Exekuce přítele, čekáme dítě

Anonymní
19.3.15 23:09

Exekuce přítele

Ahoj holky, s přítelem jsem 4 roky a čekám s ním druhé dítě, já mam dítě z předchozího vztahu. Teprve dnes jsem přišla na to, že má exekuci na 300 tisíc…dávají mu životní minimum z platu. Totálně jsem se složila, přísahal mi, než jsme založili rodinu, že dluhy nemá. Bydlíme u mě a já ted nevím, jaké řešení by bylo nejlepší, nechci žít v dluzích s exekutory na krku, ale ani vzít dětem tátu. Lhal mi a hrozně mě zklamal…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
19.3.15 23:45

Ja vim, ze ted uz je zbytecne se ptat. ale vy jste neprobirali sve prijmy pred tim, nez jste naplanovali dite? platil doted neco? jako najem, nakupy atd? za ty 4 roky nebylo poznat, ze je bez penez nebo mu to strhavaji az ted?

pokud by mi chlap v takhle dulzeite veci lhal, tak nevim, jeslti bych to dokazala odpustit. to ze zatajil dluh je jedna vec, ale to ze v tom lhal s vedomim, ze na zaklade toho se rozhoduje o pocati ditete, to je dost desne. :roll:

jak jsi na tom financne ty? bydleni teda mas, a uzivis se sama jsi schopna i na RD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
19.3.15 23:46

Pokud splácí, tak bych to nijak nehrotil. nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
19.3.15 23:46

Záleží jen a jen na tobě. Ale ruku na srdce, lhal ti, že žádné dluhy nemá a na konec ses dozvěděla opak. Bůh ví, co se třeba ještě dozvíš…
Promluv si s přítelem a zjisti, proč má dluhy, jak se do toho dostal, jaké má vyhlídky a jak se hodlá postarat o rodinu. Ono je někdy lepší si uvědomit, že děti jsou krásné, ale drahé a pokud bys ty z mateřské živila všechny, tak to nedáte a možná tě stáhne k zemi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lelek23
19.3.15 23:53

Taky me trochu zarazi ze jsi se nikdy nezajimala o jeho prijmy a vydaje… me je podezrela kazda stovka ktera „jen tak“ partnerovi zmizi a ja ho musim treba zalozit

• Citovat
  • Upravit
9374
19.3.15 23:56

@Lelek23 Věř, že někdo žije s názorem, že jeho příjmy a výdaje nejsou moje věc. Já si to také kdysi myslela… Po blbé zkušenosti jsem se u dalšího vztahu o finanční situaci začala zajímat a jsem ráda, že mám nad přítelem kontrolu :) Dřív by mi to ale bylo blbé, jako bych na to neměla právo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
20.3.15 00:09

On nesplacel dluh sam od sebe, ze už mu to strhávají z platu? :zed:
Dostává JEN životní minimum? To jsi 4 roky finančně všechno táhla sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
20.3.15 07:45

Můj měl exekuci na barák :zed:(dluh 170tis.) Pohodli jsem se s exeturem a já mu pomáhala. Platily jsem to asi rok, ale už jí nemá…Pár měsíců jsme měli 5 tis. na měsíc a dítě na cestě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.3.15 07:46
@Patejl1 píše:
Pokud splácí, tak bych to nijak nehrotil. nic nehrozí.

hrotit se to zacne samo, az bude to ocekavane dite mit financni potreby. ver, ze usetrit z minimalniho platu na kocarek a vybavu neni jednoduche ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
20.3.15 08:34
@Ali-Ali píše:
hrotit se to zacne samo, az bude to ocekavane dite mit financni potreby. ver, ze usetrit z minimalniho platu na kocarek a vybavu neni jednoduche ;)

Ja nějak předpokládám (i když nevím vlastně z čeho), že tu exekuci platí už celé 4 roky. Vlastně z toho když pisatelka psala, že ji 4 roky lže.

Takže finanční situace je bezezměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
20.3.15 08:38
@JayLee píše:
a az jednou nezaplati? :kytka: dite bude něco stat nebo se vyskytnou neocekavany vydaje a pak co? :think: :nevim:
Ja bych mu uz vůbec neverila lhat v zasadni věci a to ma nejaky svůj důvod normalni chlap bez jakychokoliv umyslu by to rekla narovinu hnedka na zacatku vztahu nebo když by ses zeptala takze ¨když Ti lhal, tak tim něco sleduje tudíž osobne bych byla hodne ve strehu aby jsi to pak nesplacela nakonec ty a nedojieli jste na to :roll:

Třeba se styděl. Jestli utáhl během exekuce už jedno dítě, druhé asi taky utáhne (pisatelka naznačuje, že splácí celou dobu).

