Nehorázná vypočítavost dlužníků

107
18.3.15 09:29

Nehorazna vypocitavost dluzniku

Treba ma zde nekdo podobne zkusenosti…

Pred par lety jsem pujcil znamemu penize. Meli umrti v rodine a potrebovali poresit dedictvi. Jednalo se o castku cca 700 tisic czk. Znal jsem ho dlouho, tak jsem v tom problem nevidel. Sepsali jsme smlouvu, kolik, kdo, komu atd..
Platil bezproblemu, pred cca 3 mesici ztratil praci, tak jsme se domluvili na preruseni splatek, protoze mi to prislo fer. Penize nepotrebuji, takze jsme se dohodli, ze zacne platit az najde praci. A pred par dny jsem se dozvedel, shodou okolnosti a nahod, ze podal navrh na insolvenci. Ziju v zahranici a o tomto vim, hrozne malo. Nastesti jsem nepromeskal zadne lhuty a pravnik zaridil co bylo nutne. Sprcha vsak prisla s tim, ze pry kdyz to dobre pujde dostanu zpet par procent! Z toho me skoro omyli. Nechal jsem si pres zname zjistit co a jak a ziskal jsem informace, ze dluzi, kam se podiva. Zil si na vysoke noze, sliboval a jen delal dalsi a dalsi dluhy

Zajimalo by me, zda ma nekdo podobnou zkusenot a pokud ano, kolik se mu vratilo.
Nehodlam se jen tak vzdat, castka pro me neni likvidacni, ale jsem ochoten jit klidne az za onu pomyslnou „hranu“, dotycny prestal jakkoliv komunikovat a nechava se zapirat.
Pochopil jsem, ze kazdy dobry skutek je po zasluze potrestan, ale to co dokazi nekteri lide vymyslet, jak dovedou zit, nemaji svedomi a bez broblemu vsem lzou je mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
107
18.3.15 09:38

Pohledavku jsem stihnul prihlasit, majetek mel, takze snad je co vzit…
nechapu, jak toto muze nekdo udelat, podvest nekoho, kdo mu veril, je mi jasne, ze nejsem jediny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
18.3.15 09:44

Přesně proto jsem proti všem insolvencim či osobním bankrotum, každého problém, co si nadrobil ať si zaplatí a je mi jedno jak a ze nemá na jidlo…máme to v podnikání porad, už me to nebaví…a pak když člověk potřebuje od státu třeba odklad zaplacení daní ma smůlu…ale tihle vychcanci jsou vysmati…
Aktuálně řeším dalších 100 tisíc, kde se ale k insolvenci přihlásilo x firem a dluh jde do desítek miliónů a banky, stát atd. Mají samozřejmě přednost…a jednatele vysmati podnikají si dal pod hlavičkou jiné firmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.3.15 09:46

Insolvence je strasna vec.. Vubec nechapu proc to funguje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
18.3.15 09:49

Presne, proc bych ja mel trpet na ukor nejakeho „vychcanka“, kdyz neumi zit s tim, co si vydela, tak to je jeho problem, a to, ze mu soud odpusti dluhy, to je mazani.
kdyz se zakon zastava tech dluzniku, kdo se zastane veritelu, nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
18.3.15 09:52

@Almira-Alm Ja taky ne. Prece kazdy je zodpovedny za to, ze se zadluzil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41584
18.3.15 09:53
@brumlla píše:
Pohledavku jsem stihnul prihlasit, majetek mel, takze snad je co vzit…
nechapu, jak toto muze nekdo udelat, podvest nekoho, kdo mu veril, je mi jasne, ze nejsem jediny

Bohužel jsou pohledávky co se upřednostňují (dostanou více a zbytek pak ti ostatní), jako je například zdravotní, sociální, výživné atd. Tak záleží taky komu a kolik dluží. Bohužel se opravdu může stát, že dostaneš jen pár procent z dlužné částky, už jsem se s tím setkala :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
18.3.15 09:55

@brumlla Za dobrotu na žebrotu. :roll: Je to smutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
18.3.15 09:56

Zkušenost s dlužníkem bohužel mám, špatnou.

Příspěvek upraven 18.03.15 v 16:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
18.3.15 09:57

Skvele, takze jsem nekomu dotoval zivot a jeste jsem za to po zasluze potrestan a nakonec nejen dluznik, ale okrade me i stat a jeho zakony, no co uz.. za blbost se holt plati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
18.3.15 10:05

Insolvence je neskutečný podvod vůči oprávněným. Bohužel jich přibývá :-/… také jsem se setkala s tím, že dlužník si nasekal další dluhy během insolvence. To už vůbec nechápu :-/…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
18.3.15 10:08

I ja uz jsem pochopila, ze zá dobrotu na zebrotu. Clovek si musi nabit cumak, aby se poucil pro priste. Ja na svou chybu hodne doplatila a jeste doplacim. Je to hodne neprijemny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41584
18.3.15 10:13
@brumlla píše:
Skvele, takze jsem nekomu dotoval zivot a jeste jsem za to po zasluze potrestan a nakonec nejen dluznik, ale okrade me i stat a jeho zakony, no co uz.. za blbost se holt plati

A pak ještě zjistíš, že dotyčný někde pracuje na černo, neb z té almužny co mu u insolvenci/os. bankrotu zbývá, přece nemůže uživit a rodinu a ten „příjem“ samozřejmě před správcem a věřiteli tají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
18.3.15 10:22
@Keyllah píše:
A pak ještě zjistíš, že dotyčný někde pracuje na černo, neb z té almužny co mu u insolvenci/os. bankrotu zbývá, přece nemůže uživit a rodinu a ten „příjem“ samozřejmě před správcem a věřiteli tají…

přesně tak, a znám takové, co se nakonec mají líp než my a ještě se vysmívají, jak s tím vych*ali :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
18.3.15 10:40
@Keyllah píše:
Bohužel jsou pohledávky co se upřednostňují (dostanou více a zbytek pak ti ostatní), jako je například zdravotní, sociální, výživné atd. Tak záleží taky komu a kolik dluží. Bohužel se opravdu může stát, že dostaneš jen pár procent z dlužné částky, už jsem se s tím setkala :-((

Nebo taky vůbec nic, vlastní zkušenost. A nikoho nezajímalo, jestli já jako věřitel nebudu mít v důsledku insolvence dlužníka problém s uživením vlastní rodiny. Ale tady je dlužník největší chudák a věřitel největší bídák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel