Poplatek soudu za insolvenci

951
17.3.15 01:25

poplatek soudu za insolvenci

Zdravím, dnes mám dotaz na ty, co si prošli insolvencí, případně se v ní vyznají. Paní v poradně co mi dělá insolvenci mi řekla, že soud může chtít poplatek až 50000Kč, že většinou chce 3000-10000Kč. Jsem z toho docela v šoku, platili jste něco za insolvenci? Případně kolik? Předem děkiji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66852
17.3.15 04:22

@Elvinerha máš odkaz na tu poradnu? Novela ZSP ponechává osvobození od placení soudních poplatků v insolvenčním řízení pro insolvenčního správce a dlužníka.**** Poplatková povinnost za návrh na zahájení insolvenčního řízení proto vzniká pouze věřiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.15 07:27

@Elvinerha ex neplatil vůbec nic. Těžko něco zaplatí člověk, který je v obr dluzích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
17.3.15 07:30

@martina.se proto se ptám na ti „poradnu“. To zas bude nějaká společnost-hyena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.15 07:56
@blecha72 píše:
@martina.se proto se ptám na ti „poradnu“. To zas bude nějaká společnost-hyena.

tak nějak - jak chtějí poplatek, tak to vždy smrdí - nevyřídí vůbec nic. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.15 08:00

Prosím o anonym, nemusí to každý vědět kdo jsem. Přítel vyhlašoval osobní bankrot před rokem a půl, tak o tom něco víme. Tyhle společnosti pro oddlužení jsou jen pouhopouhý zloději, co na tom chtějí vydělat!!! Přítel si vše zařídil přes Občanskou poradnu přímo v našem městě (vetšinou bývá v každém bývalém okresním), poradili mu s papíry, co vše zařídit, podepsat atd a to všechno ZDARMA. Neplatil ani nic u soudu. Soud se konal v krajském městě a zhruba za 15 minut bylo hotovo, odklepli mu to a jeli jsme domů.

• Citovat
  • Upravit
72725
17.3.15 08:08

Přesně tak. Ex zašel do bezplatné právní poradny, vše mu pomohli vyplnit, doložit, podat na soud. Neplatil ani korunu. Insolvence bez problémů schválena - už v poradně věděl, zda se vejde s částkami či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.3.15 08:49

Viděla jsem rozhodnutí soudu, které ukládá žadateli o insolvenci složit 50 tis. Kč na úhradu činnosti insolvenčního správce. Takže to existuje a soud takovou možnost má. V tom rozhodnutí to podle všeho použili na poslání žadatele kamsi, protože to byl evidentně vych*anek, co do insolvence „utíkal“.
Jak to uplatňují jinde nevím, asi záleží na konkrétním soudu.
Zrovna tohle upozornění bych za znak špatné poradny nepovažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
17.3.15 08:52

@Knihomyš insolvenčnímu správci se platí vždy, zpravidla měsíčně. Ale to není soudní poplatek. To by měla upřesnit zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.3.15 08:53

Dlužník vždy platí i činnost ins. správce. Pokud je normální, tak v rámci splátek, pokud soud pochybuje, že insolvenci dodrží, může to chtít předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
17.3.15 08:56

@Knihomyš jo, ale to ta poradna dopředu neví, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.3.15 09:03

@blecha72 Poradna upozornila, že to soud může chtít, což dopředu ví. A ví i jak to měli předchozí klienti, co je v kraji (na jejich soudu) zvykem.
Teoreticky je možné, že jsou soudy podezíravé k insolvencím z i komerčních poraden, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.15 09:13
@Knihomyš píše:
@blecha72 Poradna upozornila, že to soud může chtít, což dopředu ví. A ví i jak to měli předchozí klienti, co je v kraji (na jejich soudu) zvykem.
Teoreticky je možné, že jsou soudy podezíravé k insolvencím z i komerčních poraden, nevím.

ale ten poplatek správci není 3-10 tis, popř 50. Platí se 900 nebo 1040 kč - dle toho, zda je insolv. správce plátcem dph. A to se dává měsíčně - u normálních dlužníků.. :think: tady bych zjistila, jaký poplatek má ta paní v poradně na mysli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.3.15 09:18

@martina.se já to tehdy pochopila jako jakousi zálohu, jejíž výši určuje soud. Souhlasím, že by se na to zakladatelka měla pořádně vyptat v poradně, tady mužem jen hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.15 09:20
@Knihomyš píše:
@martina.se já to tehdy pochopila jako jakousi zálohu, jejíž výši určuje soud. Souhlasím, že by se na to zakladatelka měla pořádně vyptat v poradně, tady mužem jen hádat.

tak nějak - protože pokud by šlo o placení ins. správci, je to takto zvláštní, ale né nemožné. Jiné poplatky by se ale objevit neměly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel