Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, potřebuju poradit..rozešli jsme se s přítelem, máme na půl rodinný dům..podnikali jsme spolu na jeho ico..ale po pár fyzických vypadech jsem z práce odešla…začal vyhrožovat, že nebude platit už žádné účty a přijde exekuce na barák..lze nějak ošetřit moje věci? A taky se chci zeptat, jak to bude s vyzivnym na dceru-on tu již nebydlí ale stále tu má trvalé bydliště…kam mu rozhodnutí doručí? on má podmínku(řízení v opilosti),takže by tohle mohlo pomoct aby platil!?diky za info ![]()
Pokud by měl exekuci, přijde mu na jeho trvalé bydliště dopis. Pokud nebude reagovat, přijde časem osobně taky tam na trvalé bydliště. Svoje věci neosetris. Nedokážeš exekutorovi, co je Tvoje a co ne. Jediné, co by se dalo zmenit na tom, že by Ti přítel dal papír o prohlášení, že v tom domě nic není jeho. Ověřený podpis atd je podmínkou.
Tak to mi asi bohužel nedá…takže asi. jediná možnost schovat věci co? ale asi.se neohlasi dopředu že?
@hiki123 ne to se opravdu neohlásí, to by si takhle každý všechno vždy schoval. Jeden den zazvoní no.
Je to běžné… Stává se to tisícům lidí… Přežiješ to.
No spíš se bojím že vypadne do ciziny-chce odjet na trvalo. z čr a pak by se začaly sypat na dům ecekuce z půjčky, podnikání atd…a nepůjde to. zastavit když tu nebude..ani barák neprodam..patova situace dost..
@hiki123 píše:
Tak to mi asi bohužel nedá…takže asi. jediná možnost schovat věci co? ale asi.se neohlasi dopředu že?
Ne, exekutor se dopředu neohlašuje. Ten si půjde pro cokoliv cenného.
Tak jestli nejste manželé, tak bych si začala připravovat účtenky a výpisy z účtů věcí, co jsou opravdu tvoje. Pak lze zažádat o vyjmutí z exekuce. A co nejdříve mu dej trvalé bydliště pryč, ikdyž stejně už tam asi přijdou. Pokud odejde do zahraničí nebo jinam, tak ho prostě práskni exekutorovi, ať ví, kde ho hledat, ať se zahojí nejdříve tam.
Někdo mi říkal že pokud tam nebydlí déle jak 2měsíce tak můžu požádat o zrušení trvalého pobytu..takže exekuce by byla.jen na půl baráku a ne na věci vevnitř ne?
Manželé nejsme…na tento měsíc je zatím vše zaplaceno takže se to bude řešit až od dalšího měsíce..ještě musím zavolat na elektriku a plyn jestli mi. prepisou inkaso na mé jméno..
Potřebuješ např. potvrzení souseda, že už se tam nějaký měsíc nezdržuje, vyřídíš to na obecním úřadě, šla bych tam co nejdříve. A budou po tobě chtít adresu, kde se zdržuje teď, bez ní se ti to hodně ztíží.
Co nejdříve se odstřihni od jeho účtů, tedy plať jen svoje závazky a energie přepiš na své jméno.
A na jakou částku ta exekuce je? Dle nového zákona se na „nízké“ částky nesmí zabavit např. nemovitost. Zkus se podívat na katastru, jestli už tam máte plombu na baráku. Na barák máte hypo?
Jestli je to placený hotově, tak je to horší, ale rozumný exekutor alespoň přihlídne na to, že je máš u sebe ty a že by něco z toho mohlo být tvoje. Ovšem úplně bych na to nespoléhala. Pokud tedy o něco opravdu stojíš, např. zlato atd., sbal to a dej to na bezpečný místo - k rodičům atd. Hlavně nebal vše, to by bylo moc nápadný
Exekuce ještě žádná není, ale už prý nehodlá platit žádné poplatky…za barák si vezmu placení na sebe, hypotéku nemáme..on má ale na své jméno půjčku na cca 150tis a pak má smlouvu o pronájmu hospody(ještě do května 2018)-najem 29tis a 17tis energie měsíčně…tento měsíc placeno vše..takže nevím jak dlouho potrvá než začnou exekuce..a on bydlí střídavě v hospodě, na ubytovně a u své nové přítelkyně..sousedi mi to v pohodě potvrdí, ale nevím co udělají na úřadě..bydlíme na vesnici..
Řešte to s právníkem, ne na internetu. V tomto případě „ale já myslela“ „ale na internetu psali“ jsou zcela zbytečné argumenty.
Když nemáte ještě exekuci, tak bych celkem uvažovala, jestli barák neprodat. Exekuce vznikne až nějaký měsíc po neplacení, není to hned a navíc on se může x-krát odvolat. Tedy nebála bych se, že k vám ještě někdo přijde letos zabavovat, každopádně plombu na baráku už můžete mít zanedlouho. Nevím, jaký máš tedy k baráku vztah, ale možná bych ustřihla přítele i společný majetek co nejdříve, budeš mít klid.