Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé maminky, potřebuji poradit. Přítel odcestoval do zahraničí ale zapomněl si doma kartu Ge Money Bank. Má u sebe pouze kartu mBank. Na kartě mBank nejsou peníze, na Ge Money Bank mu příjde zítra výplata a potřebovala bych mu ji poslat tak, aby ji měl ihned na účtu mBank. mBank nemá pokladny, tak vložit peníze nemůžu a převod peněz trvá 1den. Ge Money nemá expresní zasílání přes IB, pouze na poboččce, ale když nejsem klient tak mám smůlu. Je nějaká možnost abych peníze vzala a,,poslala,,je na účet mBank expresně? Třeba přes poštu nebo jinou banku? Děkuji za rady
Jeslti to dobře chápu, tak ty nemáš k přítelovo účtu přístup? Pouze mu můžeš vybrat z tý karty, kterou nechal doma? Napadá mě jen vybrat hned ráno peníze z bankomatu, vložit si je k sobě na účet a provést na pobočce ihned expresní platbu(jeslti máš tedy svuj účet).
Nene je to jinak. Ge karta je sice jeho ale mám přístup k IB i ke kartě (PIN) ale pokud to pošlu přes internet, tak to tam bude až následující den.
Najít kohokoli, kdo má v IB expresní platby. Dát mu do ruky ty prachy a on pak pošle svoje na GE účet expresní platbou.
Nemá mBank možnost vkladového bankomatu, vklad přes sazku, nebo něco takového?
Extrémní možnost- nelevná- Western Union.
To chápu, ale myslela jsem spíš, jestli máš přístup k úču, jestli tam máš podpisový vzor(myslim prostě, jeslti tě přítel nahlašoval k účtu na pobočce), to asi ne? A svuj účet tedy nemáš? A co říct někomu v rodině, at to tam dnes pošle přes svuj IB a zítra mu to vrátíš?
A- pouze pro jistotu a není to myšleno na @barus62 . Podobně začínají různé „akce“, které většinou skončí pro „pomáhajícího“ finanční ztrátou… Pokud by tomu někdo nerozuměl, vysvětlím. Často to začne zprávou z FB…
@barus62 píše:
Milé maminky, potřebuji poradit. Přítel odcestoval do zahraničí ale zapomněl si doma kartu Ge Money Bank. Má u sebe pouze kartu mBank. Na kartě mBank nejsou peníze, na Ge Money Bank mu příjde zítra výplata a potřebovala bych mu ji poslat tak, aby ji měl ihned na účtu mBank. mBank nemá pokladny, tak vložit peníze nemůžu a převod peněz trvá 1den. Ge Money nemá expresní zasílání přes IB, pouze na poboččce, ale když nejsem klient tak mám smůlu. Je nějaká možnost abych peníze vzala a,,poslala,,je na účet mBank expresně? Třeba přes poštu nebo jinou banku? Děkuji za rady
Když je něco velmi důležité, nedá se hledět na náklady. Proto bych volila Western Union. Za blbost se prostě platí. ![]()
Nemá někdo v rodině MBAnk? Když pošleš peníze z jednoho účtu MBank na jiný účet u MBank, peníze jsou tam prakticky hned
@Ivan PPZ Vím co máte na mysli, ale já jsem opravdu chtěla jen vědět možnosti a způsoby jak poslat co nejrychleji peníze, když mBank nemá vkladové bankomaty ani pokladny a Ge Money zase nemá expresní platby. To sme si vybrali perfektní banky tuším…
Našel jsem tu Sazku (nevím, jestli jde i dnes). Kdokoli známý, který má tolik peněz na účtu a možnost expresní platby (nebo raději účet v GE).
Dobrý den chtěla jsem se zeptat, jak dlouho trvá převod Ze slovenska jestliže je to posláno expresní sluzbou slovenskej posty, složenkou. Odesláno to bylo minule pondělí a v pátek mi psala kámoška že by mě to mělo dojít, nic nedošlo tak jsem se chtěla zeptat kdy mi to Teda dojde