Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosim jsem v 26+0, a „bohuzel“ me dite je neposeda.
Jeste pred mesicem jsem si stezovala u doktora ze necitim ani prd, a to se nasledne za 3 dny asi otocilo proti me. Drive jsem spala prakticky 16 hodin denne, ted? 2-4. Muj klokan skace z leva do prava, nejradsi ma uhnizdeni v mocaku. Kazda maminka rika: jeee dneska jsem ho citila trikrat kopnout, ja rikam: dneska se jeste neprestal hybat. Spi asi od 6-13, coz to jsem v praci. Po prichodu (uz i za prichodu) ne a ne prestat jancit. Me z toho extremne boli zada, nemuzu lezet na zadech, na boku, nemuzu sedet. Kolikrat probrecim a prohekam celou noc, protoze to fakt boli. Co relativne pomaha je sprcha, ale z nocnich 4× za sebou sprch jsem taky uz unavena, doktorovi to ted na prohlidce prislo strasne vtipne, hahaha tak aktivni dite jsem jeste nevidel…mu tam pichnu toho neposedu a budu zvedava jak se bude smat dal…
Nevite nekdo nejakou babskou radu co na to? Polohu na spani (ac jsem zkusila vse), jidlo, piti? Uz jsem bezmocna a taaak unavena. Jestli toto bude i po porodu tak se mam na co tesit ![]()
To věřím, že je vyčerpávající…a teda na takový extrém fakt nevim
Práci máš klidnou? Myslím hlavně zvuky…pak taky nějaký tvůj stres by mohl „nakopnout“ k akci… Asi bych zkusila zpívat a pak taky zkusit se spojit s miminkem a poprosit ho o „spolupráci“. Občas to někomu zabere a moc možností stejně nemáš…takže není co ztratit. Hodně štěstí ![]()
Procházka před spaním by nepomohla? Že by se neposeda uhoupal ke spánku? A soucítím, lokty mimča v břichu zapíchnuté do různých částí těla nejsou zrovna příjemné. ![]()
Radu nemam, jen odpocivej, kdyz to jde. Ma zkusenost je takova, cipera vevnitr, cipera venku…asi se mas na co tesit
![]()
@Lenka_Hal píše:
Radu nemam, jen odpocivej, kdyz to jde. Ma zkusenost je takova, cipera vevnitr, cipera venku…asi se mas na co tesit![]()
Nepomohl by třeba meduňkový čaj? Nějaké zklidňující cvičení před spaním, meditace, jóga?
@Tiger-lily píše:![]()
Vydržet cca 12 let, než zapadne s mobilem do pokoje
Ted jsem se fakt zasmala ![]()
Praci mam v poho, v kanclu, je tam klid a uz te prace moc nemam. Zpivat nepomaha, i kdyz muj skrekot by nepomohl nikomu
. Zkousela jsem i sluchatka s hudbou a bylo to jeste horsi
(od mozarta, pres U2 po stouny ![]()
Prochazky mam rada, ale ted moc neujdu, zacne me bolet branice nebo co tam je. Presny obrys spodku bricha do krece. Upozornuju ze snesu hodne po mych zanetech zaludku a zlucniku, nejsem zadna fajnovka ![]()
Vydrž ještě chvíli, už tam nebude mít tolik místa a nebude tak divoký… jiná rada asi není… taky jsem měla tu poslední takovou čipernou… ohledně spaní se mi nejvíc asi osvědčil kojící polštář, spala jsem zapletená do něho, to pomohlo celkem citelně… a levandule a meduňka…
Nejis moc sladkeho? Nejspis ho to zase prejde, az tam bude mit mene mista.. A ja jsem mela v brise spis lenosku a od narozeni je hyper torpedo
Takze bych jeste nedelala zadne zavery do budoucna ![]()
@Zuzi55 toto jsme měla taky malá prostě hyperaktiv a kopanečky fakt ne to bylo jako bych měla v brichu vetřelce pořád mi deformovala břicho..co pomáhá tak kojící polštář to mě zachránilo spaní v tehu jo a u mě platilo cim vyšší týden tím byla malá akčnější
@Zuzi55 píše:
Ted jsem se fakt zasmala![]()
Praci mam v poho, v kanclu, je tam klid a uz te prace moc nemam. Zpivat nepomaha, i kdyz muj skrekot by nepomohl nikomu
Prochazky mam rada, ale ted moc neujdu, zacne me bolet branice nebo co tam je. Presny obrys spodku bricha do krece. Upozornuju ze snesu hodne po mych zanetech zaludku a zlucniku, nejsem zadna fajnovka. Zkousela jsem i sluchatka s hudbou a bylo to jeste horsi
(od mozarta, pres U2 po stouny
Netvrdne ti spis bricho??? Takhle jsem to citila ja u treti. Myslis uplne dole? Mozna kdybys brala vic magnezka, zklidnilo by to i mimco ![]()
@Lenka_Hal naprosto souhlasím… Prvorozený syn se v břiše nezastavil a nestojí ještě dva roky po porodu. Uspávám ho připíchnutého k posteli
dcera se téměř nehnula a 8 týdnů po porodu a prospí stále ještě téměř celý den. Tak snad jí to vydrží ![]()
V tomhle týdnu jsem měla ještě taky strašně aktivní dítě. Pořád mě kopal, budil a ani přes den nedal pokoj. Kolem 30tt se to uklidnilo a od té doby spí většinou celou noc jako já a přes den to má různé, asi podle toho co dělám já.
třeba se ti taky ještě uklidní, až se mu zmenší prostor k pohybu ![]()
Dekuji, neco pomohlo neco znepokojilo
. Treti den cvicim jogu pro tehotne z youtubu zamerene na bedra a pomaha to (nasla jsem odkaz v jine diskuzi) aspon na ty zada. Lepsi kdyz boli jen jedna cast tela nez obe
. Hlavne se mi osvedcilo spani u tv zaprena o sedacku