Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hm to je trochu prekerka…ja ac prokojici, nejsem zastancem kojeni, pokud je dlohodobobe zdrojem stresu, nicmene na UM nechces nejek kvuli kecum okoli, proti kterym by se ve finale slo obrnit, ale i kvuli penezum ![]()
Za prve, vyhod z hlavy myslenku, ze vsechny ostatni zeny si kojeni neustale uzivaji…mozna takove jsou, ale z me vlastni zkusenosti i z meho okoli to nebyva uplne tak. Mas ke kojeni neco na rozptyleni? Ted tady moralni komando mozna nabehne taky, ale pokud ne, pust si k tomu serial, hudbu, audioknizku apod, at te to trochu odvede jinam.
A mas neco na bradavky? Dobry je Purelan, i kdyz neni nejlevnejsi. Ony casem i znecitliveji, to by taky mohlo pomoct ![]()
Pripadne lze zvazit i dlohodobe odsavani, ale to by zase chtelo investici idalne do oboustranne odsavacky…mam znamou, co takhle nesnesla dite na prsou a jela s odsavackou dost dlouho…
Určitě zkus prsa namazat. Já jsem odkojila 5let děti a dneska nesnesu, aby mi někdo sáhl na prsa..
@beruska9 rozptyleni uz nefunguje. Cotim to a sem na nervy. Uz i brecim. Bezne na neco koukam nebo ctu nebo tak, ale je to horsi a horsi
se pak davam do kupy i pul hodiny ![]()
@beruska9 mam ale nepomaha moc..
@lucynka25 mazat pred kojenim? @beruska9 uvazuju nad tim. V pul roce ci neco pred nim zacnem prikrmy tak by se mohla frekfennce kojeni trochu zmenasit a snad by to slo. Manzel mi to stale rika, at to tak delam. Ale nevim zdali bych mela dost mleka k odsani. Ted jak je horko pije maly treba co hodinu ![]()
Přestan z toho citlivějšího postupně kojit. Taky asi od 4-5 měsíce kojím jen jedním. Druhé má nedovyvinutou žlázu.
U mě ano, a pak jsme zaváděli příkrmy, akorát je důležité dkojit i v noci aspoň jednou, aby se tvořil prolaktin??(nějaký hormon)
@řehořice v noci kojime dvakrat ted vetsinou a kdyz ne stejne se budim po 5 hodinach na odsavani, protoze prsa byvaji uz plne a svedi to jak se roztahuje kuze a jsou tvrde a tecou. Takze sem tam odsavam.
@Anonymní píše:
@řehořice jak moc se s prikrmama zmenila frekfence kojeni?
Ze začátku jen 2-3 lžičky ochutnával-zkoušela jsem alergie. Po 2-3 měsících měl 2 jídla denně. Ale moje dítě jedlo rádo. To je individuální.
Prekvapuje me ze tohle jeste nikdo neresil a neni podobna diskuze ani clanek nikde.

taky ze mam mleka dost a had by me odsoudili i v rodine, proc jako nekojim.
Prosim nebudte jizlive, kazdy si proste kojeni neuziva. Jsem hrozne citliva na prsa. Asi to ted muzu prisuzovat i menstruaci, ale je to opravdu nesnesitelne. Malemu jsou 4,5 mesice a mi to zacina delat opravdu problem nakojit a nebyt potom jeste 20 minut uplne rozhozena. Jedno prso je horsi nez druhe, uz sem uvazovala ze budu kojit jen z jednoho a druhe odsavat.
Jde o to ze jsem je mela uz pred tehu citlive a vadil mi kazdy dotek a ted mam kojit jeste minimalne rok? Ano vim ze MM je pro miminko to nejlepsi a proto se premaham, ale trpim. Zajimalo by me zda to taky nekdo takhle ma, ze to nedava. K tomu navic mam exem a jak me po prsu jakoby prejizdi jazyckem tak to jakoby lechta a me to pak hrozne svedi a monule sem je mela uz uplne rozskrabane a hrozne to bolelo
Opravdu je mi to hrozne neprijemne jinak bych to neresila a je mi to lito. Vsude ctu jak si to maminky uzivaji a me to vylozene nedela dobre. Mleka mam pritom dost i pro dva
Na umele prejit nemuzu. Manzel by me asi nepochvalil vzhledem k tomu, ze ted setrime kazdou korunu
Nemate nejake rady? Zkusenosti?