Extrémní tvrdnutí břicha

629
1.7.11 20:23

extrémní tvrdnutí břicha

Ahoj maminy a těhulky :kytka:

Máte některá zkušenost s extrémním tvrdnutím břicha v těhotenství?
Já jsem se kvůli tomu dostala až do porodnice. Prý jde o kontrakce a hrozí předčasný porod. Jaké s tím máte zkušenosti vy???

přeji všem hezké těhulování-s měkkým bříškem :-)  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
1.7.11 20:29

Ahoj, a co to je extrémní?
Měla jsem kontrakce = tvrdnutí i 30× za den od 27tt a lehce se mi zevnitř otvíral čípek (funelling „V“), v porodnici mě strašili a stejně jsem porodila v termínu. Po poradě s Dr.Kouckým a mojí mudrou - při normálním běžném životě doma, jen jsem odpočívala, když jsem se cítila unavená. A magnézium jsem víceméně nebrala, stejně není pořádně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
1.7.11 20:36
naty01 píše:
Ahoj maminy a těhulky :kytka:

Máte některá zkušenost s extrémním tvrdnutím břicha v těhotenství?
Já jsem se kvůli tomu dostala až do porodnice. Prý jde o kontrakce a hrozí předčasný porod. Jaké s tím máte zkušenosti vy???

přeji všem hezké těhulování-s měkkým bříškem :-) :kytka:

Tak zalezi, jak s tebou v porodnici nalozili. Pokud ti dali jen tablety magnezia, tak bud v klidu a asi to tak extremni nebylo, dite muzes donosit az do konce, navic spoustu maminek pak jeste prenaselo. Pokud ti naordinovali kapacky magnesia, tak to uz bylo s tim porodem dost na hrane, ale i tak muzes donosit miminko az do konce a i prenaset :mrgreen: ja dostala kapacky v 7. mesici kvuli rozjizdejicimu se porodu a nakonec jsem opravdu prenasela dva tydny a byla jsem syna vyvolavat.

Preji pohodovy a bezproblemovy zbytek tehu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.7.11 20:38

Mě tímhle strašili od 27tt a nakonec jsem přenášela.. :roll:
Je to pouze tvrdnutí, nebo kontrakce? Nebo poslíčci? Už se otevíráš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
1.7.11 20:48

Já byla u starší dcery zavřená v 28.tt v nemocnici, taky pro silné tvrdnutí břicha- jeden den mi dávali infúze, a pak už jen tbl Magnésia- takže záleží co Ti dali, jinak se malá narodila 3 dny po termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
1.7.11 21:17

Já mám bříško tvrdé jak cihlu prakticky od pátého měsíce pořád, prý se tomu říká „dráždivá děloha“. Ale nemám kontrakce, prostě mi břicho ztvrdne a pár hodin/celý den to tak zůstane. Jako bych měla křeč. Co jsem pobrala z netu a od doktorky, pokud se nezkracuje a neměkne čípek, pak není riziko předčasného porodu, jinak to riziko předčasného porodu je. Jo a je rozumný klidový režim, doktorka mi doslova řekla: „Když se to budete snažit rozchodit, tak si uženete předčasný porod“ a naordinovala mi magnesium 2-2-2. Sice není prý nutné úplně ležet, ale mně nic jiného nepomáhá. Teď jsem v 36 TT a ten 40 TT si prostě vyležím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
1.7.11 21:21

Tak me tvrdlo bricho cca od 24tt,byla jsem v nemocnici na kapackach,po vysazeni kapacek mi zaclo bricho tvrdnout jeste vic nez predtim,na cipek to vliv nemelo.
Klidne kazdou hodinu i 10×,pak uz to muj Dr. neresil a malej se narodil ve 42tt.

Příspěvek upraven 01.07.11 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
1.7.11 21:30

Mě tvrdlo cca od 24tt taky hodně, cca 10× za hodinu a to každou hodinu, ve dne v noci. Musela jsem do nemocnice, čípek byl krátký, já otevřená. Dostala jsem kapačky, magnézko, pak antibiotika, zjistili mi rozsáhlou poševní infekci…, ve 29tt mi udělali cerkláž - steh. Ležela jsem od 24tt do 36tt, pak mi steh vyndali a porodila jsem 40+1tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
1.7.11 22:19

Ahojky,
mně tvrdlo taky dost, jak říkám tak klidně i 50 x za den i v naprostým klidu, přesně jak tu psala Girly - dráždivá děloha, ale byla jsem po dvou konizacích, nicméně i přes zkrácený čípek jsem se neotvírala. Magnésium jsem brala 2-0-2 už asi od 20tt, pak ve 34tt mi dr. řekl, že už ho nemám brát, že je to kontraindikace k porodu a že to na porod zatím nevypadá. Já jsem ale porodila hned za 2 dny :-D předčasně v 35tt+2 :-)
Za mě raději odpočívej, ber magnesium a každý den, co budeš 2v1 se případně bude hodit.
Držte se s bříškem :-)
M. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.7.11 08:01

Mi tvrdlo od 16tt…
Magnezko už neber, tak pozdě už to nemá význam, jen to „škodí“ děloze a i miminko pak může mít ochablejší svaly po porodu.
36tt není žádná hrůza, samo se šetři jak můžeš a snad ještě chvíli vydržíš=) ale i kdyby se miminko už narodilo, nejsou skoro žádná rizika oproti termínu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
2.7.11 15:57

Háta X:tím extrémním jsem chtěla právě jen dát najevo jako že tvrdne víc než je to běžné :o)-aby sem psaly jen maminy, kterým tvrdne břicho víc.

Vodaziva: Mno včera na monitoru jsem se ptala a kdybych nedorazila, už bych malou měla v náručí–dávali mi kapačky něčeho z čeho jsem se celá klepala a pak kapačky s magnézkem.

tak koukám holky, že se nás tu sešlo celkem dost-někdo neví, co to tvrdnutí vůbec je. já jatky jak vstanu, tak mám beton-někdy neudělám krok.
Ale teď mě to vysadili a čekáme co to bude dělat a mě příjde, že docela i v poho-v leže mi to ztvrdlo párkrát, takže dobrý asi :palec: **
Pipet:mě to magnezko dávají tady v porodnici :nevim:
teď už mám jen jeden prášek a magnosolv teda.
**Maggdi
: to je taky dobrý-to jsem si taky říkala-že buďto budu ještě přenášet :mrgreen: nebo abych neporodila cestou z porodnice domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
2.7.11 16:56

Ahoj, tak já mám z tvrdnutím špatné zkušenosti.Od 27tt na kapačkách ginepralu v nemocnici(to je to ,počem jsi se klepala naty,je to ,ale jediný účinný lék který může zastavit předčasný porod i když dryák).Až do 34 tt. Skoro každý týden jsem dostala jednu a mezi tím jsem každé 3 hodiny ve dne v noci brala prášky ginepralu.Magnesium mi nezabíralo.Ve 34 tt mi ráno vše vysadily, že už mi nic nedají krom magnézka a ,že můžu jít domů.Já odmítla.Za hodinu mi dělali monitor,šílené,jak to lítalo.Ale k porodu to prý nebylo.A po obědě, mi praskla voda okamžité kontrakce po 4min.a rychle se zkracovali.Ještě štěstí, že jsem tam zůstala jinak bych rodila někde na cestě. Nemocnici mám z ruky.Ještě dodám čípek odpovídal stupni gravidity. Přeju ti aby jsi dopadla tak jak holky píšou a raději přenášela,než rodila předčasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
2.7.11 22:25

Ahojky, mně začalo tvrdnou bříško ve 22tt, to jsem ležela týden v nemocnici a pak ve 31.tt - 14 dní v nemocnici na kapačkách a pak tabletách, naštěstí to nevedlo ke zkracování čípku, ale byly tam i holčiny, který měly čípek zkrácený až nebezepčně…museli ležet s nohama na hoře, odpočívat, ale naštěstí všechny, co tam se mnou byly mimčo do 38.tt donosily, tak přeji hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.7.11 08:33

Naty,urcite si mela Gynipral,ja se taky po nem klepala,az mi museli snizit davku.
Muj Dr. mi pak rekl ze zbytecne me plasili,ze pokud to nema vliv na cipek,tak je to jen drazdiva deloha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
3.7.11 12:32
nagari píše:
Ahoj, tak já mám z tvrdnutím špatné zkušenosti.Od 27tt na kapačkách ginepralu v nemocnici(to je to ,počem jsi se klepala naty,je to ,ale jediný účinný lék který může zastavit předčasný porod i když dryák).Až do 34 tt. Skoro každý týden jsem dostala jednu a mezi tím jsem každé 3 hodiny ve dne v noci brala prášky ginepralu.Magnesium mi nezabíralo.Ve 34 tt mi ráno vše vysadily, že už mi nic nedají krom magnézka a ,že můžu jít domů.Já odmítla.Za hodinu mi dělali monitor,šílené,jak to lítalo.Ale k porodu to prý nebylo.A po obědě, mi praskla voda okamžité kontrakce po 4min.a rychle se zkracovali.Ještě štěstí, že jsem tam zůstala jinak bych rodila někde na cestě. Nemocnici mám z ruky.Ještě dodám čípek odpovídal stupni gravidity. Přeju ti aby jsi dopadla tak jak holky píšou a raději přenášela,než rodila předčasně.

Ahoj, no tak to jsi si teda užila. No ještě že jsi tam zůstala–já mám do porodnice 35km a partner v prac. den 100km ode mě-jeho taťka pracuje asi 7km od domova, takže bych musela volat jemu, aby mě se dovezl-jinak sanytka by mě vezla do jiné porodnice a tak já zase nechci. :zed: no doufám, že budu rodit o víkendu nebo večer :mrgreen:
já tu jsem týden a už toho mám dost. mě ten gynypral dávají už jen v tabletkách-nejdřív po 4h, pak mám pocit po 6h a teď ho mám asi po 12h…čekají co to se mnou bude dělat-na monitoru jsem byla dneska, ale nic konkrétního mi neřekli, že prý stejně musím ještě večer, že se uvidí, tak jsem z toho nějaká nervózní, páč tam do toho pořád koukali :think: doufám, že to je už ok, páč mi tvrdne břicho míň-akorát hned jak vstanu, tak mám beton no. ale za dopo v leže ztvrdlo dneska jenom 5×-což jsem měla před tím tak za hoďku :palec:

holky-on ten čípek prý není směrodatný-může se to změnit z minuty na minutu…takže to prostě doktoři třeba ani neodhadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí