Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem měla jednu exekuci za nezapacenou pokutu 2000,– za rychlost. Nakonec exekuce 10500,– během půl roku, ale zablokovali jen stavební spoření. Přišel dopis od exekutora, zavolala jsem a zaplatila a bylo to.
Proč to nezaplatíš??? Mít na krku exekuce je něco šílenýho. Muselo ti přijít lejstro, kde máš na něj kontakt… Tak mu zavolej, zaplať a máš po starostech.
Ne, na to by se exekuce neměla vztahovat, aspoň tak nám to tvrdila stravenkova firma.
@Pajik 76 píše:
Já jsem měla jednu exekuci za nezapacenou pokutu 2000,– za rychlost. Nakonec exekuce 10500,– během půl roku, ale zablokovali jen stavební spoření. Přišel dopis od exekutora, zavolala jsem a zaplatila a bylo to.
Proč to nezaplatíš??? Mít na krku exekuce je něco šílenýho. Muselo ti přijít lejstro, kde máš na něj kontakt… Tak mu zavolej, zaplať a máš po starostech.
O exekuci jsem se dozvěděla v pátek, žádný dopis zatím nemám, jen bloklý účet v bance. V práci prý ještě nic není. Dnes jsem exe volala, a nikdo mi to nebere, tak jsem aspoň napsala mail.
@Anonymní píše:
@NickPaul Platím s ní celou dobu.
Omlouvám se, ted jsem si příspěvek přečetla znovu. Pochopila jsem, že stravenkovou kartu máš čerstvě ![]()
Tak zkus zaplatit jinde a když to i tam nepůjde podívej se přes internet jestli tam máš dost peněz.
Koukala jsem, že stravenková karta je něco jako normální platební karta. mně teď poslední dobou jedna z karet dělá to, že mi vždycky jednou za čas zamítne platbu a já ji musím normálně vložit a zadat PIN, potom to je zase na nějakou dobu v pohodě. nemůže být problém v něčem podobném?
@sagina píše:
Koukala jsem, že stravenková karta je něco jako normální platební karta. mně teď poslední dobou jedna z karet dělá to, že mi vždycky jednou za čas zamítne platbu a já ji musím normálně vložit a zadat PIN, potom to je zase na nějakou dobu v pohodě. nemůže být problém v něčem podobném?
to, co popisuješ, se děje asi všem, kteří často platí pod 500 Kč a nezadávají tím pin
je to ochrana i proti krádeži… vždy se na mě prodavačky vyděšeně dívají jak na debila
![]()
ale jestli i u stravenkové karty je pin to vůbec netuším, pokud jo, tak to bude možná podobná situace
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Chci se zeptat, může se při exekuci zablokovat i sttavenkova karta? Mám ji čerstvé, dluh z mladí. Do práce prý nic nepřišlo, ale dnes jsem s ni chtěla platit v Kauflandu, asi 22 Kč, a dvakrát mi to platbu zamítlo. Mám moji stravenku. Je tedy možné, ze by mi exekutor zablokoval i tu?
Já nevím, jestli jsi s ní už někdy platila a co už jsi dělala, ale co zase vím, tak je většinou nutné ji na stránkách vydavatele aktivovat - a tam se pak dozvíš i disponibilní zůstatek.
Ahoj holky. Chci se zeptat, může se při exekuci zablokovat i sttavenkova karta? Mám ji čerstvé, dluh z mladí. Do práce prý nic nepřišlo, ale dnes jsem s ni chtěla platit v Kauflandu, asi 22 Kč, a dvakrát mi to platbu zamítlo. Mám moji stravenku. Je tedy možné, ze by mi exekutor zablokoval i tu?