Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mar__tanka1983 píše:
no hlavně exekuce se prování na základě nějakého soudního rozhodnutí a to bych po tom exekutorovi požadovala - na to máš snad nárok, ne?
a podle toho už bys měla poznat víc…
Nejdřív někdo musí podat návrh na exekuci, pak se tím zabývá soud, ne?
@hofka píše:
Nejdřív někdo musí podat návrh na exekuci, pak se tím zabývá soud, ne?
ne, ten se podává právě na základě vykonatelného soudního rozhodnutí.
To ale neplatí vždy např. dluhy u státu není třeba řešit soudně, stejně tak pokuty (nezaplacený blok) atd.
@T A píše:
mám v plánu ale nevim kde pak an to vemu penize kdyz mam vse pozastavene
Existují i právní poradny, co jsou zdarma. V některých městech jsou na MěÚ.
Bohemia Factoring s.r.o.
Plzeň 1, Severní Předměstí, Na Roudné 443/18
nemá s penězma nic společného. http://wwwinfo.mfcr.cz/…darv_rzp.cgi?…
a poslala bych stížnost na EK ta postup exekutora. Sáhni si ale nejdříve do svědomí, jestli bydlíš na adrese trvalého pobytu a přebíráš si poštu. Na stížnost musíš mít argumenty. Přeji pevné nervy
@mag píše:
ne, ten se podává právě na základě vykonatelného soudního rozhodnutí.To ale neplatí vždy např. dluhy u státu není třeba řešit soudně, stejně tak pokuty (nezaplacený blok) atd.
No jasně, soud se tím zabývá od začátku, ale nejdřív je nějakej peněžní příkaz, když se nedodrží, tak pak se to řeší dál, podává návrh .. no ono je to složitější a už si to moc nepamatuju z práce:-)
Oprávněný (věřitel - ten, komu dlužíš) nejdřív podává návrh na vydání platebního rozkazu k soudu, ve kterém je stanoven termín k zaplacení. Toto rozhodnutí ti musí být doručeno do vlastních rukou. Po právní moci tohoto rozhodnutí a marném uplynutí lhůty, může oprávněný podat návrh na nařízení exekuce. Ten se podává u exekutora, který si oprávněný zvolí. Exekutor postoupí návrh soudu příslušnému dle místa bydliště povinného (dlužníka), jsou-li splněny všechny podmínky nařízení exekuce, soud usnesením exekuci nařídí. Usnesení zašle zpět exekutorovi, který následně zjišťuje majetek povinného. Zjistí-li např., že má povinný účet, vydá exekuční příkaz na přikázání pohledávky z účtu, který nejprve zašle bance a až poté povinnému (aby nemohl dlužník dříve peníze vybrat, než jsou bankou zablokovány). Spolu s exekučním příkazem zasílá povinnému usnesení o nařízení exekuce, které vydal soud, návrh oprávněného na nařízení exekuce, poučení o možnosti vyjádřit se k osobě exekutora a výzvu k dobrovolné úhradě dluhu ve lhůtě 15ti dnů v uvedením čísla účtu, kam se má zaplatit (pokud v této lhůtě vše zaplatíš, má exekutor nárok pouze na poloviční odměnu). Tyto všechny písemnosti ti musí exekutor doručit - pokud si dopis nevyzvedneš na poště, je i tak považován 10. den za doručený (máš-li na té adrese trvalý pobyt a označenou schránku), v návrhu na nařízení exekuce většinou bývá nějaký kontakt na oprávněného, pokud tam není, exekutor opravdu nemusí kontakt znát, exekutora si vybírá oprávněný (a oprávněný musí do návrhu uvést jméno, příjmení, bydliště, datum narození, u právnické osoby název, sídlo, IČO, telefon nebo jiný kontakt není povinný údaj).
