Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Mě to poradna dělá samozřejmě zdarma, řekli mi i co vše musím doložit, ve čtvrtek tam jdu na snad poslední schůzku a chtěla bych to pak rovnou odeslat, protože mě věřitelé docela stíhají a už to chci mít za sebou. Paní říkala, že ten poplatek může chtít přímo soud, aby se prý zabránilo tomu, aby to tam dával každý vychcánek. Já se toho trochu bojím, protože ty peníze opravdu nejsou, ale zase říkala, že by mi to mohli vzít hned a neplatilo by se nic
tak vážně nevím.
Ano je to pravda..ale dává se to v případě, kdy soud shledá lepší konkurz ( u velký firem u fyzických osob nepatrný konkurz) než splácením splátkovým kalendářem..nebo..když shledá soud nějaké pochybnosti a opravdu z praxe vím, že někdy schválně dají zálohu až 50.000 Kč už jen proto, že spoléhá že dlužník nezaplatí a tím jeho návrh skončí.
Pokud jste jak se říká typický dlužník nepodnikající, nemající dluhy z podnikání s dostatečným příjmem nebála bych se toho…proč Vás ta paní na to upozornila v jaké souvislosti?
![]()
Pritel relativne nedavno byl u soudu s insolvenci. Za pravnicku, ktera vyresila veskere papiry a vse okolo, platil myslim 13000 (nebo 15000 ted si fakt nevzpomenu). mel ruzne dluhy na ruznych mistech a ani presne nevedel kde vsude a kolik, takze proto nestacila pravni poradna, sam by to nedal dohromady. Pote se vzdy plati insolvencnimu spravci za kazdy mesic, nez probehne soud, kdyz drzi napr pozastavene penize z exekuce ze mzdy u sebe apod. Platil cca 1000 Kc mesicne. Je hloupe, ze clovek, co nic nema, musi platit zpocatku penize ale nekdo bohuzelnema jinou prilezitost jak se z dluhu vysekat. My to meli rozdelene na dve splatky, ale predem rikam, ze pravnicka byla na doporuceni. Take bychom nevrazili deset tisic jen tak nekomu, spousta techhle firem je podvodnych.