Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky,
mǎte někdo zkušenosti s cestováním do exotických zemí s miminky?? Zhruba tak od 5ti měsíců věku výš
Děkujiii..
Taky se mi do toho právě moc nechce.. Tak mě zajímají zkušenosti, jestli někdo má..
.. Ale jinak myslím, že to necháme až na za rok, to už bude malému přes rok a tohle léto jen nějaká Evropa.. To bude malému 9 měsíců a to si myslím že už se dá.. ? ![]()
Příspěvek upraven 28.01.12 v 12:47
Mrkni do diskuze o Thajsku:
https://www.emimino.cz/…tetem-96745/
do exotickych zemi ne, podle me je to absolutne k nicemu, mimco z toho nic nema, mimo pravdepodobnych zdravotnich problemu.
jinak cestujeme letadlem casto, s malymi mimci to jde, ta vetsi uz nechteji sedet a je obtizne je zabavit. cim delsi let, tim horsi
DenisaS píše:
Taky se mi do toho právě moc nechce.. Tak mě zajímají zkušenosti, jestli někdo má.... Ale jinak myslí, že to necháme až na za rok, to už bude malému přes rok a tohle léto jen nějaká Evropa.. To bude malému 9 měsíců a to si myslím že už se dá.. ?
Evropu klidne, ale ani pristi rok bych neletela dal, tomu diteti je to absolutne fuk jestli je na Slapech nebo v Indonesii, pokud jde o krasne vzpominky, nechala bych poznavani sveta a zvlaste exotickych zemi na pozdiji, az bude ve veku, kdy bude mit „rozum“, bude si takove vylety pamatovat a neco z nich mit.
Měla bych strach vůbec vyvézt dítě někam, kde nemusí mít „standardní“ péči, kdyby bylo třeba. A navíc - ale to jsou mé osobní problémy - dovolenou s dětma trávím raději v pohodlí domova než … jinde.
Taky mám dvouletého syna a tak do 3 let budeme lítat jenom po Evropě. Třeba do Egypta bych ho vzala až po 4.roce.
My jsme hodně odvážní cestovatelé, ale loni ve čtvrtém měsíci těhotenství jsem sáhla po Řecku a letos bude malé v létě kolem půl roku a poletíme opět na nějaký z řeckých ostrovů, dokonce naše pětiletá nebyla dál než v egyptě a Emirátech, prostě jsme tu exotiku odbyli bez dětí. Já vím, že tam spousta lidí na spustu míst létá s různě malinkými dětičkami, na různých místech jsme se setkali i fakt s miminky, já tak odvážná nejsem, prostě dřepím s miminy doma, popřípadě za nesouhlasu manžela, který se drží ještě víc při zemi než já, poletíme, ale fakt Evropa. teď hodlám absolvovat s dvouměsíčním mrnětem lyžování v Alpách, to mi nevadí, ale exotiku neberu. ikdyž všem závidím a závidím a závidím, ty dovolené, tu odvahu. My počkáme až děti povyrostou.
lucie.t píše:DenisaS píše:Evropu klidne, ale ani pristi rok bych neletela dal, tomu diteti je to absolutne fuk jestli je na Slapech nebo v Indonesii, pokud jde o krasne vzpominky, nechala bych poznavani sveta a zvlaste exotickych zemi na pozdiji, az bude ve veku, kdy bude mit „rozum“, bude si takove vylety pamatovat a neco z nich mit.
Taky se mi do toho právě moc nechce.. Tak mě zajímají zkušenosti, jestli někdo má.... Ale jinak myslí, že to necháme až na za rok, to už bude malému přes rok a tohle léto jen nějaká Evropa.. To bude malému 9 měsíců a to si myslím že už se dá.. ?
My jsme mysleli, že v léťe bychom letěli jen Bulharsko (1,5 hod. letu) a v zimě, tak v lednu (to bude malému rok a čtvrt) třeba Dominikány, to je pro mě nejhezčí dovolená
.. Akorát si neumím představit ten let
Jedině snad business class ![]()
MUFICE píše:
Taky mám dvouletého syna a tak do 3 let budeme lítat jenom po Evropě. Třeba do Egypta bych ho vzala až po 4.roce.
No po pravdě Egypta bych se taky bála s malým a to už jen z toho důvodu, že sama jsem tam byla cca 5 krát a po každé chytla faraona :/ .. Měla jsem na mysli soíš Dominikány, Maledivy, Mauritius ![]()
terinka4444 píše:
My jsme hodně odvážní cestovatelé, ale loni ve čtvrtém měsíci těhotenství jsem sáhla po Řecku a letos bude malé v létě kolem půl roku a poletíme opět na nějaký z řeckých ostrovů, dokonce naše pětiletá nebyla dál než v egyptě a Emirátech, prostě jsme tu exotiku odbyli bez dětí. Já vím, že tam spousta lidí na spustu míst létá s různě malinkými dětičkami, na různých místech jsme se setkali i fakt s miminky, já tak odvážná nejsem, prostě dřepím s miminy doma, popřípadě za nesouhlasu manžela, který se drží ještě víc při zemi než já, poletíme, ale fakt Evropa. teď hodlám absolvovat s dvouměsíčním mrnětem lyžování v Alpách, to mi nevadí, ale exotiku neberu. ikdyž všem závidím a závidím a závidím, ty dovolené, tu odvahu. My počkáme až děti povyrostou.
Jééé to já bych zas nejela na hory, ale to spíš proto, že to moc nemusím a s malým by to byl pro mě spíš očistec
.. Jinak v těhu jsem také létala ve 4. Měsíci Mauritius a v 7. Měsíci Bulharsko
a to bylo vše v poho ![]()
terinka4444 píše:
Tak třeba Řecko má spoustu krásných ostrovů a třeba takové Turecko je prý vhodné pro rodiny s dětma a letí se tam kolem 2 hodin ![]()
DenisaS píše:MUFICE píše:No po pravdě Egypta bych se taky bála s malým a to už jen z toho důvodu, že sama jsem tam byla cca 5 krát a po každé chytla faraona :/ .. Měla jsem na mysli soíš Dominikány, Maledivy, Mauritius
Tak zrovna tahle země je kritická i pro dospělého v 5*hotelu. Základem je nejíst ovoce ani zeleninu, pt to prý zalévají fekáliema
My tam byli 2× a ani jednou jsme sračku neměli a to jsem tam pila i drinky z ledem. Je pravda, že jsme si po každém jídle dali panáka vodky dle doporučení známých ![]()
DenisaS píše:terinka4444 píše:Jééé to já bych zas nejela na hory, ale to spíš proto, že to moc nemusím a s malým by to byl pro mě spíš očistec
My jsme hodně odvážní cestovatelé, ale loni ve čtvrtém měsíci těhotenství jsem sáhla po Řecku a letos bude malé v létě kolem půl roku a poletíme opět na nějaký z řeckých ostrovů, dokonce naše pětiletá nebyla dál než v egyptě a Emirátech, prostě jsme tu exotiku odbyli bez dětí. Já vím, že tam spousta lidí na spustu míst létá s různě malinkými dětičkami, na různých místech jsme se setkali i fakt s miminky, já tak odvážná nejsem, prostě dřepím s miminy doma, popřípadě za nesouhlasu manžela, který se drží ještě víc při zemi než já, poletíme, ale fakt Evropa. teď hodlám absolvovat s dvouměsíčním mrnětem lyžování v Alpách, to mi nevadí, ale exotiku neberu. ikdyž všem závidím a závidím a závidím, ty dovolené, tu odvahu. My počkáme až děti povyrostou... Jinak v těhu jsem také létala ve 4. Měsíci Mauritius a v 7. Měsíci Bulharsko
a to bylo vše v poho
A já byla ve 3.měsíci na Kypru a plavala jsem sama v moři až k poslední bojce ![]()