Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jedna znama mela tak urvane miminko, ze sla k nejakemu leciteli a ten ho nejak odblokoval… Pry byl duvod, ze cekala dvojcatka a v brzkem stadiu o jedno prisla a to druhe se dlouho nemohlo vyrovnat, ze je samo. Je to zvlastni, ale ja tomu verim. Muj syn byl puvodne take z dvojcat, o druhe jsem prisla asi v 8-9tt. Klidne bych rekla, ze to mohl byt duvod i u nas ![]()
@lolink píše:
@Sarusss zkus tam napsat nebo koukni po něčem podobném v okolí. Takhle te brzy odvezou. Já už pak brečela vyčerpáním a moc jsem s nim nechtěla byt. Tady je o tom diskuze https://www.emimino.cz/…ence-218951/
Jee dekuji, proctu. V rychlosti jsem přečetla příspěvek od paní co psala ze nečekaně otěhotněla a nechtěla to miminko a byl to nakonec úplný opak. Říkám si to samé, chtěla jsem dvě děti ale po zkušenosti s nim mi asi bude stacit i jedno ![]()
@Sarusss já chtěla tři a hodně jsem váhala na druhé. Uvidíme. Do teď na to období strašně nerada vzpomínám. Bylo to strašný.
Ahoj, je to určitě těžké, ale zkus ho hladit a mačkat, i když nebude chtít. Inac držím palce.
Dcera do 7 mesicu, kdy zacala lezt, byla schopna rvat nekolik hodin v kuse (rekord ma 7 hod). Jen jsem rezignovane sedela. Kdyz zacala lezt, trochu se to zlepsilo. Na chvili - pak se zacala vztekat. Do toho proste nepotrebuje spat. Vsechna vysetreni OK. Zaver - nadprumerne sikovne dite
Ona se vztekala, protoze toho chtela tolik delat a jeji telo ji to neumoznilo. Ma 22 mesicu a jsou dny, kdy se temer nevzteka, neplace a je bozi. A pak dny jako dnesek, kdy vstane ve 4.45 a uz od prvni minuty clovek vi, ze ten den bude uplne na h…o. Radi, beha, uz spadla z postele pri delani kotrmelcu, zakopla o vlastni behu pri sprintu za psem atd. A clovek odpocitava minuty, aby bylo uz vecer a sla spat (v jejim pripade teda spis noc)
@Cuddy Kruciš a to mi lidi slibují, že to s ní pak půjde. Tak na co se mám těšit? Na tříleté? ![]()
@Izumi Miyako píše:
@Cuddy Kruciš a to mi lidi slibují, že to s ní pak půjde. Tak na co se mám těšit? Na tříleté?
Já mám mix. Pubertak prvnak a roční miminko.nejhorsi je pubertak
![]()
@-Sára Proč je vlastně nejhorší puberták? Nemusíš tomu furt měnit plenky, nedělá ti bordel s jídlem, nevzteká se, nedělá scény, nemáš ho celý den na krku… Podle mě nejlepší. Můžeš taky žít… konečně ![]()
@HolkaLolka píše:
Ahoj, je to určitě těžké, ale zkus ho hladit a mačkat, i když nebude chtít. Inac držím palce.
Dělám často ale ho to ještě víc nervne kolikrát ![]()
@Maylaa píše:
Dcera do 7 mesicu, kdy zacala lezt, byla schopna rvat nekolik hodin v kuse (rekord ma 7 hod). Jen jsem rezignovane sedela. Kdyz zacala lezt, trochu se to zlepsilo. Na chvili - pak se zacala vztekat. Do toho proste nepotrebuje spat. Vsechna vysetreni OK. Zaver - nadprumerne sikovne diteOna se vztekala, protoze toho chtela tolik delat a jeji telo ji to neumoznilo. Ma 22 mesicu a jsou dny, kdy se temer nevzteka, neplace a je bozi. A pak dny jako dnesek, kdy vstane ve 4.45 a uz od prvni minuty clovek vi, ze ten den bude uplne na h…o. Radi, beha, uz spadla z postele pri delani kotrmelcu, zakopla o vlastni behu pri sprintu za psem atd. A clovek odpocitava minuty, aby bylo uz vecer a sla spat (v jejim pripade teda spis noc)
Jenže on lozi, sedí, staví se, a proste pořad problém, on proste někam leze a jeci u toho, případně u toho leze za mnou, říkám si, jestli nevyžaduje nošení ale nikdy nebyl nijak extra nošený, ze by na to byl zvykly … na nositko nebo tak. Tak já nevim ![]()
@Sarusss a hrajes si s nim? Dcera vyzadovala pozornost do vic nez roka, az kolem roka a pul se umela zabavit na chvili sama (byla jsem v 3. mesici tehotenstvi, bylo mi fakt zle a nic jineho ji nezbylo, max jsem zvladala lezet s ni na zemi a hazet micky), jinak ji zabavila jen interakce. Ja jsem byla proti tomu, abych se musela diteti tolik venovat, ale radsi jsem do zblbnuti prohlizela knizky, rikala zviratka a stavela kostky, nez aby jecela.
Já mám to samé a moji malou nějaké prohlížení, říkání zvířátek a stavění kostek nezajímá. Přičemž mi bylo vyčteno, že mám naivní představy o mateřství s tím, že tohle vlastně dítě nemá dělat. Vyberte si.
@Maylaa píše:
@Sarusss a hrajes si s nim? Dcera vyzadovala pozornost do vic nez roka, az kolem roka a pul se umela zabavit na chvili sama (byla jsem v 3. mesici tehotenstvi, bylo mi fakt zle a nic jineho ji nezbylo, max jsem zvladala lezet s ni na zemi a hazet micky), jinak ji zabavila jen interakce. Ja jsem byla proti tomu, abych se musela diteti tolik venovat, ale radsi jsem do zblbnuti prohlizela knizky, rikala zviratka a stavela kostky, nez aby jecela.
Snažím se ho různě zabavit, ale baví ho to jen chvíli, po chvilce se sebere a jde jinam. Já si ani neumim představit, ze by nejecel a byl normální
ale když se třeba vzbudi a tak hezky se směje a leze potichu a já mu říkám “kdyby si takový byl pořád…” to je vždycky slast, ale klidne dítě vůbec neznam, všichni od malicka říkají ze je hodně akční, pořad se o něco snaží, nevydrží v klidu, ze by si s necim hrál to už vůbec ne. V kočáru se vzteká, když někam jdeme tak jedině pod podmínkou ze bude moct lozit protože on je s tím úplně urputný, nevydrží na rukách, nebo na klíně, hned se vzpírá a chce proste lozit.. a to samé v jídelní zidlicce, momentálně jíme stylem ze si lozi, přijde otevře pusu a dostane jídlo … a i to jezeni je teď bída, skoro nechce, kojit jsme přestali kvůlitoho vztekani ve dvou mesicich, neslo to, pořad se rozciloval až jsem přišla o mliko, a to jsem zkusila opravdu vsechno od podpory na tvorbu mléka, přes laktacni a nakonec elektrickou odsavacku, která už pak odsála jen 20ml z obou a bylo po mliku .. no a když se vztekal i u flasky tak jsem si oddychla ze to asi nebylo mnou, ale ze je proste takový ..
@Sarusss píše:
Jenže on lozi, sedí, staví se, a proste pořad problém, on proste někam leze a jeci u toho, případně u toho leze za mnou, říkám si, jestli nevyžaduje nošení ale nikdy nebyl nijak extra nošený, ze by na to byl zvykly … na nositko nebo tak. Tak já nevim
Ty píšeš, že nebyl zvyklý na nosítko. Tys ho nezkoušela nosit? Když mimino furt řve, tak mi to přijde jako první varianta, že chce být s mámou.
@Sarusss najdi si na netu definici „narocne dite“, ulevi se ti, ze v tom nejsi sama. Dceru jsem teda naopak hodne nosila, protoze jen tehdy nervala tolik (no taky ne vzdy), rozhlizela se. Beda jak jsem zastavila. V kocarku vydrzela jen pri prochazkach poklusem, furt se muselo neco dit. Od te doby co chodi (ne nechodi, ona jen utika!), tak jsou scifi jakekoli nakupy bez podpory manzela. Kdyz potrebuju k lekari nebo na urad, na 20 min ji v MHD uplatim pohadkou v mobilu. Ale beda jak jedem dele. S tim jidlem to mame stejne. Ona nikdy nechtela byt v klidu na jidlo. Vypadalo to, ze nema cas se najist. Do 10 mes jsem plne kojila, pak se sem tam najedla. Hodne jsem pripravovala ruzne placicky, proste to, co si mohla vzit do ruky a ukusovat. Narodila se jako nadprumerne tezke mimino, ted je to hubenourek. Jinak jsem nenapravitelny optimista
Jsem v 30.tt a doufam, ze druhe bude klidas.
Mmch mivala jsem chvile, kdy jsem naprosto chapala matky, co s ditetem skoci z okna, nebo ho pridusi polstarem. A dceru jsem skutecne zacala mit rada az v tech 7 mesicich. Do te doby bych ji dala komukoli, kdo by si o ni rekl. Nechtel ji nikdo, ani pochovat. Nekdy si rikam, ze je takova proto, ze jsem ty urvany a ulitany deti a jejich matky vzdycky odsuzovala a osud chce, at si to zkusim.