Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonym na finance proč? Vždyť jsi o sobě absolutně nic nenapsala. ![]()
Plus teda oprav si tu chybu v nadpise, to se fakt nedá. ![]()
A k tématu - ne, extrémně nešetřím, ale snažím se svým nakupováním být co nejvíc šetrná k planetě. Takže třeba do domácnosti kupuju fakt jen to co využiju, v bytě nemám skoro žádné lapače prachu, věci používám tak dlouho jak dokážou sloužit. Třeba můj mobil je v takovém stavu, že by ho jiní už dávno vyměnili, ale i když vizuálně vypadá dost blbě, tak ho budu používat dokud jede. ![]()
@Parninas píše:
Anonym na finance proč? Vždyť jsi o sobě absolutně nic nenapsala.
Plus teda oprav si tu chybu v nadpise, to se fakt nedá.A k tématu - ne, extrémně nešetřím, ale snažím se svým nakupováním být co nejvíc šetrná k planetě. Takže třeba do domácnosti kupuju fakt jen to co využiju, v bytě nemám skoro žádné lapače prachu, věci používám tak dlouho jak dokážou sloužit. Třeba můj mobil je v takovém stavu, že by ho jiní už dávno vyměnili, ale i když vizuálně vypadá dost blbě, tak ho budu používat dokud jede.
Třeba proto, že vybírání popelnic a kontejnerů je u nás nelegální, jedná se o přestupek nebo trestný čin…
Pokud něco sebereš z konťáku, je to v podstatě krádež… ![]()
Já občas konťáky vykrádám, párkrát jsem z nich vzal zbytky měděných nebo hliníkových drátů, které používám třeba k uvázání sazenic k opoře, apod. a jednou jsem takto ukradl krabičku, ve které byla sada broušených skleniček ze socíku…
A taky pár vyhozených plastových truhlíků, dva velké keramické květináče a podmisky pod květináče…
![]()
@Parninas píše:
Anonym na finance proč? Vždyť jsi o sobě absolutně nic nenapsala.
Plus teda oprav si tu chybu v nadpise, to se fakt nedá.A k tématu - ne, extrémně nešetřím, ale snažím se svým nakupováním být co nejvíc šetrná k planetě. Takže třeba do domácnosti kupuju fakt jen to co využiju, v bytě nemám skoro žádné lapače prachu, věci používám tak dlouho jak dokážou sloužit. Třeba můj mobil je v takovém stavu, že by ho jiní už dávno vyměnili, ale i když vizuálně vypadá dost blbě, tak ho budu používat dokud jede.
To zni skvele a chvalim ![]()
Za nadpis se omlouvam, a anonym proto, ze treba budu rozebirat vic do detailu..
@bse.pedro píše:
Třeba proto, že vybírání popelnic a kontejnerů je u nás nelegální, jedná se o přestupek nebo trestný čin…Pokud něco sebereš z konťáku, je to v podstatě krádež…
Já občas konťáky vykrádám, párkrát jsem z nich vzal zbytky měděných nebo hliníkových drátů, které používám třeba k uvázání sazenic k opoře, apod. a jednou jsem takto ukradl krabičku, ve které byla sada broušených skleniček ze socíku…![]()
A taky pár vyhozených plastových truhlíků, dva velké keramické květináče a podmisky pod květináče…
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Super ![]()
Hrabani v popelnicich je samozrejme trestne, ale casto se ty dobre veci nachazi U kontaku. Taky jsem ulovila takto par skvelych veci, mam je zdarma. A to vcetne semisovych kotnikovych bot presne v me velikosti. Nic jim nebylo, oderky ani diry, podrazka ok ![]()
Zajimalo by me jestli v Ostrave nekdo lovi i jidlo, v Praze bezna vec, vim, ze maji ma fb skupinu, ale fb nemam. Samozrejme kontaky jsou hlidane.. Je to tezko ![]()
Uvitam vsechny nekonvencni rady a tipy, dekuji, dekuji!! ![]()
@Anonymní píše:
Super
Hrabani v popelnicich je samozrejme trestne, ale casto se ty dobre veci nachazi U kontaku. Taky jsem ulovila takto par skvelych veci, mam je zdarma. A to vcetne semisovych kotnikovych bot presne v me velikosti. Nic jim nebylo, oderky ani diry, podrazka ok
Zajimalo by me jestli v Ostrave nekdo lovi i jidlo, v Praze bezna vec, vim, ze maji ma fb skupinu, ale fb nemam. Samozrejme kontaky jsou hlidane.. Je to tezkoUvitam vsechny nekonvencni rady a tipy, dekuji, dekuji!!
Zrovna u těch popelnic mám zkušenost, že lidé kolikrát nechávají hezké věci s tím, že oni už je nepotřebují, ale druhému by udělaly radost. My takhle měli jednu úplně nádhernou koženou brašnu, který by jinak byla v hodnotě pár tisíc.
Často vídám boty, kabelky nebo nádobí. Ve větších městech je to poměrně běžná věc.
Plus teda by bylo super, kdyby mohla existovat nějaká forma distribuce „nevhodného“ zboží. Člověku je smutno když vidí jak vypadají kontejnery u supermarketů. Když už ne pro lidi, tak třeba pro zvířata by se to nějakou formou dalo určitě využít. Zrovna nedávno jsem viděla na twitteru kontyš plný úplně v pohodě melounů. ![]()
Ale přímo do popelnice bych si pro to nevlezla no.
![]()
@Parninas píše:
Plus teda by bylo super, kdyby mohla existovat nějaká forma distribuce „nevhodného“ zboží. Člověku je smutno když vidí jak vypadají kontejnery u supermarketů. Když už ne pro lidi, tak třeba pro zvířata by se to nějakou formou dalo určitě využít. Zrovna nedávno jsem viděla na twitteru kontyš plný úplně v pohodě melounů.Ale přímo do popelnice bych si pro to nevlezla no.
![]()
No s těmi supermarkety je to těžký z hlediska legislativy. ![]()
@Wani píše:
No s těmi supermarkety je to těžký z hlediska legislativy.
Já tomu naprosto rozumím proč tomu tak je, to není z mé strany úplně výčitka. Spíš je mi to tak nějak lidsky líto. Nemám ráda plýtvání.
@Parninas píše:
Já tomu naprosto rozumím proč tomu tak je, to není z mé strany úplně výčitka. Spíš je mi to tak nějak lidsky líto. Nemám ráda plýtvání.
Taky bych byla radši, kdyby přebytky šly do potravinové banky nebo prostě lidem v nouzi.
@Parninas píše:
Plus teda by bylo super, kdyby mohla existovat nějaká forma distribuce „nevhodného“ zboží. Člověku je smutno když vidí jak vypadají kontejnery u supermarketů. Když už ne pro lidi, tak třeba pro zvířata by se to nějakou formou dalo určitě využít. Zrovna nedávno jsem viděla na twitteru kontyš plný úplně v pohodě melounů.Ale přímo do popelnice bych si pro to nevlezla no.
![]()
Někde to funguje, nebo alespoň částečně… Vím o jednom supermarketu, ze kterého předávají 1-2× týdně vyřazené pečivo do ZOO, co se nehodí pro zvířata, rozeberou si zaměstnanci pro vlastní spotřebu, nebo pro slepice… Podobně to mají s ovocem a zeleninou…
![]()
Občas tam jezdím služebně /do ZOO/, naučil jsem se tam na multicereální kaiserky, ochutnal jsem tam tužší, asi den nebo dva starou a od té doby si je kupuju v supermarketu… Normálně jsem měl vrozený odpor ke všemu, co je posypaný semínkama a nekoupil bych to…
A asi dvakrát jsem cestou odtud křoupal velkou červenou, sladkou, masitou papriku, za kterou bych z vrozené lakoty těch 100,–Kč/kg rozhodně nedal… Když byla zadara, tak ani nevadilo, že už se maličko sesychá…
![]()
@bse.pedro píše:
Někde to funguje, nebo alespoň částečně… Vím o jednom supermarketu, ze kterého předávají 1-2× týdně vyřazené pečivo do ZOO, co se nehodí pro zvířata, rozeberou si zaměstnanci pro vlastní spotřebu, nebo pro slepice… Podobně to mají s ovocem a zeleninou…![]()
![]()
Občas tam jezdím služebně /do ZOO/, naučil jsem se tam na multicereální kaiserky, ochutnal jsem tam tužší, asi den nebo dva starou a od té doby si je kupuju v supermarketu… Normálně jsem měl vrozený odpor ke všemu, co je posypaný semínkama a nekoupil bych to…![]()
A asi dvakrát jsem cestou odtud křoupal velkou červenou, sladkou, masitou papriku, za kterou bych z vrozené lakoty těch 100,–Kč/kg rozhodně nedal… Když byla zadara, tak ani nevadilo, že už se maličko sesychá…
![]()
Téda, ujídat zvířatům. Že se nestydíš ![]()
Vzit si neco, co lezi u popelnice, mi nepripada jako extremni setreni, taky jsem si tam obcas neco vzala.
Z popelnice ovsem nic neberu, a to proto, ze se toho stitim.
Vybírat konťáky je nelegální? Ty normální na směsný odpad?
To jsem nevěděla.
Já jsem si jednou chtěla vzít lyže, které někdo odložil u rodičů na sídlišti ke kontejnerům, ale než jsme obešla kolečko se psem, byly pryč.
Jsou zde nějací?
Dumpster diving, šetření, ekologie aspol.
Anonym, finance.