Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní, a chceš aby Ti takovou věc vyklopil? Teď se trápíš, že nevíš a tušíš. Když se přizná opustíš ho ? Hledáš podnět pro to aby se Ti ho snadněji opouštělo ?
Edit : Jinak já teda, když chci aby něco vybalil, tak začnu slovy : " Nechceš mi něco říct ?" Chvíli kouká tak dodávám, že má jedinečnou příležitost to vybalit, že v tuto chvíli jsem přesvědčená o tom, že to vstřebám - Na to se většinou chytne a spustí..dodávám teda, že nejde o nevěru.
Příspěvek upraven 19.12.11 v 14:25
No teda já bych asi kartářkám zas až tak bezmezně nevěřila, kor když nemáš jediný další důkaz
. Ono jestli na něj hodláš vybalit, že ti je něverný, tak si piš, že bude zatloukat a ještě nakonec budeš ta špatná ty, že ho z něčeho takového podezíráš. Jinak asi každá rada drahá. Komunikovat to je základ, ale píšeš, že on si asi tolik povídat už nechce…prostě bych mu asi zkusila říct, že se trápíš, protože cítíš, že něco není v pořádku, možná se můžeš zkusit zeptat, jestli v tom není někdo jiný, ale pochybuju, že by to přiznal…je to těžké, znám z vlastní zkušenosti, ten můj, když nechce mluvit, tak nemluví a nedostanu z něj nic…takže většinou čekám, že krize přejde sama…u nás se dost osvědčilo třeba týdenní odluka…člověku pak hned dojdou věci rychleji…a jestli mu budeš chybět, tak uvidíš, že se zase začne snažit…držím pěsti, ať jste zase v pohodě… ![]()
na katrářky bych se zvysoka vyprdla. přesně jak píše kallkapa. buď hledáš důvod proč ho opustit nebo se chceš trápit. pokud myslíš že váš vztah není kvalitní odejdi pokud stojí za to bojovat bojuj, ale věř že chlap ti rozhodně nevěru nepřizná!
Ahoj,
nechápu, proč hledáš problémy tam kde nejsou a ještě kvůli tomu běháš za kartářkou. Kdyby jste si radši večer otevřeli víno a popovídali si, uděláš líp. Třeba zjistíš, co muže trápí. Můžou to být zdr.problémy, problémy v práci, něco v jeho rodině. A ty místo toho jdeš radši poslouchat rady nějaké báby s kartama a ještě se podle toho budeš řídit.
Na tohle má můj muž dobrý názor, když je někdo tak hloupý, aby si nechal od nějaké šarlatánky nakukat, co má dělat se svým životem, tak dobře mu tak. Pak se ale nemůže divit, že přijde o partnera nebo peníze, je to jeho blbost. A já s ním souhlasím.
Otevři flašku a promluvte si. Co očekává od vztahu, co mu v něm chybí, co chybí tobě.
U nás to tak začalo, minimum mluvení, kontaktu, společných zážitků a nakonec si našel někoho jiného, s kým si tohle všechno mohl realizovat. Někdy si říkám, že kdybych před rokem pořádně zapřemýšlela, mohlo být spoustu věcí jinak. Ale já už jedno dítě měla, druhé na cestě, tak jsem byla slepá, hluchá, problém sjem si připustit nechtěla. Nemyslím, že bys hledala problém, kde není, spíš vnímáš, že se něco děje, ještě třeba nemuselo k ničemu dojít, ale to už za měsíc dva nemusí být pravda.
Zhruba 7.rok vztahu prý bývá krizový a pokud byly i finanční problémy, tak ty dokážou pořádně zkomplikovat i citový život.
7. rok je ve vztahu kriticky. Neco na tom bude, u nas to taky nestalo za moc, ale preslo to.
asha píše:
7. rok je ve vztahu kriticky. Neco na tom bude, u nas to taky nestalo za moc, ale preslo to.
Tady k tomu bych jen dodala, že se říká, že po 6 letech byste měli založit rodinu, nebo se rozejít.. nevím proč, ale slyšela jsem to už mockrát.. asi po takové době potřebuje vztah buď někam posunout a nebo ho dál nerozvíjet.. ![]()
Kallkapa píše:asha píše:Tady k tomu bych jen dodala, že se říká, že po 6 letech byste měli založit rodinu, nebo se rozejít.. nevím proč, ale slyšela jsem to už mockrát.. asi po takové době potřebuje vztah buď někam posunout a nebo ho dál nerozvíjet..
Tak nam se prvni dite narodilo az po 10ti letech… Spis bych to brala, jakoze je to kriticky rok a pocitala s tim.
myslím si, že problém je hlavně v těch financích, že to nemusí znamenat žádnou nevěru, vždyt člověk, jak nastanou problémy se o hodně změní, a dokud se ty problémy nevyřeší, tak to může být pořád nahnuté, to že říkaly kartářky o nějaké možné nevěře, toho bych tak nehleděla, nic proti nim, ale neberte to vážně, něco zajímavého říct musí, a jaká je velká pravděpodobnost úspěchu? U nevěry velká. A i kdyby, co to znamenná, pokud by vás pořád miloval a jen ulítl, kvůli nějaké depce, která na něho padla, necháte ho? Když budete vědět, že Vás stále miluje, možná je lepší být i slepý. Řidte se tím, co cítíte, chce to spíš vyřešit ty vztahy, aby vás netrápily ty finanční problémy atd a potom můžete zjistit, že je všechno úplně OK, že byl problém jen právě v tomto a nějaký dusno, k čemu to vede? Nevím, život je tak složitý, že neexistuje snad nic bez poskvrnky
Kartářka řekne, že je jako ostatní chlapi? Co to jako znamená? Každej můj chlap byl úplně jinej…žádnej mi nezahejbal.
Kartářky
hm dobrej zdroj příjmů, můžeš nakecat, co chceš, nic se ti za to nestane…někomu můžeš zničit vztah…hustý
Ahoj, měla bys dát na svoji intuici. Ve vztahu nejsi šťastná, máš podezření. A co jiné příznaky nevěry u přítele? Schovává se telefon, smskuje, je často na PC, chodí z práce domů…Než to na něj vyklopíš, tak si tohle všechno nech projít hlavou. Zas není dobrý člověka jen tak nařknout…Potřebuješ s ním o tom, že jsi nespokojená mluvit, řekni mu o pocitech jaký máš…že se nějak změnil, že si už nepovídáte atd…a že ti to chybí…jestli to tak taky pocituje. Chlapi jsou mimoni, někdy nevidí nic co mají přímo před očima, natož, že my se něčím trápíme.Uvidíš reakci. Držím palce.M.
Ahoj, chtěla bych se zeptat na pár otázek. Je mi pouze jen 18let a přitelovi 25let. A přesto jak moc ho miluji a on me, tak nám to nějak neklape. Poslední dobou přemýšlím nad tím, jestli to není jen ztráta času. Jsme spolu 4 roky a přesto jak moc k sobě cítíme, nám to neklape. Jsou to pořád nějaký dohady, zkrz blbosti. Strašně mě mrzí že už to není tak jak na začátku, ale s tím už nic nenadělam a to chápu, v každým vztahu to není pořád krásný. On sice tvrdí jak moc mě miluje, ale je takový typ člověka, který to moc nedává na jevo. Prostě mi příjde že nejmíň rok s ním nejsem šťastná, ale nedokážu si představit být bez něj.
zažili sme si spolu krásný časy, ale i zlé. Hrozně moc mi vadí, že spolu nekomunikuje, je pořád takový uzavřený do sebe. Pořád sme doma a nebo v práci, on pořád řeší jen práci, děla od rana do večera a když je doma, tak stejně děla na pc něco do práce. Strašně mi vadí jeho přehnaná žarlivost, urážky, zhazování, nedůvěra, provokace. příjde mi že je strašně majetnickej. Strašně moc věcí se mu nelíbí, zakazuje. A neustále mi říka co mám a nemám dělat. Příjde mi to jako by mě měl převychovat, ale to ja si moc libit nenecham, neznamena ze jsem mlada a ze mezi nami je 7let rozdil ze ja budu poslouchat jak on si piska. uz si nevím rady, mockrát jsem tento vztah chtela ukoncit, ale neco mi v tom pořád brání, nejspíš to, že ho miluji a nechci o něj přijít, myslím že to je i vzpomínkama z minulosti, tím myslím krásné chvíle, co sme spolu zažili. Mám ze všeho strach, ale nechci byt ve vztahu nespokojena. je to můj první delší vztah.. a nedokážu si předtavit, být s někým jiným, a odviknout si od nej. pořád si říkám: Jsem s ním 4 roky, žiju s ním 3 roky, co když se rozejdem, a ja si nezvyknu, budu ho chtíz zpátky a už to nepůjde. Už nevím jak dál a budu moc ráda za vaše rady a názory. Děkuji moc.
Dobré ráno, @baby1996. Z toho, co píšeš, mi přijde, že hlavním problémem je žárlivost Tvého přítele. Chápu, že si nedovedeš představit život s někým jiným, když jste spolu byli tak dlouho, ale pokud se to nezlepší, sbalila bych kufry a šla. Jste oba hodně mladí, a lidi se s věkem mění, a zvlášť v tom věku, co jste vy dva. Rozchod v 18 není jako v 38 s dětmi. Není to nic příjemného, ale ani to není konec světa. Před ním jsi s nikým nechodila, že?
Oba pracujete, nebo studujete? Jestli Ty studuješ a on má nižší vzdělání, tak může i na Tebe žárlit, že Ty máš školu a on ne. ![]()
Ahoj,
. A třetí mi řekla, že jí tam taky vidí, ale že nejde o citový vztah, ale že jde puze o sex. Přitom spolu spíme každý den. Já ho nikdy nepodvedla i přesto, že jsem možnosti měla. Já se osobně k té nevěře přikláním, jelikož by to byl důvod proč je takový. Dnes si s ním chci promluvit, ale nemůžu mu říci: ,,Kartářka mi řekla…" Z mé strany to ale podezření je. Jak na něho aby to vyklopil? Ať mi to klidně řekne na plnou hubu ale ať řekne. Důkazy nemám a trápím se tím. 
poprosím Vás o všechny možné názory a příspěvky…
Jsem s partnerem 6 let. Nikdy mezi námi nebyl problém. Poslední půl rok ale není ideální. Tento rok jsme měli menší fin. problémy a také problémy v rodině. Děti spolu nemáme, ale plánovali jsme… V posledním roce se vytratili všechny hezký věci, co ve vztahu byly… Nedáváme si tolik najevo city, lásku, nepovídáme si tolik spolu i přesto, že chci ale on mi připadá myšlenkama úplně jinde. Možná se vám to bude zdát jako kýč, ale byla jsem i u kartářek k vůli našemu vztahu a jiným problémům. Vždy se mi věštba do puntíku splnila. Jedna mi řekla, že je parter stejný jako všichni chlapi. Druhá mi ale řekla, že v minulosti nevěru neviděla, ale že teď jí tam vidí možná zatím jen v myšlenkách a v mediálím pojetí