Silně slaný pot u miminka

34473
20.8.18 18:39

No nezní to úplně dobře, ale testy na cf dělají už v porodnici myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
20.8.18 18:40

Terez v klidu, CF se testuje už v porodnici z patičky, to by byl joo pech, kdyby to nezachytili. Jako jasně, může se stát, ale screeningem jste prošli. Děti se potí, zejména v těch hnusných vedrech, co ne a ne polevit a ani se nedivím, že je mrzutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
20.8.18 18:52

pro jistotu si nechte udělat potní test na CF. Snad to nic nebude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
20.8.18 19:02

@Terez001 nechat ho bez bodyčka, vždyť je na padnutí. Jak pláče, potí se ještě víc a když saje, tak to samé, je to námaha a tak se potí. Nechala bych jen v plence a občas bych ho svlažila ve vlažné vodě. Případně se poradit s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.8.18 19:22

Hlídejte především dostatečnou hydrataci - klidně třeba kulíškem, nebo jiným rehydratačním roztokem.

Je docela dobře možné, že je dehydrovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
20.8.18 20:10

Holky zítra skočím k dr. Přes den je jen v plence ale někdy ma bodycko když třeba jdeme ven a koupel dávám. Paradox je, že má studené ručičky a nožky. Dehydrovany to si nemyslím, plenek má pocuranych dost, každých 10 min dávám čaj, vypije ho dost. Akorát mliku moc nedá, o to víc nabízím čaj nebo ředěnou stavu. Pro jistotu ten roztok zkusím. Jedni dobu nepil.ubec, ani čaj, ani mléko pár dní, byla jsem úplně zoufalá, že nás dr raději poslala do nemocnice na závodněni. Ani tak nebyl dehydrovany podle doktorů, naopak usmevavy a čilý. Uvidím co zítra dr

Příspěvek upraven 20.08.18 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
20.8.18 20:10

Tak mi to nedalo a olizla jsem pot našeho devítiměsíčního prcka. Potí se strašně,u jídla,u kojení ,když brečí,tak můžu oblečení ždímat. Bylo to stejně štiplavé a slané,takže tomu nepřisuzuji význam :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
20.8.18 20:11

@Aduš8 děkuji, to mě trošku uklidnilo :kytka: já Teda zkoušela i pot u prvního syna když byl miminko, on se ale vůbec nepotil, ani v horkách a vůbec nebyl Slaný. Proto mě to vyděsilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
20.8.18 20:15

@Terez001 náš prcek je malý ďábel,takže je pořád mokrý,ale vzhledem k tomu,kolik vypije je jasné,že nějak to vyloučit musí. Pokud chceš mít jistotu,zajdi k doktorce a uvidíš sama,co ti řekne. Ale určitě to nebude nic vážného! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
20.8.18 20:27

Holky já si o tom čtu a čím dál víc jsem ve stresu. Prý příznaky jsou i hlen ve stolici a to on obcas měl. Pořád jakoby prdi a dr jsem to říkala, jestli to nemůže být ABKM a řekla že to nevypadá. Tak já nevím, přece půlroční dítě by už tak nemělo na prdy a bolesti břiška trpět ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
20.8.18 20:39
@Terez001 píše:
Holky já si o tom čtu a čím dál víc jsem ve stresu. Prý příznaky jsou i hlen ve stolici a to on obcas měl. Pořád jakoby prdi a dr jsem to říkala, jestli to nemůže být ABKM a řekla že to nevypadá. Tak já nevím, přece půlroční dítě by už tak nemělo na prdy a bolesti břiška trpět ne :?

Já jsem kdysi volala své pediatričce kvůli „slané“ a neprospívající dceři asi v 8 měsících kvůli strachu z CF a ona mi v klidu říkala, že bychom se u ní v ordinaci pořád viděly s opakovanými infekty atd, ať jsem v klidu. Že ta nemoc má i jiné typické příznaky. A měla pravdu. Hleny ve stolici měla dcera taky, měla alergii na živé mléčné bakterie. Myslím, že kvůli CF můžeš být v klidu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.18 20:43

Pot je slaný, u každého, lízni si třeba manžela;-) Děti s CF jsou slané furt, i když se nepotí. Navíc kdyby měl CF, tak by neprospíval a neprošli byste screeningem.
Dceru taky screening zachytil a to má hodně neobvyklou formu CF.

To že prdí mi přijde normální. I občasný hlen ve stolici je normální. Přestaň plašit :kytka:
Anonym-zdravotní stav dcery

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí