Exktrémní šetřílci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.8.21 18:05

Beru si s kontyšů, mám plný mrazák kaki, třešní. Měla jsem červené papriky, v době kdy byly drahé. Ted mám rozbité auto, tak nemohu na lov. Po jednom větším úlovku máme jídlo na týden. Dovezu a hned zpracuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.21 18:17

Jen pro pobavení - Přítel se jednou večer “trochu” zdržel s kamarády a zazdil tím naše plány. Prý mi chtěl koupit kytku jako omluvu, ale všude už bylo zavřeno. Místo toho ulovil u popelnice křeslo. Když to přitáhl domů, málem mě trefilo - prostě fuj a hnus. Jenže jsme zjistili, že křeslo je docela vzácný kousek od uznávaného českého designéra. Nechali jsme ho zrenovovat a asi po roce hledání koupili v antiku druhé do páru. Jinak nepotřebné, ale stále použitelné věci nosím do Charity nebo nechávám na popelnici.

• Citovat
  • Upravit
13195
7.8.21 18:53

Já jsem hrozná korunka! Nerada utrácím svoje peníze, s cizími mi to nevadí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.21 20:50

U nás v Německu je běžné, že je někde nějaké odkladove místečko, lidé tam nosí věci, co nepotřebují a nebo to dají před barák do krabice a napišou, vezmi si mě :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.21 21:23

Já mám kolem sebe skupinu lidí, co dumpstří. Je to životní styl. Někdy mi něco přinesou. Dříve jsem dumpstřila také, dnes už z pohodlnosti ne. Jsou to lidé vzdělaní, peníze mají, ale chtějí žít ekologicky a tady (cizí země), se najdou v konťáku i mimo něj krásné potraviny. Anonym, ráda přidám více informací, nechci, aby mě někdo poznal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.21 21:24

Jinak ekologicky a šetrně k přírodě žiji stále.

• Citovat
  • Upravit
23968
8.8.21 07:40
@Parninas píše:
Téda, ujídat zvířatům. Že se nestydíš :P

To jsou holt přírodní zákony, právo silnějšího… :nevim: A tygr, kterej si nechá od huby utrhnout okurku, má prostě smolíka… :pankac: :pankac: :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
8.8.21 10:10

Nešetřím teda vůbec, pokud ale něco chci vyhodit ale vím že se to ještě dá použít k popelnici to položím a neházím dovnitř. Aby si to „čisté“ mohl někdo vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
8.8.21 13:24

Nemám ráda plýtvání, bohužel se mi to nedaří. Opatrná na peníze taky moc nejsem. Ale proti vytahování věcí z popelnic nic nemám, ba naopak, všem fandím. Zvláště nechápu vyhazování dobrého jídla ze supermarketů a kdo natrefí a vezme si ho, jedině dobře. Kamarádka z Brna občas takhle na lov jde, jednou vyfotila stůl plný zeleniny, kterou z kontíku zachránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.21 17:45

Je super vidět kolik lidí tu je otevřených a nemá předsudky! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8302
8.8.21 18:07
@Parninas píše:
Plus teda by bylo super, kdyby mohla existovat nějaká forma distribuce „nevhodného“ zboží. Člověku je smutno když vidí jak vypadají kontejnery u supermarketů. Když už ne pro lidi, tak třeba pro zvířata by se to nějakou formou dalo určitě využít. Zrovna nedávno jsem viděla na twitteru kontyš plný úplně v pohodě melounů. :nevim:Ale přímo do popelnice bych si pro to nevlezla no. :mrgreen: :oops:

Mně drásá plýtvání s jídlem. Když vidím vyhazovat zbytky nedojedených obědů, na dovolených all in si lidi naberou kde co a pak to tam NETKNUTÝ nechají ležet a jdou pryč :zed:
Jinde lidi nemají co do huby a tady vidím tohle :roll: Stejně tak s pitnou vodou :,(
Nebo v práci s papírem z tiskárny. Za týden vyprodukovaný metrák skartace.
S popelnicema to je fakt :D jednou jsem tam taky našla poklad. Nový adidasky v mojí velikosti. Nebo porcelánové krásné nádobí a pak takový organizátory na gumičky a kosmetiku. Já také dávám k popelnicím věci, co už nepoužívám a mám radost, že to mizí. Jsem ráda za ty popelnice na oblečení, že mi nemusí být líto vyhazovat a někomu to ještě poslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
8.8.21 18:08
@Wani píše:
No s těmi supermarkety je to těžký z hlediska legislativy. :nevim:

Ono nejde jen o legislativu - u některých výrobků jo, ale obecně je pro ty supermarkety prostě výhodnější ty prošlé věci nebo ovadlou zeleninu zkrátka vyhodit a za plnou cenu prodávat tu „prvotřídní“, než aby lidem nabídli tu těsně před expirací třeba za poloviční, nebo třetinovou cenu. Jestli se nepletu, tak některé výrobky už teď u nás mají vyloženě zákonnou povinnost do potravinových bank darovat, ale než byl tento zákon, tak je ani nehlo.

Jinak já mám od popelnice (respektive tedy byly vedle kontejnerů na tříděný odpad) skvělé žehlící prkno a skleněné zapékací mísy. :pankac: K dumpster divingu jsem se nikdy neodhodlala, protože bych se nechtěla dostávat do konfliktů s nějakými hlídači a podobně, bylo by mi nepříjemné se někam natajňačku vkrádat. :think: Ale kdyby odpadl tenhle aspekt, tak by mi to jinak nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
8.8.21 18:22

U nas v panelaku vznikl v kocarkane „vymenny koutek“ a je to teda super vec. Veci, ktere jsou nove (nevhodne darky atd) nebo minimalne pouzite (treba jednou dvakrat pouzity sampon, sprchac… dekorace) se tam da a kazdy si muze vzit kdy chce co chce, spravkyne to jednou za cas protridi a vyhazi odpadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
8.8.21 19:59
@sakota píše:
U nas v panelaku vznikl v kocarkane „vymenny koutek“ a je to teda super vec. Veci, ktere jsou nove (nevhodne darky atd) nebo minimalne pouzite (treba jednou dvakrat pouzity sampon, sprchac… dekorace) se tam da a kazdy si muze vzit kdy chce co chce, spravkyne to jednou za cas protridi a vyhazi odpadky.

Super nápad! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4645
8.8.21 20:14

U babičky na sídlišti někdo pravidelně odkládá k popelnicím parádní věci po dětech, už máme odsud plastovou motorku, odrážedlo a domeček na hraní, prostě věci, které bych stejně nové nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová