Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Keyllah píše:
Bohužel jsou pohledávky co se upřednostňují (dostanou více a zbytek pak ti ostatní), jako je například zdravotní, sociální, výživné atd. Tak záleží taky komu a kolik dluží. Bohužel se opravdu může stát, že dostaneš jen pár procent z dlužné částky, už jsem se s tím setkala
Nebo taky vůbec nic, vlastní zkušenost. A nikoho nezajímalo, jestli já jako věřitel nebudu mít v důsledku insolvence dlužníka problém s uživením vlastní rodiny. Ale tady je dlužník největší chudák a věřitel největší bídák.
No, tak s tim se asi nedokazu smirit. Nejde mi o ty penize, jde mi o princip, posledni, co bych si pral, aby se mi nekdy chechtal do obliceje.
jak se rika, na hruby pytel, hruba zaplata, ikdyby to mely byt pro me problemy, ale lip se mi bude zit s tim, ze jsem naletel, ale udelal vse co jsem mohl, nez abych to proste jen prijmul. Takovou povahu proste nemam ![]()
@brumlla píše:
No, tak s tim se asi nedokazu smirit. Nejde mi o ty penize, jde mi o princip, posledni, co bych si pral, aby se mi nekdy chechtal do obliceje.
jak se rika, na hruby pytel, hruba zaplata, ikdyby to mely byt pro me problemy, ale lip se mi bude zit s tim, ze jsem naletel, ale udelal vse co jsem mohl, nez abych to proste jen prijmul. Takovou povahu proste nemam
Tak to samozřejmě chápu. Jen pamatuj, že se musíš pohybovat v mezích zákona, jinak by ta ruka zákona dopadla na tebe, a věř mi, že zrovna naschvál tvrději než na dotyčného.
To ja chapu… nejlepsi je pomsta za studena, vydrzim cekat, ale zapomenout ne.
kazdopadne jsem se ujistil v tom, co jsem tusil, ze nejsem jediny s kym nekdo „vybehnul“
@brumlla píše:
Pohledavku jsem stihnul prihlasit, majetek mel, takze snad je co vzit…
nechapu, jak toto muze nekdo udelat, podvest nekoho, kdo mu veril, je mi jasne, ze nejsem jediny
taky to nechapu, ale to co udelal tobe tvuj kamarad, udelala moji kamaradce jeji vlastni sestra. Sice to nebyla tak vysoka castka jako ta tvoje, ale taky byla nemala a kamaradcina sestra na to jen prohlasila, ze oni maji penez dost, tak musi podporovat chudaky! A to ona nevydelavala zrovna malo, jen se ji zalibil zivot na vysoke noze, a nemela na nej!
Procital jsem si nejake temata tady. A v nekterych je ocividne, ze lide utikaji do insolvence jako do nejake spasy. Je mi z toho na bliti, nemel jsem tuseni, ze to je v CZ tak rozbehle. Oni si pujci penize, uzivaji si a kdyz se ma platit, trada do insolvence. Divim se, ze to jeste vsichni veritele prechazi, tohle neni spravedlnost a co me fakt dojalo, tak oni budou mit po X letech cisty stit
, to se muze stat doopravdy jen v CZ
@brumlla píše:
Procital jsem si nejake temata tady. A v nekterych je ocividne, ze lide utikaji do insolvence jako do nejake spasy. Je mi z toho na bliti, nemel jsem tuseni, ze to je v CZ tak rozbehle. Oni si pujci penize, uzivaji si a kdyz se ma platit, trada do insolvence. Divim se, ze to jeste vsichni veritele prechazi, tohle neni spravedlnost a co me fakt dojalo, tak oni budou mit po X letech cisty stit![]()
![]()
![]()
, to se muze stat doopravdy jen v CZ
Je to rozběhlé víc než si myslíš
… jen se o tom tak nemluví, není to totiž příliš populární zřejmě
to, že nám tady vzniká většinová banda nezodpovědných a vyčůraných lidí, kteří se těm slušným smějou do ksichtu. Oni za to přeci nemůžou, vždycky za to může stát, systém, někdo druhý, jen oni sami ne, nikdy oni. Tady si každý musí uvědomit, že je zodpovědný sám za sebe, nikdo za něj nic neudělá, nic není automatické, ale hlavně nemyslet, ale prověřovat a zjišťovat pravdivé infomace. To se třeba netýká tvé situace, tobě někdo dluží, ale teď to myslím na dlužníky.
@brumlla píše:
Pohledavku jsem stihnul prihlasit, majetek mel, takze snad je co vzit…
nechapu, jak toto muze nekdo udelat, podvest nekoho, kdo mu veril, je mi jasne, ze nejsem jediny
Je to nehorazny, ale dneska celkem bezny no. Tak snad dostanes co nejvic… ![]()