Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Berousik píše:
já právě myslím, že ho pustit musí. A potom řešit neoprávněnou exekuci. Řešili jsme to u nás, koupili jsme barák od chlapa co měl dluhy (až po tom co nám ho prodal) a hrozila mu exekuce. Ptala jsem se manžela co mám dělat, kdyby přijeli z nějakýho důvodu sem a on se poradil s firemním právníkem a řekl mi toto.
To nechápu, tak pokud byl barák už váš, i dle katastru a nikdo on na nĕm nemĕl trvalé bydlištĕ ani živost. Tak co by po vás exekutor mohl chtít ![]()
@bibi88 píše:
jestliže je to za MHD běžte za právníkem. Dávají si sankce které ze zákona nesmí. Ale málo lidí o tom ví.
Mhd ne, predali to.. maji to uz jine kancelare.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za rady![]()
Ostatním, jsou to resty z mládí a je jich víc, když jsem byla opravdu na ulici, nebylo z čeho splácet, pokut mám hodně. život si dávám do kupy až ted, co vám mám říct, roky jsem se bála o to je zajímat, začala jsem s tím před vánocema, zjistila si vše a je to hodně moc.. jsem na rodičáku sama s prckem, rodinu bohatou taky nemám, mám před sebou dlouho cestu, doufala jsem, že to vydrží do zaří, že si najdu práci a najedu na oddlužení.
Že pujdou po mamce jsem netušila, rodičák na její adresu zítra poštovně zruším, posílají mi ho z jiného města a osobně se tam nedostanu.
Kdyý jsem si zjistila u dopravního podniku resty, vyšlo mi jich hodně, po třech jsou asi u 10ti exekutorů, opravdu momentálně nemám jak splácet 10 splátkových kalendářů, nemám,
linčovat mě nemusíte, ale samozřejmě poslužte si, ale neřeknete mi nic co bych nevěděla, jsem blbá, sppodina, co si upletla dítě, a ted otravuje i rodiče.. vím to všechno!!! v občanské poradně mi taky moc neporadili když jsem tam sse všemi pokutami byla.. poradili sloučit ty mhd dohromady, jenže jak jsem zjistila tak to není možné.. protože to mají různí exekutoři v různých městech v čr.
Nevím opravdu nevím jak to splatit momentálně ted, stále doufám, že se na mě nesesypou všichni ted ale počlá to než si najdu práci a pak snad to oddlužení. má jediná naděje.
děkuji a pěkný večer pardon za chyby..
držím palce
člověk dokáže nasekat hrozně blbostí, ale je důležité že si to člověk uvědomí. Přeji hodně sil a ať se máte s prckem krásně ![]()
@zvědavá borůvka píše:
To nechápu, tak pokud byl barák už váš, i dle katastru a nikdo on na nĕm nemĕl trvalé bydlištĕ ani živost. Tak co by po vás exekutor mohl chtít
no právě…to je ten debilní systém. Mohl by nás vybrat a my bychom pak museli zpětně dokazovat, že to bylo neoprávněně. Barák náš, už pár let. Katastr vše ok. Jenže ten chlap co jsme to od něj koupili nasekal dluhy všude možně, bankovní i nebankovní půjčky a protože měl TP na úřadě, tak udával svou původní adresu k nám. Takže ti co předávali dluh exekutorovi měli tuto adresu. Chodili sem různí lidi, ptali se po něm…vždy bylo jasné co jsou zač: vyžehlenej týpek v obleku a s sebou gorilu
těm stačilo říct, že tu nebydlí a dům je prodaný. Ale pak začaly chodit dopisy na jeho jméno s hlavičkou exekutora, tak jsme to otevřeli
a zavolali tam, vysvětlili situaci s tím, že můžeme doložit papíry o koupi a převodu. A v pořádku, od tý doby je klid. Ale kdyby přišel, nezmůžeme nic
Po chlapovi se slehla zem, možná už ho někdo zabil ![]()
Takze dedicna chudoba?
Hele zakladatelko, co já vím, tak to máte fakt blbý.
Pokud jsi byla v občanské poradně, tak nemá cenu radit „jdi za právníkem“ - nic lepšího Ti nikdo neřekne, pokud si nenajmeš Sokola ![]()
Takže:
1. Okamžitě se spojit s exekutorem, ideálně jít tam osobně se svědkem nebo alespoň voloat s mobilem nahlas se svědkem (ideálně někdo důvěryhodný - sousedka učitelka atd.), kde nahlásíš, že se u matky nezdržuješ a kde bydlíš, a oznámíš jména svědků, kteří Ti to potvrdí (sousedi, kamarádi atd.). Navrhni splátky a případně něco i přines.
2. Maminka ať začne hledat doklady od věcí, co má v bytě, případně (ano, nemá se to, ale v tomto případě je v tom nevinně) pokud má něco cenného, co doložit nemůže - šperky, počítač, drahá TV - ať to někde schová. Měla by si vzít dovolenou a být doma, ideálně se svědky z domu (nejlépe s kamerou), kteří dosvědčí, že tam nebydlíš.
3. Pokud by na „oblepení“ došlo, ať maminka neváhá s vylučovací žalobou - nicméně je třeba počítat s tím, že to nemusí být úplný úspěch (viz seriál Život a doba soudce A. K., poslední díl).
Ta změna adresy je jasná, pokud máš x exekucí u x exekutorů, je jen otázka času, kdy si na maminku vyšlápne další.
