Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A rekli za co je tech 40000? nechali tam nejakej papir se soudnim narizenim nebo, prislo vam neco takovyho? ja myslim ze jen tak tam prijit nemuze… nemuze to bejt treba jenom nekdo kdo se vam, chce za neco pomstit??
Nemuzou vzit veci mamce, v podstate je mamka vubec nemusi pustit do bytu. Mamka kdyby znovu prisel at zavola policii.
Splatky exekutor nemusi davat, ale velmi radi pouzivaji psychicky natlak.
Bohužel na tohle exekutor má nárok, může vstoupit tam, kde si myslí, že se dlužník zdržuje..a pokud má podložené, že Vám tam chodí rodičák je to průšvih
. Zkusila, bych znovu zítra tam zavolat a uvést tedy vaši současnou adresu u koho to máte? Sedí mi to na ex Vránu ![]()
Je mi to moc líto. Myslím si, že opravdu přijdou a budou chtít minimálně oblepit všechen majetek.Pak budeš muset dokazovat, že majetek nepatří tobě, ale rodičům
@pipiinka píše:
Nemuzou vzit veci mamce, v podstate je mamka vubec nemusi pustit do bytu. Mamka kdyby znovu prisel at zavola policii.
No prý přijdou i se zámečníkem a mamka je pracující obávám se aby nepřišli když bude v práci, opravdu tomu nerozumim.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, adminy prosím o anonymitu..
Omlouvám se.. vím že zde je už hodně podobných temat ale nemám čas pročítat.
Dnes odpoledne mi volala máma, byl tady exekutor, křičel na mě, že pokud do čtvrtka nezaplatíme cca 40.000,– přijde pozítří i s policii a zámečníkem.
Jenže já u mámy vůbec nebydlím! TP mám na řadě už léta, jenže k mamce mi chodí složenka s rodičákem(-ano jsem na rodičáku ale to bych tady ted vážně prosím neřešila). A pak mi tam prý došel dopis, který jsem si vyzvedla.. no nikdo o žádném nevíme ale budiž..
Před hodinou onen exekutor volal mě, tím že mamě nechal ve schránce dopis s podrobnostmi, nože na mě řval je jasné, nenechal mě absolutně domluvit, to, že bydlím někde jinde (i adresu jsem uvedla.. ) ho absolutně nezajíímalo v půlce věty mi t položil.
Ptám se: je to opravdu možně? Prostě přijdou k mamce a vše seberou jí pokud nezaplatím? i když tam nebydlím?mám i jinou možnost než zaplatit 40.000 naráz?
, popřípadě, pkud tady je někdo kdo to trochu zná, prosím moc o nějaké informace, radu cokoliv
ten nadpis je jak 3:15 zemřeš. Jinak ano, může k Tvé mamce, když se domnívá, že tam bydlíš. Co je kravina, tak asistence policie - ta u toho nemá co dělat. A mamka se může bránit posléze vylučovací žalobou - je nutné ji podat tuším do 14 nebo 30 dnů - to Ti teď neřeknu - už si to nepamatuju. Pokud je s exekutorem takováto domluva, asi nezbyde, než zacvakat - můžeš po splátkách, pokud na to přistoupí. Mamce nic nevezme - pokud jsou to její věci - pokud něco odveze - pak je na řadě ta vylučovací žaloba.
@Anonymní píše:
No prý přijdou i se zámečníkem a mamka je pracující obávám se aby nepřišli když bude v práci, opravdu tomu nerozumim.
ano, tohle můžou. Ale taky nechat dopis, doklady. Většinou věci jen oblepují - je třeba na to rychle reagovat.
@pipiinka píše:
já právě myslím, že ho pustit musí. A potom řešit neoprávněnou exekuci. Řešili jsme to u nás, koupili jsme barák od chlapa co měl dluhy (až po tom co nám ho prodal) a hrozila mu exekuce. Ptala jsem se manžela co mám dělat, kdyby přijeli z nějakýho důvodu sem a on se poradil s firemním právníkem a řekl mi toto.
Nechali tam dopis, já ho neviděla mama mi řekla jen do tel. málo, ale asi nařízení, čekám až odpoví je na noční.
Je to za MHD ![]()
jaký je to exekutor nevím taky. ![]()
@Berousik
Přesně tak exekutor má opravdu právo vstoupit tam, kde si myslí, že se dlužník zdržuje..bohužel pak nevinní lidé, musí vše dokazovat a nebo podat vylučovací návrh, aby byli jejich věci vyškrtané se soupisu majetku ![]()
Ale pokud jim ona nasledne volala a uvedla presnou adresu s tim, ze na adresu matky ji pouze chodi rodicak, oni musi jit tam, kde ted maji uvedou adresu a prosetrit zda-li tam opravdu bydli. Kdyby sli ted i s touto informaci zabavovat k matce, tak je to opravdu protipravni a policie by je na miste do bytu nepustila.
Jinak pokud by to slo, at si mamka veme volno, kamaradku s sebou do bytu a kdyby cokoliv, at ta kamaradka vse natoci, ptze jen takovymto dukazem se pote muzete branit.
Sedi to jak na Vranu, tak na Smekala.
@Anonymní píše:
Nechali tam dopis, já ho neviděla mama mi řekla jen do tel. málo, ale asi nařízení, čekám až odpoví je na noční.
Je to za MHD
jaký je to exekutor nevím taky.
A vy máte trvalý pobyt kde? U maminky?
Zdravím všechny, adminy prosím o anonymitu
..
Omlouvám se.. vím že zde je už hodně podobných temat ale nemám čas pročítat.
Dnes odpoledne mi volala máma, byl tady exekutor, křičel na mě, že pokud do čtvrtka nezaplatíme cca 40.000,– přijde pozítří i s policii a zámečníkem.
Jenže já u mámy vůbec nebydlím! TP mám na řadě už léta, jenže k mamce mi chodí složenka s rodičákem(-ano jsem na rodičáku ale to bych tady ted vážně prosím neřešila). A pak mi tam prý došel dopis, který jsem si vyzvedla.. no nikdo o žádném nevíme ale budiž..
Před hodinou onen exekutor volal mě, tím že mamě nechal ve schránce dopis s podrobnostmi, nože na mě řval je jasné, nenechal mě absolutně domluvit, to, že bydlím někde jinde (i adresu jsem uvedla.. ) ho absolutně nezajíímalo v půlce věty mi t položil.
Ptám se: je to opravdu možně? Prostě přijdou k mamce a vše seberou jí pokud nezaplatím? i když tam nebydlím?
mám i jinou možnost než zaplatit 40.000 naráz?
, popřípadě, pkud tady je někdo kdo to trochu zná, prosím moc o nějaké informace, radu cokoliv