nemá práci na denní směny, jediným řešením je výpověď. Zaměstnavatel nabídl výpověď okamžitě dohodou - tu si nemohu dovolit, musím sehnat práci novou. A pak výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou - znamená to tedy, že budu na nemocenské dva měsíce? Nebo jak bude probíhat výpovědní doba, když pro mě nemá práci? Děkuji i za případné tipy, na co si dát pozor, co si pohlídat, nikdy jsem výpověď nedávala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26856
6.10.20 15:56

To delas jen nocni smeny? 8o Nebo se stridaji denni a nocni (pak bys mohla prejit jen na denni). Pokud zamestnavatel pro tebe nema praci, muze te ty dva mesice nechat doma na 60%.
Netusim, zda pri pozbyti zdravotni zpusobilosti se musi dvoumesicni vypovedni lhuta dodrzet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
6.10.20 15:58
@cecetka píše:
To delas jen nocni smeny? 8o Nebo se stridaji denni a nocni (pak bys mohla prejit jen na denni). Pokud zamestnavatel pro tebe nema praci, muze te ty dva mesice nechat doma na 60%.
Netusim, zda pri pozbyti zdravotni zpusobilosti se musi dvoumesicni vypovedni lhuta dodrzet :nevim:

Mám dojem, že nemusí, může to být důvod pro okamžitou výpoveď. I dohodou, když se napíše jako důvod zdravotní stav, tak to nebude problémy ani pro úřad práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35713
6.10.20 16:04

Tak jestli jsi na nemocenské tak podepiš dohodu a shanej si práci. Budeš dal na neschopence dokud nesezenes práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.10.20 16:06

Výpověď dohodou neexistuje. Buď tě zaměstnavatel vyhodí, a nebo se dohodnete na ukončení pracovního poměru a může to klidně platit až od 1.11. si myslím. Ale nevím, jak to tam funguje s případným odstupným nebo výší podpory. Aby ses tím podpisem dohody nepřipravila o peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
6.10.20 16:14

@P4ja odstupný musí být přímo tam dohodnutý, jinak prd a podpora od UP se krátí při tomto ukončení PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
6.10.20 16:14
@P4ja píše:
Výpověď dohodou neexistuje. Buď tě zaměstnavatel vyhodí, a nebo se dohodnete na ukončení pracovního poměru a může to klidně platit až od 1.11. si myslím. Ale nevím, jak to tam funguje s případným odstupným nebo výší podpory. Aby ses tím podpisem dohody nepřipravila o peníze.

Tak ona bude odcházet sama, odstupné není. Manžel taky tak musel odejít, tak jsem se na to dívala. A šel na úřad práce s dohodou, musí tam být vysloveně napsáno, že je to kvůli zdravotnímu stavu, pro který nemůže vykonávat práce. Pak se nic nekrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 16:24
@cecetka píše:
Netusim, zda pri pozbyti zdravotni zpusobilosti se musi dvoumesicni vypovedni lhuta dodrzet :nevim:

Ano, pouze noční směny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.20 16:27
@JancaS84 píše:
Tak jestli jsi na nemocenské tak podepiš dohodu a shanej si práci. Budeš dal na neschopence dokud nesezenes práci.

Nejsem na nemocenské, jsem pracovně způsobilá s výjimkou práce v noci. Na nemocenskou mě, podle mě, doktorka nedá jen s tím, že hledám novou práci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.20 16:28
@P4ja píše:

No právě, mám navíc smlouvu na dobu určitou, tam asi ani s odstupným počítat nemohu

• Citovat
  • Upravit
10073
6.10.20 16:38

@P4ja Na odstupném se můžou domluvit,. oficiálně se dává jen v případě kdy ruší pozici ve firmě..končila jsem na dohodu a na ouřade nikdo nic neřešil.. zapsali a je to.. důvod nikdo neřešil..

Lidi ještě dělají i to, že se hodí marod ještě v době pracovního poměru, pobírají nemocenskou a mezitím si hledají práci ale na to jsem osobně nikdy neměla koule.. zaměstnavatel se snažil vyjít maximálně vstříc tak proč bych mu dělala peklicko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
6.10.20 16:39

Takže závěr té prohlídky je, že jsi způsobilá s podmínkou (bez práce v nočních hodinách) anebo že jsi dlouhodobě pozbyla pracovní způsobilost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 16:41
@zelfka píše:
Takže závěr té prohlídky je, že jsi způsobilá s podmínkou (bez práce v nočních hodinách) anebo že jsi dlouhodobě pozbyla pracovní způsobilost?

Ano, způsobilá s podmínkou

• Citovat
  • Upravit
458
6.10.20 16:42
@Anonymní píše:
Ano, způsobilá s podmínkou

A ta pozice, kterou vykonavas se pres den vubec nevykonava nebo se vykonava, ale neni tam uz dalsi volne misto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 16:46
@zelfka píše:
A ta pozice, kterou vykonavas se pres den vubec nevykonava nebo se vykonava, ale neni tam uz dalsi volne misto?

Vykonává a není tam volné místo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová