Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj může exekutor zablokovat účet který si založim k podnikání? Ne že bych chtěla úmyslně odklánět peníze ale z výplaty mi už strhávají docela dost na exekuce a zůstává mi životní minimum pro mě dvě malé dcerky a manžela to je necelých 11000,–. Ale chci si založit podnikání a k tomu budu potřebovat účet a právě že k tomu abych mohla fungovat v tom oboru co chci tak na to budu potřebovat finance a pokud by exekutor zablokoval i účet na podnikání tak bych neměla z čeho pak platit materiál k podnikání. Předem děkuji za rady
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@JancaS84 právě že jsem na internetu o tom něco četla ale nebyla jsem si jistá. Ale jinak děkuji za odpověď
@Vendy2722 píše:
Ahoj může exekutor zablokovat účet který si založim k podnikání? Ne že bych chtěla úmyslně odklánět peníze ale z výplaty mi už strhávají docela dost na exekuce a zůstává mi životní minimum pro mě dvě malé dcerky a manžela to je necelých 11000,–. Ale chci si založit podnikání a k tomu budu potřebovat účet a právě že k tomu abych mohla fungovat v tom oboru co chci tak na to budu potřebovat finance a pokud by exekutor zablokoval i účet na podnikání tak bych neměla z čeho pak platit materiál k podnikání. Předem děkuji za rady
Raději nejprve zažádejte o insolvenci- pak už vám nepůjde exekutor po účtech a nebudete splácet všechno- kolik celkem dlužíte?
@Anonymní píše:
Raději nejprve zažádejte o insolvenci- pak už vám nepůjde exekutor po účtech a nebudete splácet všechno- kolik celkem dlužíte?
Mám dluh celkem 300 000,– to po srážkách skoro 10 000,– bych měla splacené do čtyř let. A v insolvenci bych to stejně splatila všechno
@Vendy2722 píše:
Mám dluh celkem 300 000,– to po srážkách skoro 10 000,– bych měla splacené do čtyř let. A v insolvenci bych to stejně splatila všechno
No, to sice jo, ale nemusela bys resit, zda ti nekdo muze zablokovat ucet.
@j.a.n.i1 už dlouho přemýšlím že bych šla do insolvence ale četla jsem že je to kolikrát horší než exekuce. I když na obouch strana h jsou plusy i mínusy
@Vendy2722 mě přijde VŽDYCKY lepší insolvence.
V čem konkrétně má být horší? Dost by mě to zajímalo.
@Cenarius tak co jsem četla tak dost lidí toho litovalo že měly hodně málo na měsíc z výplaty. Já v bývalé práci vydělávala dost ale kvůli těhotenství jsem musela jít na nemocenskou. Ale i tak jsem s tím malém co mi účetní nechávala vyšla. A to jsem byla sama. A teď mám díky dcerám necelých 11000,– a to se někomu zdá málo a já s tím taky musím vyžít
@Vendy2722 já si myslím, že ta nezabavitelna částka je pořád stejná jak v exekuci, tak v insolvenci.
@Vendy2722 Jestli jsi schopna splácet, tak se na insolvenci vykašli a domluv si splátkový kalendář. S insolvencí jsi doživotně označena jako finanční mrzák.
@Cenarius tak nevím jak v exekuci ale tenhle měsíc jsem nezabavitelnou částku neměla měla jsem o výplatě skoro o 2000,– míň dostala jsem se na výplatu na necelých deset tisíc a nezabavitelna částka je necelých jedenáct tisíc pro dva dospělé a dvě děti.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat