Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Radu nemám konkrétní žádnou..Jen ti vyjádřím podporu..Tatínek je to opravdu na houby, ale to pozná až bude pozdě..
Nebudu radit, najdi si lepšího,to ne..to si zhodnoť sama.
Anonymní píše:
Dobrý den maminky, omlouvám se za anonymitu, ale tohle nechci, aby náhodou četl někdo známýMusím si trošičku ulevit, a snad i přijít na to, že to není jen u nás a že zas takový sobec můj chlap není, i když momentálně nemám o něm moc krásné mínění a před vánoci se nechci začít ještě více hádat, protože již jsme stejně rozhádaní
Syn má necelé tři roky, partner již od malička nebyl na tutu nunu, že by přebaloval, či se rozněžnoval nad synem. Co syn roste, tak s ním nějaké ty kravinky udělá, honí se po bytě, malý skáče po posteli a partner na něho dělá blbiny, no prostě tohle je jediné, co se mu asi tak věnuje
Jinak si k němu v životě nesedne na zem, aby něco postavili, či aby mu přečetl knížku…nebo s ním za celé léto nešel na písek, fotbal hráli dvakrát, a z toho jednou přišel partner domů po pěti minutách nas…ný, že malý se vzteká, že mu nekope míč, jak chce
dále co mě opravdu, ale opravdu maximálně štve, že jakmile je z práce doma bud letí do hospůdky na jedno (podotýkám nesedí tam celé odpo, ale stejně me to štve) anebo sedí u toho zas…ého pc a hraje pitomé hry!!!!Sedí k nám zády a hraje si, na syna maximálně houkne nějakou blbinu
panebože mě to tak rozčiluje a hlavně je mi synka líto, že to ani nedokážu vysvětlit..proboha, jak může být počítač zajímavější než jeho rodina
naposledy, se to vyhrotilo, že on přece celé ráno nebyl na pc a za chvíli jde do práce, tedy si zaslouží ještě zahrát ty svoje hry a né se věnovat synovi!!!!Jsem opravdu vybouchla a řekla mu, že je sobec sobecký a že at zapomene druhé dítě…nechápu na co ho chce, když se neumí věnovat jednomu. Ví, jak strašně mi to vadí a nepřestane, prostě tam sedí, jak přikovaný, je mi z toho strašně smutno
připadá mi, že si neuvědomuje, jak neštastná jsem a už si někdy škaredě říkám, že doufám, že mu to syn vrátí
nevím asi se z toho zblázním, neměli jsem mít spolu dítě, syna miluji a je mi líto, že nemá harmonickou rodinu. Zkouším to přehlížet, aby u nás byl klid, ale vždy to ve mě bouchne a hádáme se a synek už to samozřejmě zažívá
Samozřejmě jsem si zkoušlea strokrát promluvit, ale jako kdybych mluvila do zdi, ani se na mě nedívá, nic neříká a takhle máme řešit problémy
Děkuji za poslech, aspon jsem se vymluvila, pomáhá to a stejně pořád doufám, že mu něco třeba v práci spadne na hlavu a uvědomí si, že se svět už nemá točit kolem něho
Ahoj anonymní, je to jak kdybych četla o nás.Opravdu jak kdybych to napsala já.
Stalo se mi něco podobého a kolikrát jsem mu říkala co mi vadí a aby se změnil, vždycky nasliboval a NIC.Jednou měla malá horečky, mně taky bylo mizerně a on mi s ničím nepomohl.Seděl u PC a hrál hry se sluchátky na uších.Mně vůbec nevnímal že mu něco povídám.Naštvala jsem se až mi z toho šumělo v hlavě, začala jsem si balit věci a řekla jsem mu, že odcházíme bydlet k našim.Měla jsi vidět jak začal vypínat rychle PC a zajímat se.Od té doby je klid, zahraje si tak 2× do týdne, ale už aspon vnímá.
je to běh na dlouhou trať, ale držím palce at to nějak zvládnete.
Možná jsi ho měla k malýmu přitáhnout už od malička.. Když prostě kolem malýho skáčeš jen ty tak co by se staral podle mně ho to ani nenapadne a když to po něm chceš tak se vzpírá protože je to „něco“ navíc.. chlapi jsou divný patroni…
Můj manžel se taky ošíval když měl přebalovat malýho ve 14ti dnech ale teď už to dělá levou zadní.
Sakryš nevím co bych ti poradila snad zkusit trošku psychologicky když to narovinu nejde.
jůů tak to držím palce, at je lepší tatínek natrvlao
no vidíš a mě ani nic neslibuje, když si stěžuji, tak se bud urazí, že ho dělám nejhorším otcem nebo se to snaží zlehčit blbinama…no je jako jedno velké dítě
nejhorší je, že já šokovou terapii nemohu tak lehce použít, on je cizinec, žijící v mé zemi, takže to bude komplikované, jestli se nám to nepodaří nějak vyřešit. Vím, že syna miluje, ale bohužel stále je na jeho žebříčku hodnot on první, pak syn, a možná ještě někde já
tož uvidím, co udělám, něco se musí změnit, nebo se zblázním nebo upláču ![]()
my máme něco podobnýho, ale malýmu je jen osm a pul měsíců, tatínek ho miluje,ale když ho už donutím, aby si s ním na chvilku sedl na zem a hrál si sním, tak po pul hodině už kouká jak by zmizel..zatím to neřeším, protože si myslím, že chlapum takle malé děti nic moc neříkají, ale ty už máš syna tříletého, to je trošku něco jiného..nevim, neznám tvého partnera, ale třeba je malý na něj ještě moc malý a bude si s ním umět víc hrát až bude třeba ve škole.. ![]()
Ahoj, takhle má moje ségra
.Mají 12 měsíční miminko a jej se moc nezajímá.Každý den přijde z práce kolem 18:00 nají se a sedne k PC.Z malou si moc nehraje-když se začne vztekat, tak je na ni zlý, že nemá řvát a strčí jí ségře do ruky, aby s ní něco udělala.Mě to hrozně mrzí,když vidím, že je ségra na všechno sama-a to ani nemluvím o tom, že jí nepomáhá s úklidem, nikdy neuvařil-prostě nic.Je tak naučený z domu..a ségra se podpory nedočká-tchýně, ta jí ještě nadá,že se o něho špatně stará a že si ho vezme domů a bude mu vyvářet jako když byl malej
.
Sice mají miminko neplánovaně-ale ten drobek za to přece nemůže a potřebuje i tátu..ne jen mámu.. ![]()
evick2 píše:
Možná jsi ho měla k malýmu přitáhnout už od malička.. Když prostě kolem malýho skáčeš jen ty tak co by se staral podle mně ho to ani nenapadne a když to po něm chceš tak se vzpírá protože je to „něco“ navíc.. chlapi jsou divný patroni…
Můj manžel se taky ošíval když měl přebalovat malýho ve 14ti dnech ale teď už to dělá levou zadní.
Sakryš nevím co bych ti poradila snad zkusit trošku psychologicky když to narovinu nejde.
nojo budu muset zapřemýšlet a vymyslet nějakou lepší strategii. Domlouvání a hádání nepomáhá, tedy budu asi mizet více z bytu a nechávat ho sním, no ale to vím, že mu pustí video pohádku a stejně si ho nevšímá, takže zase nic
ale holky moc děkuji za příspěvky ![]()
Anonymní píše:
jůů tak to držím palce, at je lepší tatínek natrvlaono vidíš a mě ani nic neslibuje, když si stěžuji, tak se bud urazí, že ho dělám nejhorším otcem nebo se to snaží zlehčit blbinama…no je jako jedno velké dítě
nejhorší je, že já šokovou terapii nemohu tak lehce použít, on je cizinec, žijící v mé zemi, takže to bude komplikované, jestli se nám to nepodaří nějak vyřešit. Vím, že syna miluje, ale bohužel stále je na jeho žebříčku hodnot on první, pak syn, a možná ještě někde já
tož uvidím, co udělám, něco se musí změnit, nebo se zblázním nebo upláču
Taky mě napadlo - zkusit si promluvit, že odpojíte na chvíli počítač, nebude chodit týden na pivko,prostě zkusíte úplně jiný život na týden a uvidíte jak to půjde.Navrhla bych to v klidu, uvidíš jak se k tomu postaví.Ten můj ted opravdu seká latinu, ale stejně, není to ono, když vidím jiné tatínky, kteří se dopoledne prochází s dětmi venku, aby si maminka odpočinula nebo v klidu uvařila, tak je mi smutno.Ten můj nikdy malou ven nevezme a na společné procházky ho musím přemlouvat. ![]()
aajulinka píše:
my máme něco podobnýho, ale malýmu je jen osm a pul měsíců, tatínek ho miluje,ale když ho už donutím, aby si s ním na chvilku sedl na zem a hrál si sním, tak po pul hodině už kouká jak by zmizel..zatím to neřeším, protože si myslím, že chlapum takle malé děti nic moc neříkají, ale ty už máš syna tříletého, to je trošku něco jiného..nevim, neznám tvého partnera, ale třeba je malý na něj ještě moc malý a bude si s ním umět víc hrát až bude třeba ve škole..
už mě i napadlo, že bych nějak ty hry zablokovala
ale samozřejmě to neudělám. Snad mě to přejde a nějak to vyšumí, i když pochybuji. Snad máš pravdu a bude si ho všímat víc až bude starší
Anonymní píše:Anonymní píše:Taky mě napadlo - zkusit si promluvit, že odpojíte na chvíli počítač, nebude chodit týden na pivko,prostě zkusíte úplně jiný život na týden a uvidíte jak to půjde.Navrhla bych to v klidu, uvidíš jak se k tomu postaví.Ten můj ted opravdu seká latinu, ale stejně, není to ono, když vidím jiné tatínky, kteří se dopoledne prochází s dětmi venku, aby si maminka odpočinula nebo v klidu uvařila, tak je mi smutno.Ten můj nikdy malou ven nevezme a na společné procházky ho musím přemlouvat.
jůů tak to držím palce, at je lepší tatínek natrvlaono vidíš a mě ani nic neslibuje, když si stěžuji, tak se bud urazí, že ho dělám nejhorším otcem nebo se to snaží zlehčit blbinama…no je jako jedno velké dítě
tož uvidím, co udělám, něco se musí změnit, nebo se zblázním nebo upláču
to věřím, ono to zamrzí
ven to on ho klidně vezme, ale zase především tam, kam chce on, do obchodu, nebo někde, kde servírujou pivo (podotýkám, ne hospoda, ale kde je dětský koutek) nenapadne ho vzít ho na písek, kde se malému strašně líbí, protože tatínka to nudí ![]()
Ahoj, je mi to líto, a doufám za tebe i syna, že si tatínek brzy uvědomí, jak přichází o vás oba. Synek si totiž zvykne na to, že ho táta nepotřebuje, a tím pádem on nebude potřebovat tátu ![]()
Nešlo by třeba mu svěřit syna na hlídání, když jdeš na nákup, cvičit, na kafe s kámoškou atd?
Asi bych to zkoušela touto cestou, než vyhrožováním
ALe neznám to osobně, takže možná radím špatně ![]()
Určitě nejsi sama na světě, která má takového „netatínkového“ partnera, ale určitě ani jedna z takovýchto matek není šťastná ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, takhle má moje ségra.Mají 12 měsíční miminko a jej se moc nezajímá.Každý den přijde z práce kolem 18:00 nají se a sedne k PC.Z malou si moc nehraje-když se začne vztekat, tak je na ni zlý, že nemá řvát a strčí jí ségře do ruky, aby s ní něco udělala.Mě to hrozně mrzí,když vidím, že je ségra na všechno sama-a to ani nemluvím o tom, že jí nepomáhá s úklidem, nikdy neuvařil-prostě nic.Je tak naučený z domu..a ségra se podpory nedočká-tchýně, ta jí ještě nadá,že se o něho špatně stará a že si ho vezme domů a bude mu vyvářet jako když byl malej
![]()
.
Sice mají miminko neplánovaně-ale ten drobek za to přece nemůže a potřebuje i tátu..ne jen mámu..
je mi líto tvé sestry a miminka, nevím, jaké je sestra povahy a jak byla vychována, některým ženám to nepříjde, že se starají hlavně ony, i když řvát na malou, že pláče to mi připadá otřesné. Můj také nevěděl, co si počít s malým, když hodně plakal, dokonce nás poslal na měsíc pryč domů, že mu to neva a že mi to pomůže, když budeme u rodiny, podotýkám, že jsme bydleli v zahraničí, ale v životě na něj nezařval, jen nechápal proč furt tak křičí, at si jej přiložím k prsu atdddd
zkus je oba vysílat tam, kde to bude oba bavit. třeba fotbal, hokej ( stačí na kus zápasu, celý by asi kluk nedal ), závody aut, výstava vláčků, kino, divadlo, bazén…
Doma s počítačem za zády se mu nikdy moc chtít nebude.
Nebo mu vyčleň čas na hraní ( nejlépa v noci ). Musíš to vzít pevně do ruky…
Dobrý den maminky, omlouvám se za anonymitu, ale tohle nechci, aby náhodou četl někdo známý
Musím si trošičku ulevit, a snad i přijít na to, že to není jen u nás a že zas takový sobec můj chlap není, i když momentálně nemám o něm moc krásné mínění a před vánoci se nechci začít ještě více hádat, protože již jsme stejně rozhádaní
Syn má necelé tři roky, partner již od malička nebyl na tutu nunu, že by přebaloval, či se rozněžnoval nad synem. Co syn roste, tak s ním nějaké ty kravinky udělá, honí se po bytě, malý skáče po posteli a partner na něho dělá blbiny, no prostě tohle je jediné, co se mu asi tak věnuje
Jinak si k němu v životě nesedne na zem, aby něco postavili, či aby mu přečetl knížku…nebo s ním za celé léto nešel na písek, fotbal hráli dvakrát, a z toho jednou přišel partner domů po pěti minutách nas…ný, že malý se vzteká, že mu nekope míč, jak chce
dále co mě opravdu, ale opravdu maximálně štve, že jakmile je z práce doma bud letí do hospůdky na jedno (podotýkám nesedí tam celé odpo, ale stejně me to štve) anebo sedí u toho zas…ého pc a hraje pitomé hry!!!!Sedí k nám zády a hraje si, na syna maximálně houkne nějakou blbinu
panebože mě to tak rozčiluje a hlavně je mi synka líto, že to ani nedokážu vysvětlit..proboha, jak může být počítač zajímavější než jeho rodina
naposledy, se to vyhrotilo, že on přece celé ráno nebyl na pc a za chvíli jde do práce, tedy si zaslouží ještě zahrát ty svoje hry a né se věnovat synovi!!!!Jsem opravdu vybouchla a řekla mu, že je sobec sobecký a že at zapomene druhé dítě…nechápu na co ho chce, když se neumí věnovat jednomu. Ví, jak strašně mi to vadí a nepřestane, prostě tam sedí, jak přikovaný, je mi z toho strašně smutno
připadá mi, že si neuvědomuje, jak neštastná jsem a už si někdy škaredě říkám, že doufám, že mu to syn vrátí
nevím asi se z toho zblázním, neměli jsem mít spolu dítě, syna miluji a je mi líto, že nemá harmonickou rodinu. Zkouším to přehlížet, aby u nás byl klid, ale vždy to ve mě bouchne a hádáme se a synek už to samozřejmě zažívá
Samozřejmě jsem si zkoušlea strokrát promluvit, ale jako kdybych mluvila do zdi, ani se na mě nedívá, nic neříká a takhle máme řešit problémy 

Děkuji za poslech, aspon jsem se vymluvila, pomáhá to a stejně pořád doufám, že mu něco třeba v práci spadne na hlavu a uvědomí si, že se svět už nemá točit kolem něho