Snad ti to v něčem pomohlo ![]()
@MikaC001 píše:
Oprávněný (věřitel - ten, komu dlužíš) nejdřív podává návrh na vydání platebního rozkazu k soudu, ve kterém je stanoven termín k zaplacení. Toto rozhodnutí ti musí být doručeno do vlastních rukou. Po právní moci tohoto rozhodnutí a marném uplynutí lhůty, může oprávněný podat návrh na nařízení exekuce. Ten se podává u exekutora, který si oprávněný zvolí. Exekutor postoupí návrh soudu příslušnému dle místa bydliště povinného (dlužníka), jsou-li splněny všechny podmínky nařízení exekuce, soud usnesením exekuci nařídí. Usnesení zašle zpět exekutorovi, který následně zjišťuje majetek povinného. Zjistí-li např., že má povinný účet, vydá exekuční příkaz na přikázání pohledávky z účtu, který nejprve zašle bance a až poté povinnému (aby nemohl dlužník dříve peníze vybrat, než jsou bankou zablokovány). Spolu s exekučním příkazem zasílá povinnému usnesení o nařízení exekuce, které vydal soud, návrh oprávněného na nařízení exekuce, poučení o možnosti vyjádřit se k osobě exekutora a výzvu k dobrovolné úhradě dluhu ve lhůtě 15ti dnů v uvedením čísla účtu, kam se má zaplatit (pokud v této lhůtě vše zaplatíš, má exekutor nárok pouze na poloviční odměnu). Tyto všechny písemnosti ti musí exekutor doručit - pokud si dopis nevyzvedneš na poště, je i tak považován 10. den za doručený (máš-li na té adrese trvalý pobyt a označenou schránku), v návrhu na nařízení exekuce většinou bývá nějaký kontakt na oprávněného, pokud tam není, exekutor opravdu nemusí kontakt znát, exekutora si vybírá oprávněný (a oprávněný musí do návrhu uvést jméno, příjmení, bydliště, datum narození, u právnické osoby název, sídlo, IČO, telefon nebo jiný kontakt není povinný údaj).
Snad ti to v něčem pomohlo
Ahoj díky přišel mi dopis a žadná lh§ta se tu nepise do kdy zaplatit ani cislo uctu na ktery to mam poslat
to je nejake uz divne fakt !
@hofka píše:
No jasně, soud se tím zabývá od začátku, ale nejdřív je nějakej peněžní příkaz, když se nedodrží, tak pak se to řeší dál, podává návrh .. no ono je to složitější a už si to moc nepamatuju z práce:-)
Ne nutně, např. nezaplacený blok vydaný policistou při spáchání dopravního přestupku, je taky vykonatelným rozhodnutím.
@T A píše:
Ahoj díky přišel mi dopis a žadná lh§ta se tu nepise do kdy zaplatit ani cislo uctu na ktery to mam poslatto je nejake uz divne fakt !
lhůty úhrady se tam nepíšou, protože vypsáním lhůty se jakoby posouvá splatnost původního závazku a padají tak poplatky z prodlení. Vyčůráné.
Nebude ta firma spíš Bohemia Faktoring s.r.o.? Jsou vedeni v insolvenčním rejstříku jako věřitel. Namátkově jsem mrkla a vyřizují pohledávky bank.
http://www.exekucesumperk.cz/
jukni sem,bohuzel s panem Kubisem jsem tez resila exekuci,v podstate me po tel rekl,ze splatkovy kalendar nedelaji a pokud na zaplaceni nemam,prijde si ke me dom.Priprav se na to,ze s tebou budou jednat jako se spinou
![]()
@pipiinka píše:
http://www.exekucesumperk.cz/
jukni sem,bohuzel s panem Kubisem jsem tez resila exekuci,v podstate me po tel rekl,ze splatkovy kalendar nedelaji a pokud na zaplaceni nemam,prijde si ke me dom.Priprav se na to,ze s tebou budou jednat jako se spinou![]()
Ale oni mi posilaji exekuci a nenapisou za co to je snad normalni ze napisou za co musim paltit a kdyz se jich ptam tak mi to nechteji rict
@magratka píše:
Nebude ta firma spíš Bohemia Faktoring s.r.o.? Jsou vedeni v insolvenčním rejstříku jako věřitel. Namátkově jsem mrkla a vyřizují pohledávky bank.
No super ale ja si z banky penize nikdy nebrala
@T A píše:
Ale oni mi posilaji exekuci a nenapisou za co to je snad normalni ze napisou za co musim paltit a kdyz se jich ptam tak mi to nechteji rict
me to taky nechteli rict,porad mi rikali,ze je to ma vec,pry neni jejich povinnost mi neco rikat.musela jsem na soud ktery ex vydal a tam jsem to zjitila za co.jinac cu ti tam nedali schvalne,ptze pry pokud nemas na to abys jim to zaplatila cele,tak to ani neplat oni si prijdou k tobe dom…aspon tak jednali se mnou