Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky.
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost, jak dlouho nechává přenášet Dr. Hegerová?
A jestli dělá Hemiltnův hmat.
Moc díky
Ahojky. Nevím, co paní doktorka Hegerová, ale dle doporučených postupů gynekolog. společnosti se má porod vyvolat cca 10 den po termínu t.j. 41+2-3. Porodit by se mělo do ukončeného 42 týdne, poté se už jedná o reálné přenášení. V naší porodnici (Nemocnice Ostrov) děláme i Hamiltnův hmat, ten se ale může udělat pouze u připraveného poševního nálezu, t.j., aby čípek byl alespoň pro prst prostupný, jinak se to nedá udělat. Sama si můžeš pomoct několika věcma, ale ne vždy je to 100% úspěch - dlouhé procházky, chození do schodů a nejhlavnější (sice intimní) je sex (sperma obsahuje prostaglandiny, které můžou pomoci změkčení čípku a navození porodu). Tak držím palce. Já jsem nyní ve 31 týdnu a také bych nechtěla moc přenášet. Jako gynekoložka jsem ale trošku ve výhodě, protože snad bych měla protekci na vyvolání porodu. ![]()
ahojky nevím jak paní dr.ale můj dr mě nechal přenášet 9 dní a ještě ten den mi v porodnici vyvolali porod,protože placenata dle ultrazvuku už vykazovala známky stárnutí,ozvy už nebyly dobré a voda byla zakalená.Porodila jsem až druhý den v poledne.Malého museli resuccitovat,měl utažený pupečník kolem krku,pak musel byt 5 dní v inkubátoru plně na kyslíku.Čípek jsem měla úplně tuhý a dlouhý a vůbec se neotvíral,bylo to stejné jao u prvního porodu.popsuji tzo v svých deníčkách..
Jen chci říct,že ani nemyslím na to,jak by to dopadlo,kdyby mi ten den nevyvolali porod ![]()
Mličký je naštěstí v uplném pořádku ![]()