Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli to jsou tve dluhy z minulosti, tak by na jeho plat nemeli sahnout.. ![]()
Ahojky presne tak, pokud ti ten dluh vznikl jeste pred manzelstvim, tak 100% nemuzou… muze se to stat, ze mu plat, nebo ucet obstavi, ale kdyz dolozi oddaci list, kde to bude patrny, ze se ho to netyka, tak to zase zrusi…kazdopadne k tomu by dojit spravne nemelo.
Tak stát se může cokoli (v případě exekutorů) - každopádně ve finále mu určitě nemůžou vzít ani korunu, jelikož dluh vznikl před manželstvím. Druhá věc je, že můžou „naběhnout“ k Vám domů a zabavovat majetek. Tam je to potom o dokazování, které věci jsou manžela a které tvé…
Monny89 píše:
My od vseho mame uctenky a faktury, ktere jsou manzela..
JJ - taky to tak mám ![]()
zeptam se - a kdyz prijde exekuce, tak bere opravdu vsechno? Jakoze treba i lednicku, ktera je stara 20let a ma hodnotu maximalne 500,–
Nestalo se mi to, nepocitam s tim, ale fakt me to zajima…
Jestli jdou jenom po cennostech nebo i po takovejch prkotinach jako je treba policka na zdi, nebo zachodovy prkynko…
![]()
Monny89 píše:
zeptam se - a kdyz prijde exekuce, tak bere opravdu vsechno? Jakoze treba i lednicku, ktera je stara 20let a ma hodnotu maximalne 500,–Nestalo se mi to, nepocitam s tim, ale fakt me to zajima…
Jestli jdou jenom po cennostech nebo i po takovejch prkotinach jako je treba policka na zdi, nebo zachodovy prkynko…![]()
bohuzel klidne i po stare lednicce…ja pracuji na ex. urade a uz je mi z toho zle, doufam ze se mi brzy podari otehotnet a uz se sem po materske nechci vracet… vim ze plno lidi si za to muze samo a je to slozity kolikrat..a nekterych me lito opravdu neni, ale ty pravomoce, ktery exekutor ma a jak toho kolikrat vyuzije je opravdu hnus
dnes zrovna sem mela pripad, ze se navrhovatelum zamitlo to, ze dostatecne neprokazali, ze zabaveny veci jsou jejich a ne dluznika, ani ty uctenky jim nepomohli…to me tak vydeptalo kdyz sem to cetla ![]()
Ahoj, tak účet manželovi obstavit můžou.Exekutor totiž vidí to, že jsi vdaná a za koho,ale nemá možnost zjistit kdy ke sňatku došlo.
Pokud by účet obstavil, stačí doložit kopii oddacího listu a účet odblokuje.
To samé pokud by si manžel za trvání manželství koupil třeba auto atd..Jeho majetek být postihnut nesmí,stačí doložit oddací list.
S majetkem co máte ve společné domácnosti je to horší,pokud nemá od všeho účty,doporučuju s někým známým sepsat fiktivní smlouvu o pronájmu například elektroniky atd..cennějších věcí.
Dá se to udělat tak aby ti/vám nemohli zabavit vůbec nic,ale je to trošku složitější.
Kdyžtak napiš sz,můžu Ti poradit víc.
ja samozrejme o tom nerozhoduju, jen to rozesilam a proste kolikrat se nestacim divit a je mi lidi opravdu lito…kdyz rozesilam exekucak na rodicak…
doufam ze brzy se zadari a ja toho budu moct nechat a uz se nevratim
chelsea.aa píše:
ja samozrejme o tom nerozhoduju, jen to rozesilam a proste kolikrat se nestacim divit a je mi lidi opravdu lito…kdyz rozesilam exekucak na rodicak…doufam ze brzy se zadari a ja toho budu moct nechat a uz se nevratim
Mimochodem exekuce na rodičák může být jen do nějaké výše ne? Z 8tis by to mělo být cca 1000kč,pokud se nepletu.
Daniella82 píše:chelsea.aa píše:Mimochodem exekuce na rodičák může být jen do nějaké výše ne? Z 8tis by to mělo být cca 1000kč,pokud se nepletu.
ja samozrejme o tom nerozhoduju, jen to rozesilam a proste kolikrat se nestacim divit a je mi lidi opravdu lito…kdyz rozesilam exekucak na rodicak…doufam ze brzy se zadari a ja toho budu moct nechat a uz se nevratim
uricte neseberou celou castku, musi nechat to minimum…ale kolik to je, to jsem si nezjistovala..
Exekutoři jsou fakt někdy svině, to co si dovolí fakt nechápu. Stačí mi, co vidím v televizi. Nikdy se mi nic takového nestalo a doufám, že ani nestane.
Nechápu, že třeba zabaví psa!! Toto mi nepříjde normální. Každý exekutor by si měl přečíst nějakou tu jejich vyhlášku nebo zákon, co se smí a co ne! Podle mě si dělají, co chtějí.
Ani nechápu, co je to za člověka, že může dělat takovou práci, já bych na to žaludek neměla. Ani se ti Chelasea nedivím, kamarádka tam měla praxi v kanclu a říkala, že takovou práci by nedělala ani za milion…ani tu blbou sekretářku…nebo asistentku. ![]()
Jinak teda pochybuju, že by exekutor zabavoval zrovna 20 let starou lednici,nebo záchodový prkýnko..to mě fakt pobavilo ![]()
Neprodejný věci určitě nezabavujou,akorát by si tím přidělávali práci.
Zdravím, potřebuji poradit, jsem na rizikovém, ale nepobírám žádné dávky. Před rokem jsem se vdala, bydlím u manžela v domě a SJM žádné není. Mohou mu pro můj dluh z minulosti exekuovat plat?