No a budeme Ti fandit, abys z toho vybruslila co nejlíp, pokud se fakt snažíš…
Ja mam dost osklivou zkusenost s ex vranou. Vlezl k nam do bytu, ktery jsme pronajimali. Exekuce byla na najemkyni(vlastne na jejiho manzela)Trvaly pobyt tam nemela ani korespondencni adresu. Domakli se to nekde buh vi kde. Polepili vsechny nase veci, nic je nezajimalo. Dokonce polepili i veci denni potreby jako postel a lednicku. Museli jsme dokazovat, ze veci jsou nase. Pani si nakonec domluvila splatky, takze to dobre dopadlo. Jenze tady se ukazuje, ze nepomuze ani to ohlaseni rodicaku, jim je jedno kam jdou, hlavne aby dostali ze cloveka penize nebo zabavili veci
policie nam nijak nepomohla, zavolali jsme je sami
Uf zakladatelko, těžko radit, škoda že to zašlo až tak daleko že to MHD přeprodalo jiné firmě, jinak by šlo a většinou to i dělají, že odpustí penále, pokud máš nějaké jiné dluhy, kde to je ještě přímo u toho daného podniku, zajdi tam a zkus se snimi domluvit, ideální by byl nějaký přivýdělek ze kterého bys mohla splácet.
Budu držet palce ať tě to nezlomí a od toho dna se odrazíš ![]()
Prosim. jeste..
Mamkanbydli v pronajmu, vsechno co je v byte je vlastnikem majitel, maj to sepsame a overene u notare, kdyz dojde na to oblepeni, nemuze to prokazovat pri nem? to fakt bez te zaloby proste nedokaze ze je to nekoho jineho?
Je to hnus, ze do toho tahaj rodinu, opravdu je.. ![]()
Pokud máš exekuce na MHD (z jednoho města) u vícero exekutorů můžeš požádat o sloučení exekucí pod jednoho exekutora - sníží se tím exekuční náklady a vše budeš řešit jen s jedním - viz. http://www.ekcr.cz/…vani-exekuci?w=
@medunka23 zakladatelka je na rodičáku, pokud je mladá a její rodiče ještě pracují…tak kdo bude hlídat dítě?
Znám takové rodiny a na emiminu už je popsáno několik případů - někdo dluží a nemůže si od nikoho z rodiny půjčit, protože všichni jsou ve stejném srabu. Mě se 40 000 nezdá jako likvidačí částka, protože bych v své rodině našla hned několik lidí, co by mi ji bez problémů půjčili a dlužila bych jim bezúročně…jenže někde to tak není - to je už projev dědičné chudoby. Třeba matka je samoživitelka, stará se o mladší dítě, zatímco starší dcera už je taky samoživitelka s nasekanými dluhy - a není od koho si půjčit… ![]()
To je jedno. Z pohledavky 1000 Kč vám ze zakona nemuzou dát 40tis.
opravdu běžte k právníkovi. Přítel tohle měl taky a museli to stáhnout cca o 30 tis.
@Anonymní píše:
Prosim Te, a jak jsi to dokazala? ja taky dlouho verila na zázrak, ted doufM v bejvetsi..ze se na mamku nesesypou vsichni najedboumoc gratuluju k uspechu jsem rada ze i dobre konce jsou.ten muj je zatim velmi vzdáleNý.
Dokázala, nebylo to lehký. Źádná dovolená, žádné oblečení, boty jedny na rok kecky od vietnamců za 200 kč. Nebylo to lehký, ale i tak se dalo žít. Tak nějak jsem si na ten styl života zvykla a už mi ani nepřišlo zvláštní… Když se ohlédnu zpět tak to pro mě byla velká životní lekce…
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, adminy prosím o anonymitu..
Omlouvám se.. vím že zde je už hodně podobných temat ale nemám čas pročítat.
...........
dík za anonym, nerada bych, aby všichni věděli o mých problémech.
Takže za 1. je to možné, exekutoři mají víceméně neomezenou moc…
a za 2. neber to úplně doslovně, třeba to tak fakt nebylo, komunikovala si a prostě máš smůlu a narazila si na exekutora echt zm*da, ale upřímně tomu nevěřím a víš proč? Protože řeším také dluhy a ne desetitisícové ale milionové a víš co? I když teď byl fakt hodně krutej rok a půl, tak ke mně exekutor nepřišel, a víš proč? Protože s nimi komunikuji a měla jsem tam i takové průšvihy, že jsem někde neplatila celých 10 měsíců!!! a stejně ke mně nepřišli protože jim zvedám telefony, sypu si popel na hlavu a domlouvám se s nimi.
Pro drtivou většinu exekutorů je vybílení baráku taky práce navíc a je to to poslední co chtějí dělat, radši si prostě válí zadek a nechají si ty nehorázný penále zaplatit za nic… Ale pokud jim někdo ignoruje telefonáty a staví se ke svým dluhům zády a dělá, že je nemá, pak to řeší přesně takhle jako u tebe…
Upřímně, chudák tvoje mamka.
Měla bys, co nejdřív sehnat JAKOUKOLIV částku a poslat jim to tam, a zavolat jim, že si to tam poslala a zkusit se domluvit na splátkách, tím exekuci nejspíš oddálíš. Pokud to klapne, už jim nikdy neignoruj telefonát, naopak, volej sama od sebe.