Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Darkwulf: Takže kdekoliv na západě neexistují pohledávky? Ale spíš se na daném kšeftu taky podílíš a je to jenom horší. Jo obchodovat s pohledávkama se prakticky nevyplatí.
No oprávněný bude muset dluhům aktivně předcházet. To je hlavní cesta na západě, která začíná i tady spolu se seškrtáním odměn advokátů a exekutorů, i když se ti to třeba nelíbí ![]()
@lenkara
Ráda podsouváš lidem co si myslí, dělají a co se jim líbí, že? ![]()
A předcházet dluhům bude muset oprávněný? Tzn. věřitel? Co je to za obrácený postup?
Tzn. operátor nebo společnost poskytujíci elektřinu, plyn, vodu (kteří mají povinnost ze zákona tě připojit, takže klientelu si nemohou vybírat) budou „doplácet“ na šmucky, kteří neplatí? ![]()
Takže výsledkem (pokrytí dalších ztrát) bude pouze zdražení služeb a cen pro všechny poctivé… Skvělý plán ![]()
@darkwulf
To je zvláštní, že na západě tě bez historie v „pozitivních“ registrech nepřipojí a musíš mít třeba hodiny zezačátku na elektřinu nebo skládat kauci.
Mobilní operátoři ti snad nikde nedají smlouvy opět bez pozitivní historie v národních registrech. Nejdřív předplacená karta a pak se po delší době uvidí.
Neexistuje třeba dávat úvěry bez zajištění nebo důkladného prověření schopnosti splácet. Soud by nikdy nepřiznal takovou pohledávku.
Výsledek je u nás jasný. Velká vrstva lidí s třeba 10 exekucema, hmotnou nouzí, doplatkem na bydlení a prací na černo. Na takové doplácíš i ty ze svých daní ![]()
@lenkara píše:
Darkwulf: Takže kdekoliv na západě neexistují pohledávky? Ale spíš se na daném kšeftu taky podílíš a je to jenom horší.Jo obchodovat s pohledávkama se prakticky nevyplatí.No oprávněný bude muset dluhům aktivně předcházet. To je hlavní cesta na západě, která začíná i tady spolu se seškrtáním odměn advokátů a exekutorů, i když se ti to třeba nelíbí
Ano, už jsem měl v jiné diskusi tu čest. Přesně tyle pindy o tom, že dluhy se mají platit atd. coby univerzální omluva na všechno, co exekutor udělá.
@lenkara píše:
@darkwulf
To je zvláštní, že na západě tě bez historie v „pozitivních“ registrech nepřipojí a musíš mít třeba hodiny zezačátku na elektřinu nebo skládat kauci.Mobilní operátoři ti snad nikde nedají smlouvy opět bez pozitivní historie v národních registrech. Nejdřív předplacená karta a pak se po delší době uvidí.
Neexistuje třeba dávat úvěry bez zajištění nebo důkladného prověření schopnosti splácet. Soud by nikdy nepřiznal takovou pohledávku.
Výsledek je u nás jasný. Velká vrstva lidí s třeba 10 exekucema, hmotnou nouzí, doplatkem na bydlení a prací na černo. Na takové doplácíš i ty ze svých daní
A u nás je to přesně obáceně, plno „půjček bez registru“ apod. Proč by ne, když za dluh ve výši 14.000 pak zabaví člověkovi všechno od auta po barák (viz dříve ve vlákně). A kdyby jen jemu, ale třeba taky tomu nebožákovi, u kterýho zrovna bydlí. Nebo u kterýho si exekutor myslí, že má věci. Ale pozor - vrchol „spravedlnosti“ je to, že můžeš podat vylučovací žalobu. Na blití tohle!
@WontTell píše:
Ano, už jsem měl v jiné diskusi tu čest. Přesně tyle pindy o tom, že dluhy se mají platit atd. coby univerzální omluva na všechno, co exekutor udělá.
@darkwulf píše:budliky budliky, máš z toho špatné spaní?
Se ti teda omlouvám, ale zatím jsem se nesetkala s žádnou neoprávněnou exekucí, za léta praxe. Ale s Vránou neděláme, to je pravda.
Ahaaaaa, takže se na daném kšeftu přímo podílíš. To snížení odměn asi hodně zabolelo ![]()
@lenkara píše:
Ahaaaaa, takže se na daném kšeftu přímo podílíš. To snížení odměn asi hodně zabolelo
Ježis ty jsi ale číča ![]()
Nepodílím. Neplatí nám. Takže domáhat se „svých“ peněz je kšeftování a ošklivý biznis… Řeknu to společníkům ve firmě. Ať se na to vybodnem. A budeme rozdávat služby a materiál zadáčo, vždyť co. Je tak ošklivé chtít, aby lidi platili za požitky, služby, no tfuj ![]()
@darkwulf píše:
Ježis ty jsi ale číča
Nepodílím. Neplatí nám. Takže domáhat se „svých“ peněz je kšeftování a ošklivý biznis… Řeknu to společníkům ve firmě. Ať se na to vybodnem. A budeme rozdávat služby a materiál zadáčo, vždyť co. Je tak ošklivé chtít, aby lidi platili za požitky, služby, no tfuj
Takže dáváš bezhlavě na fakturu a pak brečíš, že ti lidi neplatí? Třeba se naučíš něco z tématu risk management. Nebo tě to už naučilo snížení přísudků
Dobře ti tak ![]()
@lenkara píše:
Takže dáváš bezhlavě na fakturu a pak brečíš, že ti lidi neplatí? Třeba se naučíš něco z tématu risk management. Nebo tě to už naučilo snížení přísudkůDobře ti tak
Zajisté. Poskytujeme služby a zboží pouze a výhradně bezhlavě, na fakutry, 120denní splatnost, na sekeru…
Máš také doktorát z čtení myšlenek?
![]()
Fakt číča první kategorie… ![]()
Omlouvam se, ze se vmesuji, ale nevim, jestli se mam smat nebo brecet nad touto diskuzi. Zila jsem 4 roky s pritelem a nevedela jsem, ze ma dluhy, dokud neprisli vykonavatele Vrany z Prerova. I kdyz jsem mela svuj pocitac a chtela jim ukazat doklady, malem jsem dostala pres…usta a to jsem tehdy mela maly eshop, takze jsem pocitac potrebovala k praci. Nic je nezajimalo, vse mi vzali, dokonce i mym detem a ja sama se nakonec kvuli tomu zadluzila, jen abych dostala svoje veci zpet. A u pritelovy manzelky ani nikdo nebyl. Takze cisty registr a vzdy vsechno radne splacene asi nepomuze. Zacinam mit nazor, ze jen zlodeji a neplatici se u nas maji nejlip. Exekutorum je jedno koho oberou. Ted jiz byvaly pritel ma jednu exekuci za druhou a stale ma dum a zije si v klidu, ja jsem si musela vsechno vydrit, zaplatit s tejne trnu hruzou, kdy se nejaky exekutor zastavi i kdyz nemam zadne dluhy, bojim se vzit telefon, bojim se kazdeho dopisu, protoze tehdy mi to stacilo, dokonce jsem musela k doktorovi na injekci na uklidneni. Chtela jsem podat oznameni na policii, vzdyt me okradli, ale ti me vyprovodili s usmevem ven, a stiznost na exekutorske komore? Pry bych musela mit audio zaznam. Ja mela jen soupisku a k tomu hromadu dokladu, co jsem si z te soupisky zaplatila sama, pracku jsem dokonce jeste splacela ze sveho prijmu. Vse jsem chtela dolozit, stacilo jen otevrit zasuvku u stolu. Takze na exekutory mam svoje mineni, jsou to jeste vetsi zlodeji nez ti neplatici a nezajima je koho okradou. Kdyz spolecnosz nabizi pujcku bez registru a bez prijmu, musi vedet, do ceho jde, ze se to da vyuzit, ale exekutori klidne okradou i slusneho cloveka, tak kdo je horsi.
Dobry den jak dlouho po zaplaceni vam odblokovali nemovitost?
@Anonymní píše: Více
To se ani nenamahejte, komunikace nulová, můžete psát doporučené dopisy a stejně je to k ničemu. Jen vám zablokuje vše co jde a ještě vám nechá strhávat z platu. Nic a nikdo ho nezajímá…
@darkwulf píše: Více
Ty jsi opravdu pánské přirození, neuvěřitelný ![]()
Dopouští se běžně protiprávního jednání a spoléhá na to, že když vám všechno blokne a nekomunikuje, že si asi těžko vezmete právníka, aby jste se mohli bránit. Je to hyenismus ![]()