Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dekuji. Noo z toho radost nemam
. Snad se s nim pujde domluvit.ale moc dekuji za odpoved
Splátkový kalendář nic neznamená, je to pak povzbuzení pro exekutora protože můžeš/chceš platit a on se bude víc snažit od té chvíle…
Doporučuji rychle uhradit! Kvůli dluhu u VZP 14000,– /dluh manžela, ani jsem o tom nevěděla/ - oznámení zaměstnavateli o exekuci na plat, nařízení k prodeji nemovitosti, zablokované bankovní účty, exekuce na penzijní připojištění, oznámení Městskému úřadu o exekuci na auto.. naprosto nekompromisní, bez jakéhokoliv varování..
Normální je platit své závazky včas a ne pak řešit exekutory na forech. Vidím to z druhé strany, kdy mi někdo dluží větší obnos a vylámat to z člověka který oficiálně nic nemá je nadlidský úkon.
No upozorneni vam muselo prijit nekolikrat, ale pokud si manzel neprebiral postu nebo mel v Centralni evidenci obyvatel nahlasenou spatnou adresu rak mu posta chodila jinam. Muselo Vam 2× prijit dopis od soudu + jeste jeden dopis o narizeny exekuci. Rekla bych, ze manzel se to spis snazil zatajit
@nevakes
Jakože jakou?
Vybírat dlužné peníze od lidí, kteří něco odebrali, požili, vlastní a nezaplatili za to? A nezaplatili za to někomu jinému, kdo to taky neposkytuje gratis a ty peníze mu chybí? A řádově je těch dlužníků desetitisíce? Říká ti něco třeba druhotní platební neschopnost? Nebo prostě se platit nemusí, vždyť co, vo co jako de?
Nevím no, přijde mi to jako když oškubáváte nějakou babičku o poslední koruny nepříliš pěkné.
@nevakes
Víte o tom vůbec něco? Nebo čerpáte pouze z TV Nova a Primy?
@darkwulf
Stačí civilizované řešení, jaké je v státech západní Evropy, ale na tom by se nedalo rejžovat, co?!
@lenkara
Myslíš jako, že by dlužníci nedělali dluhy a platili by včas? Nebo třeba na předžalobní výzvu? Nebo třeba po pravomocném rozhodnutí soudu? Nebo třeba na předexekuční výzvu? O ano, to by bylo hezké civilizované řešení ![]()
@nevakes
Pomoct v čem?
Víte, kolik neoprávněných exekucí je? Absolutní minimum. Hysterické reportáže v TV (z většiny stejně lživé, nebo jsou zamlčovány fakta jako to, že dotyční o dluhu moc dobře věděli a nechávali to pouze „vyhnít“…) nejsou zdroj informací…
Prosim ma nekdo s timto exekutorem zkusenost. Prisel dopid. Volala jsem u a moc vstricny na splatkovy kalendar nebyl. Tak bych chtela vedet zda jste se s nim nekdo nesetkal… Moc dekuji. Jeste mu zkusim poslat zadost o splatkovy kalendar pisemne.