Expřítel u porodu?

407
8.9.22 11:35

Expřítel u porodu?

Ahoj, mám dilema k řešení.
Můj expřítel (otcem dítěte je manžel :)) pracuje v nemocnici jako pediatr a je velmi dobrý lékař a já řeším, zda je vhodné, abych si s ním domluvila, že mi mimčo po porodu vyšetří, zajistí, hlavně pokud by se vyskytly nedej bože komplikace, po odborné stránce mám k němu 100% důvěru.
Jsem již vdaná, byl mi i na svatbě, s manželem se seznámili - podotýkám, že manželovi by jeho přítomnost nevadila, jde mu především o to, aby bylo dítě ok… ale jde mi o to, že pediatři bývají na sále přítomni již „na finále“, skoruje se stav dítěte minutu po porodu, takže tam musí být s předstihem… jsem prvorodička, takže pole neoraný. Porody jsem jen viděla z druhé stránky jako medička.
S expřítelem máme vztahy dobré, kamarádské, od rozchodu jsou to už léta, ani z jedné strany tam není nic víc - a to jsem si jistá.
Otázka zní: a) je vhodné ho o to vůbec žádat? b) nebude mi u porodu vadit? - je mi jasné, že nejste já, ale jak byste to posuzovaly Vy? Budu se soustředit na jiné věci, než kdo tam je a řeším nesmysly? Nebo by mě to mohlo rozptylovat, vadit mi to?
Jde mi o to, že když tam bude, vím, že mimčo bude mít nejlepší odbornou péči, jakou daná nemocnice je schopna zajistit…
Za každou radu díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
8.9.22 11:42

Tak tvoji pipinku asi neuvidí poprvé :mrgreen: a pokud máte dobré vztahy a jsi přesvědčena, že to pro mimčo bude to nej…, tak bych do toho určitě šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
8.9.22 11:47

Ta jako pediatr tam jde hlavně opravdu až na finále, takže předpokládám, že za tu chvíli, kdy budeš mít všeho plný kecky, ti nijak vadit nestihne. A pokud mezi váma nic není, tak by mi to ani blbý nebylo - ta žádost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
8.9.22 11:51

A ty očekáváš nějaké komplikace, že potřebuješ, aby miminko mělo po porodu „nejlepší možnou péči“? Protože jestli ne, je ideálka, aby mimčo šlo hned po porodu na tebe, pediatr tam zkoukne základní životní funkce (lze na těle matky), 2 hoďky bonduješ a pak až jdeš (nebo manžel jde) s mimčem na nějaké podrobnější „vyšetření“ - zvážení atd. To mě by osobně nevadilo, aby udělal můj ex (naopak bych to brala jako jistou „protekci“, že mi dítě fakt nikam neodnese, pokud to nebude z důvodu zachraňování života potřeba). A pokud by byla nedejbože nějaká záchrana potřeba, budu určitě raději, že tam bude někdo v mých očích nejkompetentnější a bude mi jedno, jestli je to můj ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
8.9.22 11:52

Nevim jak to funguje jinde, ale u nás pediatricka zkontrolovala dítě až na pokoji. Po porodu byl okamžitě bonding, a jen sestra pridelala náramek co hlídal dech/tep ditete.

• Citovat
  • Upravit
650
8.9.22 11:52

Pokud mu věříš jako Dr a budeš klidnější, když tam bude právě on. Proč ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33531
8.9.22 11:55
@jdusiproradu píše:
Ahoj, mám dilema k řešení.
Můj expřítel (otcem dítěte je manžel :)) pracuje v nemocnici jako pediatr a je velmi dobrý lékař a já řeším, zda je vhodné, abych si s ním domluvila, že mi mimčo po porodu vyšetří, zajistí, hlavně pokud by se vyskytly nedej bože komplikace, po odborné stránce mám k němu 100% důvěru.
Jsem již vdaná, byl mi i na svatbě, s manželem se seznámili - podotýkám, že manželovi by jeho přítomnost nevadila, jde mu především o to, aby bylo dítě ok… ale jde mi o to, že pediatři bývají na sále přítomni již „na finále“, skoruje se stav dítěte minutu po porodu, takže tam musí být s předstihem… jsem prvorodička, takže pole neoraný. Porody jsem jen viděla z druhé stránky jako medička.
S expřítelem máme vztahy dobré, kamarádské, od rozchodu jsou to už léta, ani z jedné strany tam není nic víc - a to jsem si jistá.
Otázka zní: a)je vhodné ho o to vůbec žádat? b) nebude mi u porodu vadit? - je mi jasné, že nejste já, ale jak byste to posuzovaly Vy? Budu se soustředit na jiné věci, než kdo tam je a řeším nesmysly? Nebo by mě to mohlo rozptylovat, vadit mi to?
Jde mi o to, že když tam bude, vím, že mimčo bude mít nejlepší odbornou péči, jakou daná nemocnice je schopna zajistit…
Za každou radu díky.

Proč by ne? Vycházíte spolu dobře, máš v něj důvěru na 100%, takže za mě ano. A jestli ti bude vadit u porodu? Myslím že ne, budeš mít opravdu jiné starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.9.22 11:56

@Popokatepetla no nečekám komplikace a nechci nic přivolávat, ale za těch 6 let, co jsme spolu byli, jsem slyšela hodně o hadrových fialových kříšených dětech… to se asi ani dopředu „čekat“ nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.9.22 11:57

Klidně bych ho požádala určitě bude mít taky obavu. Takhle budete klidnější všichni :nevim: si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11812
8.9.22 12:39

Pediatři většinou stojí bokem a přímo o tobě naběhne jen kdyby byly třeba špatně ozvy…mám pocit že prvotní hodnocení provádí porodní asistentka nebo dětská sestřička… A i kdyby ne tak nahou už tě asi viděl, vztahy máte dobré…a navíc je to lékař takže v tu chvíli bude hlavne lékařem…já měla bývalého na porodnim sále taky, že bysme byli od rozchodu kamarádi se úplně říct nedá, navíc mě viděl nahou celou a ještě mě osahaval :lol: (je sanitář na sálech, rodila sem císařem, prendaval mě na op stůl a pak zase zpátky na postel) fakt sem netoužila po tom aby tam byl ale měl zrovna službu…takže co sem mohla dělat že… :lol: zpětně si říkám že to byla možná přijatelnější varianta než kdyby to byl některý z těch ostatních…zvlášť když je znám a občas se s nimi i potkáváme na chodbách…kdežto tenhle můj ex je vyloženě jen na sálech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
8.9.22 12:40

Jo, klidně bych do toho šla, když máte tak super vztah..nějak v tom nevidím překážku a pokud to nevadí ani manželovi.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
8.9.22 12:41

Tak evidentne ho tam chces, tak ho pozadej no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.9.22 13:04

Ne nešla bych do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.9.22 13:06

Tak hlavne si sepis porodni plan a domluv se s PA, aby porod probehl dobre a abys tomu krisenemu diteti predesla :nevim:.
A znameho pediatra bych vyuzila k tomu, aby na sale vedeli, ze je to kamos a nemaj to podelat.
A taky k tomu, aby po porodu miminko nechali na tobe, nikam ho nenosili a vysetril ho u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14702
8.9.22 13:53

Mne pediatr hned kontroloval, a tedy byl na sale na zaver porodu, jen prvni a treti dite ze ctyr. Prvni proto, ze se narodilo 37 + 0 a treti proto, ze melo zakalenou plodovku.

Pokud jde o nezadouci rozptyleni, tak ja bych u porodu nikdy nechtela nikoho “sveho” (manzela, sestru, kamaradku). To bych byla tak nesva, ze by mi to mohlo zkomplikovat porod. Takze chapu tvoje obavy.

Ale myslim si, ze pokud ten doktor prijde az na posledni dve zatlaceni, tak ti to bude jedno. Ja jsem u druheho porodu malem mela porodnika sveho spoluzaka ze skolky, vubec by mi to nevadilo, brala bych ho proste jako lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí