Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Budete se divit ale hanba.me fackuje, proto jsem mu okamzite uvedla adresu kde se zdrzuji, ale nezajimalo ho to.pry je exekuce narizena tam, samozřejmě to zaplatim ale ptam se zda opravdu muzou jit k mamce. a jak se branit. a jak tomu predejit.
bylo odpovězeno - ano,, můžou, pokud předpokládají, že tam bydlíš nebo máš věci - většinou jdou po nejbližších příbuzných. Zabránit - zaplatit.
@martina.se píše:
nechodí, pčr tu není od toho, aby byla u exekucí
když jde policie s exe, tak to většinou není státní policie, nebo jsou tam pro ochranu exekutora. Lidi je totiž rádi napadají, jinak policie do exekuce nezasahuje.
@Jazz27 píše:
když jde policie s exe, tak to většinou není státní policie, nebo jsou tam pro ochranu exekutora. Lidi je totiž rádi napadají, jinak policie do exekuce nezasahuje.
ale oni nejsou od toho, aby šli s exekutorama. Pčr do toho nemá co zasahovat. Vůbec by se tam neměli objevit - jen pokud k tomu napadení dojde. Jinak ne.
Policie chodí společně s exekutorem, v případech kdy se jedná o nepřizpůsobivé a nebo musí do bytu za pomoci zámečníka.
Děkuji všem za rady ![]()
Ostatním, jsou to resty z mládí a je jich víc, když jsem byla opravdu na ulici, nebylo z čeho splácet, pokut mám hodně. život si dávám do kupy až ted, co vám mám říct, roky jsem se bála o to je zajímat, začala jsem s tím před vánocema, zjistila si vše a je to hodně moc.. jsem na rodičáku sama s prckem, rodinu bohatou taky nemám, mám před sebou dlouho cestu, doufala jsem, že to vydrží do zaří, že si najdu práci a najedu na oddlužení.
Že pujdou po mamce jsem netušila, rodičák na její adresu zítra poštovně zruším, posílají mi ho z jiného města a osobně se tam nedostanu.
Kdyý jsem si zjistila u dopravního podniku resty, vyšlo mi jich hodně, po třech jsou asi u 10ti exekutorů, opravdu momentálně nemám jak splácet 10 splátkových kalendářů, nemám,
linčovat mě nemusíte, ale samozřejmě poslužte si, ale neřeknete mi nic co bych nevěděla, jsem blbá, sppodina, co si upletla dítě, a ted otravuje i rodiče.. vím to všechno!!! v občanské poradně mi taky moc neporadili když jsem tam sse všemi pokutami byla.. poradili sloučit ty mhd dohromady, jenže jak jsem zjistila tak to není možné.. protože to mají různí exekutoři v různých městech v čr.
Nevím opravdu nevím jak to splatit momentálně ted, stále doufám, že se na mě nesesypou všichni ted ale počlá to než si najdu práci a pak snad to oddlužení. má jediná naděje.
děkuji a pěkný večer pardon za chyby..
Muzou prijit i v dobe, kdy nikdo neni doma, prijdou se zamecnikem a policie u toho byt nemusi. Jeste vam toho zamecnika nauctuji. Mam to v primem prenosu-porad chodi na souseda. Jedine, co pomaha je soucinnost v baraku-protoze do baraku ho musi nekdo pustit, se zamkem u vchodovych dveri do baraku nesmi nic udelat. Ja jsem takhle na exekutora zavolala polici-dobyval se do baraku, rval, ze je exekutor a ze muze vsechno. Vyzvanel na me jak na lesy, prestoze sel k sousedum. Policajti s nim vyrazili futra.
Adresa na urade, nereseni dluhu, vyhybani se odpodnosti…nedivim se, ze exekutor pritvrdil. Uprimne lituji vase rodice -resit dluhy dospeleho ditete, je opravdu nezavidenihodne.
Ted s tim nic neudelate, to jste mela delat vcas-zaplatit, jednat.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za rady![]()
Ostatním, jsou to resty z mládí a je jich víc, když jsem byla opravdu na ulici, nebylo z čeho splácet, pokut mám hodně. život si dávám do kupy až ted, co vám mám říct, roky jsem se bála o to je zajímat, začala jsem s tím před vánocema, zjistila si vše a je to hodně moc.. jsem na rodičáku sama s prckem, rodinu bohatou taky nemám, mám před sebou dlouho cestu, doufala jsem, že to vydrží do zaří, že si najdu práci a najedu na oddlužení.
Že pujdou po mamce jsem netušila, rodičák na její adresu zítra poštovně zruším, posílají mi ho z jiného města a osobně se tam nedostanu.
Kdyý jsem si zjistila u dopravního podniku resty, vyšlo mi jich hodně, po třech jsou asi u 10ti exekutorů, opravdu momentálně nemám jak splácet 10 splátkových kalendářů, nemám,
linčovat mě nemusíte, ale samozřejmě poslužte si, ale neřeknete mi nic co bych nevěděla, jsem blbá, sppodina, co si upletla dítě, a ted otravuje i rodiče.. vím to všechno!!! v občanské poradně mi taky moc neporadili když jsem tam sse všemi pokutami byla.. poradili sloučit ty mhd dohromady, jenže jak jsem zjistila tak to není možné.. protože to mají různí exekutoři v různých městech v čr.
Nevím opravdu nevím jak to splatit momentálně ted, stále doufám, že se na mě nesesypou všichni ted ale počlá to než si najdu práci a pak snad to oddlužení. má jediná naděje.
děkuji a pěkný večer pardon za chyby..
Já Vás neodsuzuji…člověk opravdu někdy udělá blbost…řídím se tím..neříkej nikdy!!! Člověk se opravdu do dluhů může dostat hned..moc držím palušky at zvládnete nelehkou životní situaci ![]()
@macinda píše:
Já Vás neodsuzuji…člověk opravdu někdy udělá blbost…řídím se tím..neříkej nikdy!!! Člověk se opravdu do dluhů může dostat hned..moc držím palušky at zvládnete nelehkou životní situaci
děkuji,
ale ne, jsem odsouzení hodná, prostě jsem posrala celej svůj život, jediné dobré je to dítko, ale to mi tady taky x lidí jistě vyvrátí a nedivím se. Ale to dítko už je, pryč ho prostě nedám, a ano dítě je chudák, rodina taky.. já vím, já to sakra vím, ale zabít se nemůžu to me dluhy nevyřeší
je mi ze sebe na nic každou chvili.. ale to nevadí ráda to přečtu ještě od ostatních, abych v tom nenavidění sami sebe nepolevila,.
@zrcadlo píše:
Jak zabránit? No zaplatit to! Sorryale nechat narůst dluh z mhd na 40000 a pak se ještě ptát, jak to udělat, aby tedašli jen po tobě, to to chceš splatit kdy, v důchodu? S prosíkem a sklopenou hlavou bych požádala rodiče, zda by nemohli půjčit na splacení a splácelabys v rodině. Myslím, že když přijdou o elektroniku a budou muset s právníkem řešit celý průběh exekuce, vyjde vás to taky dost draho, takže hledej cesty, jak to zaplatit, a ne jak jim zabránit v exekuci.
To je celkem logické, že se ptá, jak to udělat, aby šli jen po ní. Nejen logické, ale i celkem férové /od ní/. Evidentně je totiž možné zabavit věci nekomu, kdo nic nedluží, na základě toho, že má v příbuzenstvu dlužníka, se kterým se stýká.
Anonymni nenech se zdeptat. Byla jsem na tom jako ty. V osmnacti na ulici, pak prislo dite. Dluhy jsem radsi neresila, doufala jsem asi v zazrak. Samozrejme me minulost dohnala. Myslela jsem si, ze tohle nemuzu nikdy splatit - omyl. Dneska jsem bez dluhu. Nebylo to lehky, ale zvladla jsem to a ty to zvladnes taky. Prestan se mucit, bude zase dobre
Z tech komentaru si nic nedelej. lidi delaji ruzne chyby, podstatne je umet jit dal a bojovat. nekdo nadela dluhy, nekdo si treba blbe vybere zivotniho partnera. no a pak jsou lidi, co si do tebe radi kopnou. a je celkem jedno, jestli to je kvuli blbosti, jako cim krmis dite, nebo jestli to je kvuli exekuci.
