Jak dlouho trvá vyřízení mateřské

128
21.1.14 01:30

jak dlouho trvá vyřízení mateřské

Zdravím. Chci se zeptat, když PSSZ obdrží mé materiály se žádostí o PPM, jak dlouho trvá než mi pošlou peníze. Všeobecně platí, že úřady mají na všechno dobu 30dní, ale nevíte někdo, jestli reálně je to dříve? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31291
21.1.14 01:34

PPM by ti měla dorazit v tom měsíci, kdy na ní budeš mít nárok…Jen jsou různé výplatní termíny, ale měly by ti prachy dorazit nejpozději do posledního dne daného měsíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
21.1.14 01:36

Mateřskou jsem započala v měsíci prosinec, tudíž by mi měla za tu určitou dobu dorazit ještě teď v lednu? Chápu to správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
21.1.14 01:44

EDIT: tak sem trochu hledala, a ono to asi fakt chodí zpětně, jako výplata, takže za prosinec to dostaneš v lednu, za leden v únoru atd… :think:
a výplatní termíny se pohybují mezi 10.-20. v měsíci, co jsem tak slyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
21.1.14 01:50

Já nastoupila v polovině měsíce. Takže by mi měla dorazit tenhle měsíc ne? Vždyť mateřská chodí vždycky zpětně, stejně jako výplata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
21.1.14 01:54

Jo, už jsem udělala edit.
Ale tenhle měsíc už by ti to mělo normálně dorazit (pokud tedy nemáš v práci na personálním nějaké pako, co ty papíry neodeslalo třeba)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
21.1.14 01:56

Právě, moje účetní ten papír u sebe držela skoro měsíc a poslala ho teprve minulý pátek. Tak snad budou úřednice milostivější než ona. Čekám zároveň na nemocenskou, takže už by to chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
21.1.14 05:10

ano

Ano, přijde v lednu. Přijde to ale na 2×. Zaplacené dni ještě buď v práci - výplata, nebo nemocenská. Od nástupu na PPM v měsíci prosinec-dávka za zbytek dní v měsíci. Já to měla cca takhle. Nástup v září, myslím že 8.dne. V říjnu mi přišly peníze za: od 1.-7.9 nemocenská, 8.-30.9 PPM. V prosinci už došlo vše. PPM mi vždy chodí kolem 6-9. dne v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí