Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
my sice zadnou ex nemame, ale stejne musim rict, ze takovou bysme asi ani nechteli… ale na druhou stranu ji chápu - asi bych taky nechtela aby se mi o decko starala jina zenská. no a mozná se boji, aby mu nakonec nebylo lip u vás nez u ni..
Předpokládám, že všechny ex budou značně pokulhávající matky, které si našly milence, nebo alkoholičky se sklony k poškozování sebe i okolí
Proto jsou ex že …
Chlap za rozpad vztahu přeci nikdy nemůže, kór když se jedná o našeho současného hm
![]()
Markytkaaa píše:
Předpokládám, že všechny ex budou značně pokulhávající matky, které si našly milence, nebo alkoholičky se sklony k poškozování sebe i okolíProto jsou ex že …Chlap za rozpad vztahu přeci nikdy nemůže, kór když se jedná o našeho současného hm
![]()
![]()
My si vozíme 4letou cácorku. Všechno probíhá v pohodě, tak měli taky nejasnosti, ale vždycky se domluví, problémy už nedělá, malou máme kdykoliv chceme. Naopak, když se nám ho to „nehodí“, tak neni problém a veme si ji pak třeba dva víkendy za sebou. Prostě domluví se. Ale žasnu nad tím, jak ji k nám dává zabalenou. Venku vítr jak zima a ona přijede od maminky jen v tílečku (mimochodem sice letní den, ale venku byla zima, snad 14 stupňů - možná si vzpomínáte). Neřikam nabalená, ale dlouhý rukáv by mohla mít. Dlouhý rukávy snad vůbec nepěstujou. Věci k nám vozí malý, pravidelně, to nevim jak chodí oblíkaná doma. Tak my ji něco nakoupíme a už ty věci nevidíme. Opět přiveze malý!! U nás vázne toto. Teď poslední návštěva - přijela k nám kombinéza na zimu. Už loni jí byla krátká. A letos je tu zase. Samozřejmě k nám vždycky přijede k kašlem a rýmou, hlavně teď přes zimu!! Když ji tu máme dýl, tak ji vyléčíme, když jen na víkend, tak to holt nechávámne na mamince. Joooo, a taky měla takovou suchou kůžičku na nohou, měla až červený fleky po nohách. A maminka?? Mazala to, údajně, vším možným, k dr ale nešli, pak snad měla být malá alergická, nevim co všechno, nic u ní nezabíralo (podle malé teda ani nemazaly), ale my pak jednou koupili krém s olivovým olejem, týden mazali a ejhle?!! Fleky zmizeli, všechno bylo vyléčeno. Přijela za 14 dní a hádejte.
Když pominu to, že spoustu věcí umí buď ode mě nebo od babičky, tak je to tam v pohodě
Ne, ona neni špatná máma, jen svoje dítě podřizuje svým zájmům, místo toho, aby to bylo trochu naopak. Já její výchovu moc nechápu, ale to je asi jen můj problém. Každý jsme jiný…
Jen doplním, samozřejmě i já udělám a dělám chyby ve výchově, který by se zase nelíbili jí… je to věc názoru, LAe teď všichni spolu vycházíme víceménně dobře. A děti jako sourozenci jsou spolu a jsou šťastní, o tom nám jde všem dohromady!!! Takže to co jsem psala výš, je proti tomu malichernost, která se dá kdykoliv řešit…
Příspěvek upraven 20.12.11 v 09:04
První žena mého muže je prostě úžasná - děti spolu neměli, takže zmizela a ani já ani manžel o ní neslyšíme. První dva tři roky po rozvodu ještě volala jemu i jeho rodičům o Vánocích, narozeninách atd., ale i to už ji přešlo. Jak říkám - báječná ženská. ![]()
Ach jo. Taky jednou budu „ta ex“. Určitě příšerná ex. Stejně jako je většina tchyní příšerných. Ježkovy voči - teď mi došlo, že jednou budu ta ex i tchyně v jednom. Už je mi líto maželovy nastávající i případné snachy a zetě
Už to vidím - děti budou nevychované, já je „neplácám“, takže si za to budu moc sama… Dětem se určitě bude u ex líbit, protože tam budou jen pár dní v měsíci a budou tam mít všechno, co já si třeba nebudu moct dovolit. Já po nich budu chtít povinnosti, kdežto s tatínkem budou trávit pohodové víkendy bez jediné povinnosti. Tam si nebudou muset čistit zuby, nebude je nikdo ráno tahat z postele, budou se válet u telky a budou tam náramně spokojené. A já budu ta mrcha zlá, které se nebude líbit, aby se moje děti mazlily s „novou maminkou“.
Toť pohled z druhé strany a vlastně OT, za což se omlouvám. Blbě jsem se vyspala, protože jsem pozdě do noci balila dárky a děti vstávaly o půl 5. Jsem protivná jako noc. To tatínek, až si večer přijde za dětmi pohrát, bude ve veselé náladě a děti ho budou milovat. No jo - to je úděl ex a tchyní.
Zakladatelko, nic proti - to s tím přístupem k nemocem u „vaší“ ex je hrozné, ale pořád to ještě z ní nedělá tu nejhorší matku pod sluncem.
Pěkné Vánoce Vám všem přeji!
Spousta lidí v mém okolí je dost laxní v přístupu ke zdravotnímu stavu…Taky spoustu věcí neřeší. Já zase řeším až moc
Já žila s předešlím partnerem co měl taky ex a dítě.Měla jsem podobný názory jako ty.Teď už to vidím kapku jinak s odstupem času.Každá máma nerada slyší co má a nemá dělat od partnerek svých ex.Ale je pravda,že ta tvoje by se měla víc starat o malýho.
Já to vezmu taky z druhé strany. Synovi bylo 7, když se EX odstěhoval přes celou republiku k holce z netu, syna cca 2 roky neviděl (neměl zájem), pak jen asi dvakrát do roka, když přijel k rodičům. Občas hlásil dopředu, že jede k nám do města a že mu mám malého nachystat. A nepřijel, kamarádi a hospoda mu byli přednější. A já pak musela vysvětlovat ubrečenému děcku, že do toho „tatínkovi“ asi něco vlezlo.
Nikdy jsem o něm škaredě nemluvila, syn na to došel sám.
Pak se EX přestěhoval blíž k nám (cca 200 km) a syn k němu tak dvakrát do roka zajel už sám, já ho posadila do vlaku a EX si ho vyzvedl. Našel si další partnerku a s tou si tykám, je to fajn baba. Jen mi jí bylo upřímně líto, protože EX je „bájný lhář“ A když potřebuju něco ohledně syna, zavolám nebo napíšu jí. Dokonce mi asi půl roku posílala alimenty, protože EX byl bez práce. I syn ji má rád.
Ahoj, tak mýho chlapa bejvalka dva roky podváděla s jeho nejlepším kamarádem, pak k němu i odešla. Po rozvodu se dal dohromady se mnou a aniž bych řekla cokoliv k výchově jejich syna ( to bych si totiž fakt nedovolila) začalo peklo. CHodily sms , že to teda dlouho nevydržel bejt sám, že to pro něj asi nebyla taková rána ten rozvod, když si může hned začít randit, že mu vůbec nejde o syna,přestala kluka k chlapovi pouštět a podobně
Ono někdy prostě nesnesou jen ten fakt,že si chlap taky někoho našel
Markytkaaa píše:
Předpokládám, že všechny ex budou značně pokulhávající matky, které si našly milence, nebo alkoholičky se sklony k poškozování sebe i okolíProto jsou ex že …Chlap za rozpad vztahu přeci nikdy nemůže, kór když se jedná o našeho současného hm
![]()
![]()
I tyto reakce jsem očekávala. Ona si našla milence (manželův kolega). Proč? protože byl věčně v práci a ona byla od rána do večera sama. Mám s ním teď to samé, i když se trochu poučil, ne vždy se mu to daří. Vím, jak se asi cítí, měla bych úplně ty samé pocity a opravdu jí v tomto chápu. Nevím, jak bych se chovala v její situaci, myslím, že spíš bych se dítěti více věnovala, nebo něco podobného, ale rozhodně bych ho nechtěla strašit a nelhala mu. Bála bych se, že by se mi to jednou vrátilo.
Ha-ne-le, můj syn má taky exem na stehýnkách. Fleky mizí a zase se objevují nezávisle na tom, jak často a čím mažu. Od září má dcera rýmu a navíc se z ní stala astmatička, takže s tím kašlem je to taky mazec. A představ si, že o víkendu to bývá lepší než přes týden. Možná blbá náhoda, ale kdyby děti ty „nekašlací“ víkendy trávily u táty, tak věřím, že by si to mnozí taky mohli vysvětlovat tak, že u něj je jim líp
No, a k oblečení - děti taky jednou dostaly od manžela oblečení a troufám si říct, že je v něm ještě neviděl. A to ho nosí docela dost často. No, a menší kousky (tepláky s nohavicemi ke kotníkům apod) jim taky oblíkám. Chci, aby oblečení maximálně vynosili. T
akže zejména o víkendu, kdy lítají po venku, je velká šance, že moje děti uvidíte v kalhotách „havlovkách“. Prostě jsem šetrná a chci, aby to vynosili beze zbytku
Nedám jim na lítačku nové hadry jen proto, že jim sednou líp a víc jim sluší. A upřímně - ježí se mi chlupy nad představou, že cizí ženská bude hodnotit to, jak MOJE (A MANŽELOVY) děti chodí oblékané, jak jsou vychovávané a pod.
A poznamenávám, že jsem neodešla kvůli milenci, i když tuším, že si to jednou bude naše nová maminka myslet, protože jí to můj ex vylíčí v barvách, jen aby nespadla vina na něj. Je to smutné.
My sice EX máme, ale nikdy jsem jí neviděla a nikdy nám nevolala, prostě je to takový ,,duch,,.. ![]()
Ahoj holky,
ráda bych založila tuto diskuzi pro nás „druhé manželky“ a zeptala se, jaká manželova ex je, jaký máte vztah, zda spolu mají děti a jak to vůbec celkově funguje. Aby to bylo spravedlivé:
Našla si milence a odešla. Nikdy jsem k ní necítila vztek nebo závist, znala jsem jí a potkávám jí. Zdravíme se, společnou řeč nemáme. Mají spolu 9ti letého syna, kterého máme 2 víkendy v měsíci a dále dle dohody. Jediné co mi vadí, je přístup ke zdravotnímu stavu syna, který má. Dle jejích slov „malý kašlík“, na naši několikrát opakovanou žádost, aby vzala dítě k lékaři nakonec vyhověla a vyklubal se z toho zápal plic. To bylo cca před dvěma měsíci. Nyní má zánět průdušek, antibiotika nedostal, protože před 14ti dny měl spálu a na ně ATB bral. Máme ho mít dva dny před Vánoci, na rozbalení dárků bude u matky a pak ho budeme mít zase my, jen 26.12. si ho vezme a pojede s ním někam na návštěvu. Se zánětem průdušek, ptám se? U nás není problém, aby ležel a byl v klidu, vydrží to. Manžel se mu věnuje, já se mu věnuju…
Nechci jí označovat za špatnou matku, dítě ve škole chytí každý bacil, ale vadí mi ten její přístup.
Cokoli, co by manžel navrhl, např. aby bral syn něco na imunitu např. tuk ze žraločích jater apod., se setká s odporem. Tvrdí, že ona je jediný zákonný zástupce, ona dítě vychovává a jen ona rozhoduje o dítěti. Což dle zákona je samozřejmě lež. Díte sice v péči má, ale zákonným zástupcem jsou oba.
Když se syn zmínil, že by si chtěl vyzkoušet u nás být týden a chodit od nás do školy, ona mu řekla, že by to musel rozhodnout soud, který je zlý, musel by vstávat v 5 ráno a že tak, jak to je nyní, je to pro něj nejlepší. Přitom jen šlo, ho sem dát na týden a on by sám poznal, jestli to tak chce nebo ne. Sama řekla, že tomu bránit nebude, ale dítě přitom takto straší.
Nechci se do toho nijak plést, jen mě manžel občas informuje a něco vypozoruju sama. Je mi líto toho dítěte.
Co jiné ex?