Exekuce a SJM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2785
17.3.11 16:04

Stejně tak Ti nebude zabavovat psa,pokud to nebude drahé plemeno s PP.Obyčejného psa nebo kočku Ti fakt nikdo nevezme.
S tím zabavováním zvířat, je to spíš psychický nátlak na dlužníky.
Taky nezabavujou věci pro děti atd..jsou sice svině,ale taky to jsou jen lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
17.3.11 16:06
Daniella82 píše:
Jinak teda pochybuju, že by exekutor zabavoval zrovna 20 let starou lednici,nebo záchodový prkýnko..to mě fakt pobavilo :mrgreen:
Neprodejný věci určitě nezabavujou,akorát by si tím přidělávali práci.

No ne, tak me to napadlo vid.. kdyz jsou fakt schopni asi zabavit vsechno jak tak koukam… :mrgreen:
A berou veci jako je nadobi atd??? Nebo jdou fakt jen po necem cennem? :think:
Protoze si nedokazu predstavit, ze by se srali s kazdou sklenickou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
17.3.11 16:11

no tak o platu radeji pomlcim…jsem tu treti rok a uz opravdu na to zaludek nemam, ale kdyz jsem nastupovala…byla sem cerstve po maturite a byla jsem rada, ze mam praci a nemela jsem z ceho vybirat…
Jinak opravdu co vidim ve spise tak oblepi i stare veci a znalec je oceni treba 50kc lednicka a pod…
A co se tyka zabaveni psa a zvirat vseobecne, u nas se nic takovyho nezabavilo, ale pravo na to maji :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
17.3.11 16:14

kamarad delal exekutora… ale pak uz na to nemel zaludek a ani nervy.. prej na nej ve skoro kazdym byte vytahovali nuz nebo pistol… takze to je asi i celkem nebezpecna profese.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.11 16:40

Tak já byla předtím někdo jiný, tak snad to tomu exekutorovi dojde nee? Že jsem tady nahlášená teprve rok a došlo ke změně příjmení. Jinak dluhy se snažíme řešit, už toho splácí muž dost. Byla jsem holt mladá a blbá, provdaná za debila, který mě zadlužil :nevim: . Jinak rodičák nechám převést na manžela a necháme to na něm, když při něm může pracovat. Jinak skoro na vše, co má cenu má účtenky a jsou před naším snatkem. Jediné co, koupil si auto a noťas, ale ten se dá lehce schovat :nevim: . Tak šlo mi o ten plat, platíme z něho hypo:-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.11 16:42

Omlouvám se, že sem takhle lezu, ale taky mi hrozí exekuce a nevím, jak to bude vše probíhat :think:

Chelsea, koukám, že děláš na ex. úřadě, můžu se zeptat, jak to je, když dluh je pouze můj, s partnerem nejsme manželé, ale žijeme spolu a máme dítě. Z čeho budou počítat nezabavitelnou částku, z mého RP nebo z celkového příjmu? Průser je, že v tomto bytě nemáme trvalé bydliště (družstvo podnájemníkům nedá povolení), nemáme si ho z tohoto důvodu kde udělat, chtěli jsme se odhlásit ze starého, ale na magistrátu nás slušně poslali někam, takže jsme hlášeni ve starém bydlišti, kde máme ukončený nájem. Nevybrakují jinou rodinu? V bance jsem adresu nahlásila :nevim:

Oni můžou zabavit zvíře?? 8-o

• Citovat
  • Upravit
1234
17.3.11 16:57
Anonymní píše:
Omlouvám se, že sem takhle lezu, ale taky mi hrozí exekuce a nevím, jak to bude vše probíhat :think:

Chelsea, koukám, že děláš na ex. úřadě, můžu se zeptat, jak to je, když dluh je pouze můj, s partnerem nejsme manželé, ale žijeme spolu a máme dítě. Z čeho budou počítat nezabavitelnou částku, z mého RP nebo z celkového příjmu? Průser je, že v tomto bytě nemáme trvalé bydliště (družstvo podnájemníkům nedá povolení), nemáme si ho z tohoto důvodu kde udělat, chtěli jsme se odhlásit ze starého, ale na magistrátu nás slušně poslali někam, takže jsme hlášeni ve starém bydlišti, kde máme ukončený nájem. Nevybrakují jinou rodinu? V bance jsem adresu nahlásila :nevim:

Oni můžou zabavit zvíře?? 8-o

Ahojky, z tveho RP, pokud mas ucet, muzou obstavit i ucet, sporeni… proste cokoliv co je tvoje a mas tam nejake penize.. ale zkus zavolat, nebo pisemne - to je lepsi..o splatkovy kalendar pozadat. meli by ti vyjit vstric a podle me ani nemuseli nic obstavit kdyz by ste posilali pravidelne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
17.3.11 16:59

Ne, pokud dluhy nevznikly za doby trvání manželství nebo společným podnikáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.11 17:00

Chelsea zkoušela jsem se domlutit s bankou, ale bez úspěchu :nevim: Posílám polovinu splátky každý měsíc. Snad pak bude možná domluva i u soudu, nevím, jestli už tam vůbec jsem, pravděpodobně ano, návrh přišel před asi dvěma měsíci.
Co se majetku týče, nemá hodnotu ani 10 % dluhu, takže asi půjdou po účtu. Ale pokud půjdou jen po mém příjmu, tak je to dobré, to srážky nebudou tak hrozné, pokud kalkulačky na nezabavitelnou částku na netu jsou pravdivé :-D Pořád na to musím myslet, přitom to stejně nevyřeším :-?

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
17.3.11 17:11

chelsea.aa Mám jednu otázku - jen, že mě to zajímá. Psalo se tu o exekuci na plat…když jsem já podávala exekuci na plat (neplacení výživného ex-manželem), tak mi bylo u soudu řečeno, že je štěstí, že znám jeho zaměstnavatele. Protože bez této informace bych exekuci podat nemohla, soud by zaměstnavatele sám nezjišťoval. A pro exekutory je zjišťuje? Nebo si je zjišťují nějak jinak?

• Citovat
  • Upravit
1234
18.3.11 08:13
Palina.zl píše:
chelsea.aa Mám jednu otázku - jen, že mě to zajímá. Psalo se tu o exekuci na plat…když jsem já podávala exekuci na plat (neplacení výživného ex-manželem), tak mi bylo u soudu řečeno, že je štěstí, že znám jeho zaměstnavatele. Protože bez této informace bych exekuci podat nemohla, soud by zaměstnavatele sám nezjišťoval. A pro exekutory je zjišťuje? Nebo si je zjišťují nějak jinak?

Ahojky, soudni exekutor si vse zjistuje sam…konkretne zamestnavatele zjisti od zdravotni pojistovny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
18.3.11 08:22
Anonymní píše:
Chelsea zkoušela jsem se domlutit s bankou, ale bez úspěchu :nevim: Posílám polovinu splátky každý měsíc. Snad pak bude možná domluva i u soudu, nevím, jestli už tam vůbec jsem, pravděpodobně ano, návrh přišel před asi dvěma měsíci.
Co se majetku týče, nemá hodnotu ani 10 % dluhu, takže asi půjdou po účtu. Ale pokud půjdou jen po mém příjmu, tak je to dobré, to srážky nebudou tak hrozné, pokud kalkulačky na nezabavitelnou částku na netu jsou pravdivé :-D Pořád na to musím myslet, přitom to stejně nevyřeším :-?

takze jeste neni soudem narizena exekuce? abych pravdu rekla, nevim jak postupuje soud a jeste kdyz pravidelne splacis… Kazdopadne pokud se to dostane na exekuci, tak ti nejdriv prijde vyzva, ze mas zaplatit do 14 dnu tu dluznou castku + teda naklady a odmena…dohromady 7800 - to je minimum, kdyz se to tahne tak se naklady zvysuji…jinak u nas se ceka jestli dotycnej na vyzvu zareaguje a pak se az obstavi ucet a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.11 10:57
chelsea.aa píše:
Anonymní píše:
Co se majetku týče, nemá hodnotu ani 10 % dluhu, takže asi půjdou po účtu. Ale pokud půjdou jen po mém příjmu, tak je to dobré, to srážky nebudou tak hrozné, pokud kalkulačky na nezabavitelnou částku na netu jsou pravdivé :-D Pořád na to musím myslet, přitom to stejně nevyřeším :-?
takze jeste neni soudem narizena exekuce? abych pravdu rekla, nevim jak postupuje soud a jeste kdyz pravidelne splacis… Kazdopadne pokud se to dostane na exekuci, tak ti nejdriv prijde vyzva, ze mas zaplatit do 14 dnu tu dluznou castku + teda naklady a odmena…dohromady 7800 - to je minimum, kdyz se to tahne tak se naklady zvysuji…jinak u nas se ceka jestli dotycnej na vyzvu zareaguje a pak se az obstavi ucet a pod…

Ne, zatím není. Poslali na mě soukromého exekutora, ale odmítla jsem podepsat exekutorský zápis, chci to raději řešit soudně… Reagovat určitě budu, ráda bych se nějak rozumně domluvila. Mrzí mě, že tahle situace vůbec nastala, ale hold se stalo, tak se s tím musíme poprat :-?

• Citovat
  • Upravit
1234
18.3.11 11:08
Anonymní píše:
chelsea.aa píše:
Anonymní píše:
takze jeste neni soudem narizena exekuce? abych pravdu rekla, nevim jak postupuje soud a jeste kdyz pravidelne splacis… Kazdopadne pokud se to dostane na exekuci, tak ti nejdriv prijde vyzva, ze mas zaplatit do 14 dnu tu dluznou castku + teda naklady a odmena…dohromady 7800 - to je minimum, kdyz se to tahne tak se naklady zvysuji…jinak u nas se ceka jestli dotycnej na vyzvu zareaguje a pak se az obstavi ucet a pod…
Ne, zatím není. Poslali na mě soukromého exekutora, ale odmítla jsem podepsat exekutorský zápis, chci to raději řešit soudně… Reagovat určitě budu, ráda bych se nějak rozumně domluvila. Mrzí mě, že tahle situace vůbec nastala, ale hold se stalo, tak se s tím musíme poprat :-?

mrzi me to, ale pokud budes komunikovat, splacet, tak to bude dobry, vim ze to neni lehky, pritel ma dluhy z mladi…trosku vic blbnul, nastesti nedoslo na exekuci primo, ale soud uz to taky resil…ale co se da delat..penize budou a my nebudem…tak hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
18.3.11 18:28
Daniella82 píše:

To samé pokud by si manžel za trvání manželství koupil třeba auto atd..Jeho majetek být postihnut nesmí,stačí doložit oddací list.

v tomto pripade seberou i auto, protoze spada do SJM, nehraje roli kdo ho koupil, ale ze uz bylo koupeno behem manzelstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí