Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pipiinka píše:
me to taky nechteli rict,porad mi rikali,ze je to ma vec,pry neni jejich povinnost mi neco rikat.musela jsem na soud ktery ex vydal a tam jsem to zjitila za co.jinac cu ti tam nedali schvalne,ptze pry pokud nemas na to abys jim to zaplatila cele,tak to ani neplat oni si prijdou k tobe dom…aspon tak jednali se mnou
to jsou zmr*i ![]()
Ahojky, je to tak, že by měli v tom dopise napsat, na základě jakýho rozhodnutí byla ta exekuce nařízena… může to být pokuta, může to být platební rozkaz aj… Musí tam být uvedený číslo usnesení o nařízení exekuce a jaký soud ho vydal a volala bych přímo na soud, kterej to nařídil, oni ti to řeknou přesněji, kvůli čemu to je… Soudní exekutor nezjišťuje za co to je. Jedná pouze na základě např. platebního rozkazu… ale na něm nemusí být uvedený za co dlužíš… ta oprávněná firma, to bude nějaká vymahačská, které byl ten dluh prodán, ta se vznikem dluhu nejspíš nebude mít nic společnýho…
@chelsea.aa píše:
Ahojky, je to tak, že by měli v tom dopise napsat, na základě jakýho rozhodnutí byla ta exekuce nařízena… může to být pokuta, může to být platební rozkaz aj… Musí tam být uvedený číslo usnesení o nařízení exekuce a jaký soud ho vydal a volala bych přímo na soud, kterej to nařídil, oni ti to řeknou přesněji, kvůli čemu to je… Soudní exekutor nezjišťuje za co to je. Jedná pouze na základě např. platebního rozkazu… ale na něm nemusí být uvedený za co dlužíš… ta oprávněná firma, to bude nějaká vymahačská, které byl ten dluh prodán, ta se vznikem dluhu nejspíš nebude mít nic společnýho…
@T A A co konkrétně v tom dopisu je, který Ti přišel?
Známé se taky stalo,že jí nepříšel žádný dopis a rovnou přišel exe oblepit nábytek.Si myslí že můžou všechno a vše jim prochází
Ahoj,je mi te uprimne lito:-(pritel mel neco podobneho,az sem se vtom zacala rypat ze prece nebudu platit kdyz ani nevim za co a zacala sem to fakt hodne resit tak se nakonec ukazalo ze si spletli adresu a chteli to poslat nekomu jinemu kdo se jmenuje stejne jak on…nikdo se neomluvil nic…mel stejne jako ty exekuci na plat.takze ti radim zajdi si na ten urad odkud ti to prislo a tam se poptej…kazdopadne je divne ze ti ten exekutor nebere mobil,aby to nebyl nejaky podvod takovych uz taky bylo
A pokud si na materske tak ti ji vzit nemuzou,mas vyzivovaci povinnost. Tak drzim palecky at ti to dobre dopadne. ![]()
@andrejjjkaaa píše:
Ahoj,je mi te uprimne lito:-(pritel mel neco podobneho,az sem se vtom zacala rypat ze prece nebudu platit kdyz ani nevim za co a zacala sem to fakt hodne resit tak se nakonec ukazalo ze si spletli adresu a chteli to poslat nekomu jinemu kdo se jmenuje stejne jak on…nikdo se neomluvil nic…mel stejne jako ty exekuci na plat.takze ti radim zajdi si na ten urad odkud ti to prislo a tam se poptej…kazdopadne je divne ze ti ten exekutor nebere mobil,aby to nebyl nejaky podvod takovych uz taky byloA pokud si na materske tak ti ji vzit nemuzou,mas vyzivovaci povinnost. Tak drzim palecky at ti to dobre dopadne.
A podali jste trestní oznámení? Zneužití úředních pravomocí, porušení domovní svobody?
Nevím, jestli to je nebo není povinnost exekutora říct tam kam jde spisovou značku exekučního titulu. Ale pokud bych byl exekutor, tak bych to udělal, už jenom proto, že se můžu splést, jako se může splést každý.
A pokud to neudělá, chová se arogantně a dojde k excesu, tak nemůže čekat velkorysost: Odmítl vaši nabídku, že ověříte, zda se nejedná o omyl, tím vškerá odpovědnost za exces zůstává na něm a není důvod ho šetřit.
A pokud jste byli velkorysí, tak nemá důvod být příště - dejme tomu - korektnější, aby se excesu vyhnul.