Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte. Moc prosím o radu.
Před týdnem mi paní doktorka trhala rozpadlý zub (7mička nahoře).
Větší bolest jsem snad nikdy necítila. Injekce nepomohly. Řekla, že po plné dávce co mě mohla dát to nemůže bolet. Ale cítila jsem šílenou bolest.
No po půl hodině páčení, já ubrečená se ho povedle vytáhnout.
Nicméně po cca par dnech co opadl otok jsem začala cítit jako by navrchu v dásni 2 ostré hrany. Jsem se uklidňovala, že to nic neni. A dnes přímo v ráně jsem zjistila, že mě tam asi nechala kousek zubu??? (Omlouvám se za fotku).
Díra je jen citlivá. Nebolí…
Je to kousek zubu?? Co my stím bude dělat?? Prosím o uklidnění, že to už tolik bolet nebude.
![]()
To jsou jen úlomky, ty pomalu vypadnou samy, hlavně si tam nešahej moc.
@mamule42
Takže k zubaři nemusím??
Já cítím i navrchu v dásní 2 ostré tupky. Hodně ostré i přes dáseň.
Myslíte, že to samo vypadne?? Jako je pravda, že 2 dny z5 jsem v té ráně nic ostrého necítila, je možné, že to ta dáseň vytlačí ven??
@mamule42
A že se tak hloupě ptám i v té dásni jakoby „nad zubem“ jste cítila ostre??
Uklidni se, bude to trčet dokud to nevypadne, má to ostrý hrany.
@mamule42
Děkuji moc. Po tom trhání mám strach. Jen jsem se ptala, jestli je to normální.
Dobrý mám dilema, mám zkaženou sedmičku nahoře
a nevím zda ji mám nechat opravit či ne moje zubařka mi tvrdí, že se opravit ještě dá ale prý mi nemusí vydržet tak doporučuje ho vytrhnout. Prý ho k životu moc nepotřebuji že důležité jsou 6. Chtěla jsem se Vás zeptat jak moc vám vadí že tam ta sedmička není? Děkuji
Dobrý mám dilema, mám zkaženou sedmičku nahoře
a nevím zda ji mám nechat opravit či ne moje zubařka mi tvrdí, že se opravit ještě dá ale prý mi nemusí vydržet tak doporučuje ho vytrhnout. Prý ho k životu moc nepotřebuji že důležité jsou 6. Chtěla jsem se Vás zeptat jak moc vám vadí že tam ta sedmička není? Děkuji