Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jde ten barák dělit napůl? Jakože jsou tam dva samostatné vchody? Jakože půlka tvá uzamykatelná a druhá jeho?
Právě ho už máme v nabídce na prodej ale těžko říct kdy se prodá že..Každopádně už mám domluvenou schůzku z právníkem, ale chtěla jsem zjistit víc info od někoho, kdo ví o čem mluvím..alimenty neplatí, takže i to teď musím řešit…
Právě ho už máme v nabídce na prodej ale těžko říct kdy se prodá že..Každopádně už mám domluvenou schůzku z právníkem, ale chtěla jsem zjistit víc info od někoho, kdo ví o čem mluvím..alimenty neplatí, takže i to teď musím řešit…
Jestli souhlasí s prodejem, tak máš napůl vyhráno. Přinejhorším bych snížila cenu, aby šel rychle pryč. Právníka si vyhledej ohledně alimentů, snad ostatní nebude potřeba…
Právě že ne-jen přední a zadní dveře…je dvoupatrovy ale horní patro nelze zamknout
@Janee19 píše:
Potřebuješ např. potvrzení souseda, že už se tam nějaký měsíc nezdržuje, vyřídíš to na obecním úřadě, šla bych tam co nejdříve.
já nevím, ale pokud je její přítel (spolu)majitelem nemovitosti, tak mu přece nemůže zrušit trvalý pobyt, i když v něm nebydlí? to by mohla v případě, že zaniklo užívací právo a zároveň nemovitost neužívá. ale jemu to užívací právo nezaniklo, když je majitel ![]()
Tak on bude dále spolumajitel ale prostě tu nebude mít trvalý pobyt…chtěla bych právě ošetřit věci vevnitř nemovitosti..
RD - každý vlastníte ideálních 50%? Pak by případná „exekuce“ postihla „pouze“ jeho část, ale tím by cena nemovitosti výrazně klesla. Na druhou stranu- není problém RD prodat a on ze své části kupní ceny může dluhy doplatit. Pokud je on majitel, tak nějaké odhlašování z bydliště mi moc nedává smysl. Prakticky - pouze prodat co nejdříve za „jakoukoli“ rozumnou cenu.
Jo máme to na půl…je to právě dost velký barák 7+1…už to máme v nabídce přes měsíc a krom realitky nikdo..Spíš se bojím že vypadne do ciziny a nebude nic řešit.. a bez něj nic neprodam…
@hiki123 píše:
Tak on bude dále spolumajitel ale prostě tu nebude mít trvalý pobyt…chtěla bych právě ošetřit věci vevnitř nemovitosti..
to by si podle mne ale ten trvalý pobyt musel odhlásit sám dobrovolně, protože pokud má k baráku užívací právo, tak ty mu pobyt zrušit nemůžeš. nicméně exekutor i tak může jít všude tam, kde se domnívá, že má dlužník nějaký majetek - a to se barák, který vlastní a ve kterém bydlí jeho dítě přímo nabízí, ať už si z něj trvalý pobyt odhlásí nebo ne
mmch pokud jste podnikali, nemá v baráku i sídlo podnikání a hospodu jenom jako provozovnu?
jak už bylo psáno, schovávej si doklady k vybavení, ideálně nakupuj tak, aby z dokladů bylo vidět, že jsi je opravdu kupovala ty (aby byly na tvé jméno nebo třeba placeny tvojí kartou) a pokud na baráku nijak nelpíš, tak opravdu asi co nejdříve prodat. jako v tomhle máš výhodu, že nejsi manželka, tam by to s dluhy bylo horší.
@sagina píše:
já nevím, ale pokud je její přítel (spolu)majitelem nemovitosti, tak mu přece nemůže zrušit trvalý pobyt, i když v něm nebydlí? to by mohla v případě, že zaniklo užívací právo a zároveň nemovitost neužívá. ale jemu to užívací právo nezaniklo, když je majitel
však spousta lidí vlastní část nemovitosti a trvalák tam nemají
@hiki123 a dali jste to i na realitku? oni to umějí prodat, i vám poradí vhodnou cenu
@Janee19 píše:
však spousta lidí vlastní část nemovitosti a trvalák tam nemají
ale oni ho tam mít nemusí, pokud sami nechtějí
pokud chtějí, tak ho tam mít mohou, protože mají k nemovistosti užívací právo.
@Janee19 píše:
Tak jestli nejste manželé, tak bych si začala připravovat účtenky a výpisy z účtů věcí, co jsou opravdu tvoje. Pak lze zažádat o vyjmutí z exekuce. A co nejdříve mu dej trvalé bydliště pryč, ikdyž stejně už tam asi přijdou. Pokud odejde do zahraničí nebo jinam, tak ho prostě práskni exekutorovi, ať ví, kde ho hledat, ať se zahojí nejdříve tam.
V zahraničí už mu nikdo exekuce řešit nebude. I kdyby tam pracoval, už mu tam nesáhnou ani na plat.