Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dotaz.budu samozivitelka, bez uvedeni otce.muze mi exekuce na rodicak 7500
Ano, musejí ti tuším nechat pouze životní minimum (takže 4 480)
Přímo strhávat z rodičáku bych řekla, že ne - ono to nezabavitelné minimum bude mírně vyšší, cca 7.700 Kč. ale pokud ti přijde na účet, tak ti ho samozřejmě sebrat může.
@Andy27 ano, je to příjem jako každý jiný, pokud by se na to exekuce nevztahovala tak by všechny dlužící ženy rodily děti jedno za druhým
(nemyslím tebe, myslím obecně)
Pokud se tomu chceš vyhnout, nech si vyplácet rodičák složenkou pak by na to neměli mít dosah. ![]()
Ponechaji ti jen zivotni minimum na tebe a dite/deti. Vysi si dle veku deti muzes spocitat, najdes snadno na netu.
Ne ucet nemam.diky ex mam ale dluhy.se mi dela blbe teda holky, to nemam ani na pleny
Tak jsem to našla přesně - nezabavitelné minimum na osobu povinného je 6.188,67 Kč, na každou vyživovanou osobu pak 1.547,47 Kč. to je tedy celkem 7.736 Kč, které ti musí z pravidelného příjmu (rodičák, mzda, mateřská, nemocenská, důchod…) nechat. srážet smí teprve nad tuto částku a to ještě ne všechno, i z té částky nad ti nějaké peníze zbydou.
ale jak říkám, pokud ti ta částka přijde na účet, tak ti ji exekutor může vzít celou.