Já mám takový pocit, že od stolu každý umí krásně přísně soudit, a radit ihned opustit. Přitom kolikrát žije doma v daleko hroších podmínkách.

Všichni jsme jenom lidi. Určitě je to nějaká ztráta důvěry, ale nepřekonatelná? fatální?

Člověk to musí brát z obou stran pohledu - kdo by šel do vztahu s chlapem s exekucí na trhu? Jen zkrachovalá existence. Pak je logické to ututlat na začátku, a pak člověk odkládá kdy by to měl říct a říká si, za chvíli to splatím proč tím ničit vztah.

PS: Nikdy jsem exekuci neměl, a všechny své úvěry vždy zaplatil sám a včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
20.3.15 08:51
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s přítelem jsem 4 roky a čekám s ním druhé dítě, já mam dítě z předchozího vztahu. Teprve dnes jsem přišla na to, že má exekuci na 300 tisíc…dávají mu životní minimum z platu. Totálně jsem se složila, přísahal mi, než jsme založili rodinu, že dluhy nemá. Bydlíme u mě a já ted nevím, jaké řešení by bylo nejlepší, nechci žít v dluzích s exekutory na krku, ale ani vzít dětem tátu. Lhal mi a hrozně mě zklamal…

Ahoj, musí se odstěhovat, ty začni komunikovat s tím exekutorem a vysvětli mu situaci…dá se to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lelek23
20.3.15 09:07

@Petule030 kdybych to s tim clovekem nebrala vazne tak bych to asi taky neresila [z predchozim vztahu jsme spolecne nekupovali ani jidlo, protoze dotycnemu vsechno co mi chutnalo prislo hnusne, kazdy dal cast najmu a jeli jsme kazdy za sebe, kdyz nemel tak si pujcil od pribuznych ale me do toho netahal, ale jak rikam minimalne ja s nim neplanovala budoucnost takze me to ani nestvalo], ale kdyz jsem si nasla soucasneho starala jsem se. Ono nekteri chlapi to s penezi fakt neumi a vyplata se jim rozkutali ani nevi jak [muj partner je mezi nimi] proto jsme se dohodli ze kasu drzim ja a on dostava „kapesne“… pro „takove“ je to tak lepsi :D zni to uhozene, ale fakt to funguje, driv jsem ho musela casto zakladat, ale od doby co mu spravuju finance je to ok

• Citovat
  • Upravit
11117
20.3.15 09:14
@Patejl1 píše:
Třeba se styděl. Jestli utáhl během exekuce už jedno dítě, druhé asi taky utáhne (pisatelka naznačuje, že splácí celou dobu).

Já mám takový pocit, že od stolu každý umí krásně přísně soudit, a radit ihned opustit. Přitom kolikrát žije doma v daleko hroších podmínkách.

Všichni jsme jenom lidi. Určitě je to nějaká ztráta důvěry, ale nepřekonatelná? fatální?

Člověk to musí brát z obou stran pohledu - kdo by šel do vztahu s chlapem s exekucí na trhu? Jen zkrachovalá existence. Pak je logické to ututlat na začátku, a pak člověk odkládá kdy by to měl říct a říká si, za chvíli to splatím proč tím ničit vztah.

PS: Nikdy jsem exekuci neměl, a všechny své úvěry vždy zaplatil sám a včas.

no, on je rozdil to „jen“ nerict v pocatcich vztahu. to bych i chapala. ale je neco jineho o tom vylozene lhat, kdyz se partneri rozhoduji o tak dulezite a finacne narocne veci, jako je dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lelek23
20.3.15 09:14

@Patejl1 mas pravdu, ale co se tyka vychovy deti [kdyz budou videt cely zivot upominky o nezaplaceni a tak] nabydou treba dojmu, ze na dluh zit je normalni „vsak moji rodice meli taky plno exekuci“ bych se trochu bala ale nemusi to tak byt… kazdy se muze dostat na dno a opustit partnera kvuli toho neni moc dobre… a u me by treba zalezelo na co si tech 300tis nebo kolik [asi uz hodne udelaly i uroky] na co si to pujcil, jestli na automaty tak by to pro me byl asi konec, jestli na to aby treba poridil vybaveni bytu a pak nejak nestihal splacet a dluh se navysoval by byla jina pisnicka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel