Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Chci se zeptat, když PSSZ obdrží mé materiály se žádostí o PPM, jak dlouho trvá než mi pošlou peníze. Všeobecně platí, že úřady mají na všechno dobu 30dní, ale nevíte někdo, jestli reálně je to dříve? Děkuji za odpovědi.
PPM by ti měla dorazit v tom měsíci, kdy na ní budeš mít nárok…Jen jsou různé výplatní termíny, ale měly by ti prachy dorazit nejpozději do posledního dne daného měsíce ![]()
Mateřskou jsem započala v měsíci prosinec, tudíž by mi měla za tu určitou dobu dorazit ještě teď v lednu? Chápu to správně?
EDIT: tak sem trochu hledala, a ono to asi fakt chodí zpětně, jako výplata, takže za prosinec to dostaneš v lednu, za leden v únoru atd… ![]()
a výplatní termíny se pohybují mezi 10.-20. v měsíci, co jsem tak slyšela…
Já nastoupila v polovině měsíce. Takže by mi měla dorazit tenhle měsíc ne? Vždyť mateřská chodí vždycky zpětně, stejně jako výplata.
Jo, už jsem udělala edit.
Ale tenhle měsíc už by ti to mělo normálně dorazit (pokud tedy nemáš v práci na personálním nějaké pako, co ty papíry neodeslalo třeba)
Právě, moje účetní ten papír u sebe držela skoro měsíc a poslala ho teprve minulý pátek. Tak snad budou úřednice milostivější než ona. Čekám zároveň na nemocenskou, takže už by to chtělo.
Ano, přijde v lednu. Přijde to ale na 2×. Zaplacené dni ještě buď v práci - výplata, nebo nemocenská. Od nástupu na PPM v měsíci prosinec-dávka za zbytek dní v měsíci. Já to měla cca takhle. Nástup v září, myslím že 8.dne. V říjnu mi přišly peníze za: od 1.-7.9 nemocenská, 8.-30.9 PPM. V prosinci už došlo vše. PPM mi vždy chodí kolem 6-9. dne v měsíci.