Exktrémní šetřílci

Anonymní
7.8.21 15:09

Exktrémní šetřílci

Jsou zde nějací? :mavam:
Dumpster diving, šetření, ekologie aspol.
Anonym, finance.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Parninas
7.8.21 15:15

Anonym na finance proč? Vždyť jsi o sobě absolutně nic nenapsala. 8o
Plus teda oprav si tu chybu v nadpise, to se fakt nedá. :lol:

A k tématu - ne, extrémně nešetřím, ale snažím se svým nakupováním být co nejvíc šetrná k planetě. Takže třeba do domácnosti kupuju fakt jen to co využiju, v bytě nemám skoro žádné lapače prachu, věci používám tak dlouho jak dokážou sloužit. Třeba můj mobil je v takovém stavu, že by ho jiní už dávno vyměnili, ale i když vizuálně vypadá dost blbě, tak ho budu používat dokud jede. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23954
7.8.21 15:34
@Parninas píše:
Plus teda oprav si tu chybu v nadpise, to se fakt nedá. :lol:A k tématu - ne, extrémně nešetřím, ale snažím se svým nakupováním být co nejvíc šetrná k planetě. Takže třeba do domácnosti kupuju fakt jen to co využiju, v bytě nemám skoro žádné lapače prachu, věci používám tak dlouho jak dokážou sloužit. Třeba můj mobil je v takovém stavu, že by ho jiní už dávno vyměnili, ale i když vizuálně vypadá dost blbě, tak ho budu používat dokud jede. :mrgreen:

Třeba proto, že vybírání popelnic a kontejnerů je u nás nelegální, jedná se o přestupek nebo trestný čin… 8) Pokud něco sebereš z konťáku, je to v podstatě krádež… 8)
Já občas konťáky vykrádám, párkrát jsem z nich vzal zbytky měděných nebo hliníkových drátů, které používám třeba k uvázání sazenic k opoře, apod. a jednou jsem takto ukradl krabičku, ve které byla sada broušených skleniček ze socíku… :oops: 8) A taky pár vyhozených plastových truhlíků, dva velké keramické květináče a podmisky pod květináče… :oops: :oops: :oops: 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.21 15:59
@Parninas píše:
Plus teda oprav si tu chybu v nadpise, to se fakt nedá. :lol:A k tématu - ne, extrémně nešetřím, ale snažím se svým nakupováním být co nejvíc šetrná k planetě. Takže třeba do domácnosti kupuju fakt jen to co využiju, v bytě nemám skoro žádné lapače prachu, věci používám tak dlouho jak dokážou sloužit. Třeba můj mobil je v takovém stavu, že by ho jiní už dávno vyměnili, ale i když vizuálně vypadá dost blbě, tak ho budu používat dokud jede. :mrgreen:

To zni skvele a chvalim 8)
Za nadpis se omlouvam, a anonym proto, ze treba budu rozebirat vic do detailu..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.21 16:04
@bse.pedro píše:
Třeba proto, že vybírání popelnic a kontejnerů je u nás nelegální, jedná se o přestupek nebo trestný čin… 8) Pokud něco sebereš z konťáku, je to v podstatě krádež… 8)
Já občas konťáky vykrádám, párkrát jsem z nich vzal zbytky měděných nebo hliníkových drátů, které používám třeba k uvázání sazenic k opoře, apod. a jednou jsem takto ukradl krabičku, ve které byla sada broušených skleniček ze socíku… :oops: 8) A taky pár vyhozených plastových truhlíků, dva velké keramické květináče a podmisky pod květináče… :oops: :oops: :oops: 8) 8) 8)

Super :palec:
Hrabani v popelnicich je samozrejme trestne, ale casto se ty dobre veci nachazi U kontaku. Taky jsem ulovila takto par skvelych veci, mam je zdarma. A to vcetne semisovych kotnikovych bot presne v me velikosti. Nic jim nebylo, oderky ani diry, podrazka ok 8o
Zajimalo by me jestli v Ostrave nekdo lovi i jidlo, v Praze bezna vec, vim, ze maji ma fb skupinu, ale fb nemam. Samozrejme kontaky jsou hlidane.. Je to tezko :nevim:

Uvitam vsechny nekonvencni rady a tipy, dekuji, dekuji!! 8)

• Citovat
  • Upravit
5374
7.8.21 16:05

Nadpis je zavádějící, téma dobré k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
7.8.21 16:44
@Anonymní píše:
Super :palec:
Hrabani v popelnicich je samozrejme trestne, ale casto se ty dobre veci nachazi U kontaku. Taky jsem ulovila takto par skvelych veci, mam je zdarma. A to vcetne semisovych kotnikovych bot presne v me velikosti. Nic jim nebylo, oderky ani diry, podrazka ok 8o
Zajimalo by me jestli v Ostrave nekdo lovi i jidlo, v Praze bezna vec, vim, ze maji ma fb skupinu, ale fb nemam. Samozrejme kontaky jsou hlidane.. Je to tezko :nevim:Uvitam vsechny nekonvencni rady a tipy, dekuji, dekuji!! 8)

Zrovna u těch popelnic mám zkušenost, že lidé kolikrát nechávají hezké věci s tím, že oni už je nepotřebují, ale druhému by udělaly radost. My takhle měli jednu úplně nádhernou koženou brašnu, který by jinak byla v hodnotě pár tisíc. 8o Často vídám boty, kabelky nebo nádobí. Ve větších městech je to poměrně běžná věc.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
7.8.21 16:46

Plus teda by bylo super, kdyby mohla existovat nějaká forma distribuce „nevhodného“ zboží. Člověku je smutno když vidí jak vypadají kontejnery u supermarketů. Když už ne pro lidi, tak třeba pro zvířata by se to nějakou formou dalo určitě využít. Zrovna nedávno jsem viděla na twitteru kontyš plný úplně v pohodě melounů. :nevim:

Ale přímo do popelnice bych si pro to nevlezla no. :mrgreen: :oops:

• Citovat
  • Upravit
10028
7.8.21 16:49
@Parninas píše:
Plus teda by bylo super, kdyby mohla existovat nějaká forma distribuce „nevhodného“ zboží. Člověku je smutno když vidí jak vypadají kontejnery u supermarketů. Když už ne pro lidi, tak třeba pro zvířata by se to nějakou formou dalo určitě využít. Zrovna nedávno jsem viděla na twitteru kontyš plný úplně v pohodě melounů. :nevim:Ale přímo do popelnice bych si pro to nevlezla no. :mrgreen: :oops:

No s těmi supermarkety je to těžký z hlediska legislativy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
7.8.21 16:50
@Wani píše:
No s těmi supermarkety je to těžký z hlediska legislativy. :nevim:

Já tomu naprosto rozumím proč tomu tak je, to není z mé strany úplně výčitka. Spíš je mi to tak nějak lidsky líto. Nemám ráda plýtvání.

• Citovat
  • Upravit
10028
7.8.21 16:54
@Parninas píše:
Já tomu naprosto rozumím proč tomu tak je, to není z mé strany úplně výčitka. Spíš je mi to tak nějak lidsky líto. Nemám ráda plýtvání.

Taky bych byla radši, kdyby přebytky šly do potravinové banky nebo prostě lidem v nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23954
7.8.21 17:20
@Parninas píše:
Plus teda by bylo super, kdyby mohla existovat nějaká forma distribuce „nevhodného“ zboží. Člověku je smutno když vidí jak vypadají kontejnery u supermarketů. Když už ne pro lidi, tak třeba pro zvířata by se to nějakou formou dalo určitě využít. Zrovna nedávno jsem viděla na twitteru kontyš plný úplně v pohodě melounů. :nevim:Ale přímo do popelnice bych si pro to nevlezla no. :mrgreen: :oops:

Někde to funguje, nebo alespoň částečně… Vím o jednom supermarketu, ze kterého předávají 1-2× týdně vyřazené pečivo do ZOO, co se nehodí pro zvířata, rozeberou si zaměstnanci pro vlastní spotřebu, nebo pro slepice… Podobně to mají s ovocem a zeleninou… 8) 8) 8)
Občas tam jezdím služebně /do ZOO/, naučil jsem se tam na multicereální kaiserky, ochutnal jsem tam tužší, asi den nebo dva starou a od té doby si je kupuju v supermarketu… Normálně jsem měl vrozený odpor ke všemu, co je posypaný semínkama a nekoupil bych to… :nevim: 8) A asi dvakrát jsem cestou odtud křoupal velkou červenou, sladkou, masitou papriku, za kterou bych z vrozené lakoty těch 100,–Kč/kg rozhodně nedal… Když byla zadara, tak ani nevadilo, že už se maličko sesychá… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
7.8.21 17:43
@bse.pedro píše:
Někde to funguje, nebo alespoň částečně… Vím o jednom supermarketu, ze kterého předávají 1-2× týdně vyřazené pečivo do ZOO, co se nehodí pro zvířata, rozeberou si zaměstnanci pro vlastní spotřebu, nebo pro slepice… Podobně to mají s ovocem a zeleninou… 8) 8) 8)
Občas tam jezdím služebně /do ZOO/, naučil jsem se tam na multicereální kaiserky, ochutnal jsem tam tužší, asi den nebo dva starou a od té doby si je kupuju v supermarketu… Normálně jsem měl vrozený odpor ke všemu, co je posypaný semínkama a nekoupil bych to… :nevim: 8) A asi dvakrát jsem cestou odtud křoupal velkou červenou, sladkou, masitou papriku, za kterou bych z vrozené lakoty těch 100,–Kč/kg rozhodně nedal… Když byla zadara, tak ani nevadilo, že už se maličko sesychá… :pankac: 8)

Téda, ujídat zvířatům. Že se nestydíš :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.21 17:56

Vzit si neco, co lezi u popelnice, mi nepripada jako extremni setreni, taky jsem si tam obcas neco vzala.
Z popelnice ovsem nic neberu, a to proto, ze se toho stitim.

• Citovat
  • Upravit
4164
7.8.21 18:03

Vybírat konťáky je nelegální? Ty normální na směsný odpad?
To jsem nevěděla.

Já jsem si jednou chtěla vzít lyže, které někdo odložil u rodičů na sídlišti ke kontejnerům, ale než jsme obešla kolečko se psem, byly pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová