Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mrzí mě to, je jedna rada, nenechat točit peníze na podnikání na účtu, fakturovat v hotovosti. Nám to taky tak přišlo, spolu s výzvou k okamžitému zaplacení přišlo mamče od soudu všechny jeho papíry, samozřejmě kopie. To jste si sice byli hezky jistí, ale jak by z tebe potom ty dluhy dostali? Neber to zle, je mi vás líto, naprosto chápu děsivost té situace, já už ji mám skoro vyřešenou, ale za nějakého debila, ci si nasekal půjčky pčed 10-ti lety, když jsme nevědeli, že existuje, on nám to zamlčel, mám zastavený barák hypotékou, kterou budeme splácet 15let, šetřili jsme jak blázni, chodili v jedněch kalhotech, abychom zvládli vše bez půjček, měli za bezdětne i tři práce, nakonec jsme mohli mít krásný klidný život a máme zase hyppotíku, aby si jeden kretén zaplatil dluhy, nám v jednom týdnu přišli 3 různí exekutoři, aniž bychom jen tušili, maminka skončila na psychiatrii, prostě med, jen abys věděla, že vím, přesto, jak by z tebe jinak ty dluhy dostali, to bys mohla pořád tvrdit, že jsou to tvoje luhy, nic nemáš, nepracuješ, živí tě manžel a pořád dokola a oni by třeba 10 let nic nezmohli, tak takhle to nefunguje, nezabaví mu majetek nabitý před manželstvím, prokazatelně nabitý, to znamená nemovtost a věci movité, na které má doklad, jako doklad se ale nevezme v úvahu nějaká stvrzenka z obchodu, musí být psaná na jeho jméno. I tak to vše odvezou, manžel pak na takové věci podá vylučovací žalobu, soud rozhodne, které věci spadají do SJM a které se musí vrátit. Tak ty se vrátí, ale ouha, vše opět na tvoje náklady, takže mnohdy ta částka naroste ještě víc, než byla. A na peníze pohybující se na jeho čtu sáhnou, jste manželé, není totiž jeho účet, je to účet společný a peníze pohybující se na něm za manželství jsou společné, tudíž tvoje a půjdou na zaplacení dluhu. Prostě jste si nemohli myslet, že ty nasekáš dluhy, vdáš se, budeš tvrdit, že manžel je jak lilie a ty nic neděláš, budete mít majetek a oni řeknou, tak promiňte, žijte si hezky dál a dluhy neplaťte. Prostě někomu dlužíš a ten někdo chce ty peníze zpátky a taky je z vás dostane a to způsobem, že vám asi bude zle. Pokud je manžel čistý jak lilie, dostane půjčku, úvěr, zpětnou hypotéku, co já vím, absolutně jediná možnost je zaplatit, takže ač si myslíte, že na vás nemohou, tak mohou, někteří exekutoři jsou slušní, někteří jako třeba Judr. Vrána, jsou špičky ve vymáhání, pohybují se téměř na hraně zákona, využijí všech kliček, které jsou jim umožněny a mají obrovské procento úspěšnosti, takoví ty peníze nemilosrdně vymůžou, ještě máte prostor jednat, vyřešte to jako my, vezměte si půjčku a pak se holt uskromněte a v klidu slušně splácejte. S tím, že já nic nemám a živí mě manžel živnostník a vše je jeho, a dluhy jsou mé a nesmí ohrozit mého manžela a náš spólečný klidný život prostě neuspějete.
no tu blbost, ze jsem resila pujcku dalsi pujckou jsem delala ja, nechci do toho dostat jeste i manzela. Vec se ma tak, ze exekuci mam jiz nekolik, poctive je vsechny splacim po domluve s exekutory, 500,– - 1000,– takze bych se z toho chtela vyvliknout to ne, jsi na omylu. Momentalne mi chybi doplatit 2000,– pojistovne z dob podnikani, abych si mohla zazadat o insolvenci a mohla zase klidne dychat beze strachu, kdo mi tu zazvoni ci nabehne do bytu, a svete div se, pripad o kterem tu pisu, kdo myslis ze ma na starosti? Ano, Judr. Vrana
potes koste, to od nej prisla ta vyzva manzelovi. Takze uvadim na pravou miru to, ze si nemyslim, ze me dluhy zustanou nesplaceny a celou dobu se snazim je byt po malych castkach splacet a delam tak pravidelne kazdy mesic, tenhle exekutor je posledni vroubek, jenze po jeho zasahu nebudu mit penize na to, abych vyplacela ostatni a jsem doslova a do pismene v pr***i ![]()
Já to nemyslela, zle, to ne, ale jestli to dostal do ruky Vrána, nechci tě ještě víc stresovat, ale to jsi skutečně v prdeli, promiň ten výraz, ale Vrána jde přes mrtvoly. Nevím, kolik mu dlužíte, ale běžná půjčka od banky zase není nic tak hrozného, pokud jsou to tisíce, nebo i desítky. S Vránou se nedomluvíš, nijak, nejde to, ten bude požadovat okamžité splacení. Jeho vykonavatelé jsou nemilosrdní dobytci, Vránu vyřeš tak, že seženete peníze i za cenu půjčky. Jak jsem ti psala, k nám dorazil Vrána a to jsme od něj ještě dopředu nedostali upozornění, jako vy, prostě zaťukali dva chlapi, otevřeli jsme, vrazili nám do ruky papír a okamžitě uhraď 150.000,– nebo je zle. Tak jsem jim říkala, že potřebuju čas do zítra, pořád jednám za mamku, ta je nemocná a ten její manžel je kamioňák, takže nebyl doma, a oni, že je to nezajímá, začali oblepovat vše v domě, upozorňuju, že dům je můj, mamka s manželem tam jen bydlí, oblepili a sepsali vše, stálo to 8000,– okamžitě navíc, doneska jsem hned doklady, že notebook, který olepují je můj firemní, dala jsem fakturu, lednice s myčkou, taktéž, kupovala jsem ji přes internet, tudíž faktura na mé jméno jako majitele domu, nezájem, malé byli tři máme dva domy vedle sebe, přijela na koloodrážedle k babičce, když oblepovali, švihla ho do chodby a oni se ho jali olepit, to už vypdadalo, že se popereme, vše natáčeli na kameru a ještě bych z toho měla trestní oznámení za napadení, oni nejsou jako jiní, že olepí a pak se to nějak řeší, mají s sebou okamžitě dodávky a stěhováky a hned to nakládají, můj manžel musel v bance vybrat firemní peníze, dojel za dvě hodiny, než komerčku přesvědčil, že potřebuje 150.000,– a nemůže čekat do zítra, banka v jeden den vyplácí jen 100.000,– jsme z Varů. on Z Přerova, byla jsem jednou ze zvědavosti na jeho dražbách, draží drahé věci za směšné ceny, notebook, co byl dva měsíce straý a stál 40.000,– bez DPH ohodnotil na 5000,– není proti tomu obrana, takže vystěhování věcí z domu, odvoz do Přerova 450km a prodej by si naúčtoval víc, než co by stržil za věci, takže dům prázdný a dluh stejný ne-li větší. A to byli v mém domě, on tam měl jen trvalý pobyt, manželé tou dobou byli půl roku a bylo důvodné podezření, že je vše jeho, já mohla podat tak akorát vylučovací žalobu, která než by proběhla, věci by byly dávno prodané. Kdyby manžel tenkrát zrovna neměl na účtu zálohu na práci, nevím, co bychom dělali. To je moje zkušenost s Vránou. nechtěla jsem tě děsit, ale s ním není domluva, ani na splátkách a jdou opravdu přes čáru, ale udělají to, zpětně se můžeš pokusit bránit, ale bude ti to houby platné. Opravdu, zatáhni do toho manžela, on už v tom totiž je, vezměte půjčku a zaplaťte a pak si v klidu splácejte bance, Vrána Vás zničí.
tak to je sila… ![]()
bohuzel manzelovi nikdo uver ani pujcku neda, je zivnostnik a nema trvaly mesicni prijem na ucet, 2-3 mesice mu treba nezaplati nikdo faktury a pak behem tydne zaraz ano, nedaji mu, uz to zkousel.
z rodiny nam nikdo nepujci, nema.
jdu si to hodit.
Je mi to tak líto, znám to, i manžel je živnostník, naštěstí měl zrovna zálohu na práci a měli jsme tu nemovitost, takže nám rychle vyřídili zpětnou hypotéku, namovitost za dva a půl milionu je zastavená kvůli půl milionu, ani nevíš, jak mě to dráždí. naštěstí je oon natolik soudný, že fakt jezdí mezinárodní dopravu a zatím vše platí. Dlužítě mu hodně? Chce velkou částku? Hlavně nečekejte, a neoperujte s tím, že nemá nárok na manžela, konkrétně Vrana udělá i proti právní věc, ty se bdeš bránit soudně, což je na sto let, mezi tím budete v průšvihu. Zkuste s ním telefonovat a telefonovat a zkoušet, třeba budete mít štěstí. Ale nedělejte mrtvého brouka, oni mu vážně obstaví účet a vyberou vám byt. Když přijeli k nám, měli už plné dvě dodávky zabacených věcí od jiných lidí z Varů. A manžel ani korunu na účet, nevím co dělá, ale ať fakturuje v hotovosti proti příjmovému dokladu, ať nezůstane bez peněz na práci. A zkuste mu volat a navrhnout dohodu. Pak napiš, držím ti palce.
v dnesni dobe ti fakturu za praci nikdo na ruku nezaplati, vsichni chteji na ucet, je to mene slozite, takze takhle ne.
jinak jistina 30000, uroky 18000, odmena exekutora 24000.
Ach jo, myslím, že by povolil splácet ty úroky, v případě, že zaplatíš tu jistinu a tu jeho odměnu. Zkuste mu zavolat a domluvit se.
neni na cem se domlouvat, ja nemam celou castku ani tech 30ti tisic a nemam nikoho, kdo by pujcil ci by si pujcil za me. je to ztraceny.
Ale i tak mu zavolej, alespoň to zkus, zkus mu říct, že máš ještě jiné exekuce a ty splácíš, ta částka není vysoká. Pokud ne, tak doporučuju odnést z bytu to, co je cenné, než se vzchopíte a budete mít peníze, on skutečně pošle vykonavatele k vám domů.
Holky jak to je od 1.1.2013?může exekutor zablokovat účet cizímu člověku na který mu chodí dlužníkova výplata?
@pipiinka píše:
Holky jak to je od 1.1.2013?může exekutor zablokovat účet cizímu člověku na který mu chodí dlužníkova výplata?
Co toooo???
To snad nemůžou, ne? Exekuce se dává na plat, tzn.,že ještě než se výplata odešle na účet, už je strženo…To slyším prvně že od nového roku by se něco takového vůbec smělo. ![]()
@Lena0 ja prave nevim, vim jen, ze muze zablokovat ucet druheho z manzelu
Může ho zablokovat pokud předpokládá, že na „cizí“ účet jsou posílány finanční prostředky, kterými lze dluh umořovat a dlužník je úmyslně „schovává“