@WontTell píše:
To je celkem logické, že se ptá, jak to udělat, aby šli jen po ní. Nejen logické, ale i celkem férové /od ní/. Evidentně je totiž možné zabavit věci nekomu, kdo nic nedluží, na základě toho, že má v příbuzenstvu dlužníka, se kterým se stýká.
Ano, a právě proto, že to exekuce umožňuje, zkusila bych sehnat tu částku co nejdříve po příbuzných a zaplatit jednorázově, protože na několik tisíc je jinak vyjde jen vyběhávání všech papírů a dokazování, pokud k exekuci dojde. Ta částka mi nepřijde tak kritická, aby ji bylo nutné navyšovat o další výdaje.
@zrcadlo píše:
Ano, a právě proto, že to exekuce umožňuje, zkusila bych sehnat tu částku co nejdříve po příbuzných a zaplatit jednorázově, protože na několik tisíc je jinak vyjde jen vyběhávání všech papírů a dokazování, pokud k exekuci dojde. Ta částka mi nepřijde tak kritická, aby ji bylo nutné navyšovat o další výdaje.
Me teda kriticka prijde, mamka je sama se segrou taky.. mema ani 11.000plat nemam kde si popujcovat.
ja sama mam momentalne 4000 na mesic z toho se splaci vazne blbe.ani mi nikde nepujci ![]()
Proste jedina ma sance je oddlužení tady jsem potrebovala zjistit co mam delat s tim, ze otravuji mamku
Ale dekuji.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, adminy prosím o anonymitu..
Omlouvám se.. vím že zde je už hodně podobných temat ale nemám čas pročítat.
Dnes odpoledne mi volala máma, byl tady exekutor, křičel na mě, že pokud do čtvrtka nezaplatíme cca 40.000,– přijde pozítří i s policii a zámečníkem.
Jenže já u mámy vůbec nebydlím! TP mám na řadě už léta, jenže k mamce mi chodí složenka s rodičákem(-ano jsem na rodičáku ale to bych tady ted vážně prosím neřešila). A pak mi tam prý došel dopis, který jsem si vyzvedla.. no nikdo o žádném nevíme ale budiž..
Před hodinou onen exekutor volal mě, tím že mamě nechal ve schránce dopis s podrobnostmi, nože na mě řval je jasné, nenechal mě absolutně domluvit, to, že bydlím někde jinde (i adresu jsem uvedla.. ) ho absolutně nezajíímalo v půlce věty mi t položil.
Ptám se: je to opravdu možně? Prostě přijdou k mamce a vše seberou jí pokud nezaplatím? i když tam nebydlím?mám i jinou možnost než zaplatit 40.000 naráz?
, popřípadě, pkud tady je někdo kdo to trochu zná, prosím moc o nějaké informace, radu cokoliv
jestliže je to za MHD běžte za právníkem. Dávají si sankce které ze zákona nesmí. Ale málo lidí o tom ví. ![]()
@jančamamča píše:
Anonymni nenech se zdeptat. Byla jsem na tom jako ty. V osmnacti na ulici, pak prislo dite. Dluhy jsem radsi neresila, doufala jsem asi v zazrak. Samozrejme me minulost dohnala. Myslela jsem si, ze tohle nemuzu nikdy splatit - omyl. Dneska jsem bez dluhu. Nebylo to lehky, ale zvladla jsem to a ty to zvladnes taky. Prestan se mucit, bude zase dobre
Prosim Te, a jak jsi to dokazala? ja taky dlouho verila na zázrak, ted doufM v bejvetsi..ze se na mamku nesesypou vsichni najedbou
moc gratuluju k uspechu jsem rada ze i dobre konce jsou.ten muj je zatim velmi vzdáleNý.