Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ze svý zkušenosti vím, že nepomůže nic a prostě jen počkat na druhý trimestr, kdy se to výrazně zlepšilo.
Vydržet?? Máš štěstí, že máš teď muže doma. Já neměla ani to. Navíc nebylo hlídání. Takže únava, zvracení jak Alík s dvouletém za zadkem. Bylo to hnusné období, které u mě trvalo až do 5m těhotenství.
Jinak mi doktorka doporučila Gastrotuss, měl by ti udělat takovou pomyslnou záklopku v žaludku a nemělo by ti být tak zle. Akorát, že se žvýká a ně natahovalo už z toho žvýkání.
A únava po pár dnech zmizela. Chodila jsem. přes den spát se synem.
Držím palce, výdrž, to přejde.
Já jsem ráda, že jsem nemusela nikoho hlídat
V práci jsem div neusla a když jsem přišla domu tak jsem spala do večera, pak sprcha, jídlo a znova jsem šla spát
Bohužel na to nic nepomůže, musíš vydržet, ono to brzy přejde ![]()
@Black Flower píše:
Já jsem ráda, že jsem nemusela nikoho hlídatV práci jsem div neusla a když jsem přišla domu tak jsem spala do večera, pak sprcha, jídlo a znova jsem šla spát
Bohužel na to nic nepomůže, musíš vydržet, ono to brzy přejde
Měla jsem to úplně stejně. Kdybych čekala druhé, tak si neumím představit, jak fungovat s prvním dítětem. Na druhou stranu v tom cca 13. týdnu to přešlo.
Moc neporadím… Měla jsem to stejně… Malá ani ne dvouletá chtěla pořád lítat a už mi před den téměř nespala… No, musela jsem to přežít, alespoň, že manžel občas pomůže, mě odjel na půl roku a vrátil se, až když jsem byla v sedmém měsíci… Každopádně mě docela pomáhala lízátka z lékárny, po obědě jsem malé říkala, že je poledni klid a odpoledne jsem se zmatorila a šla s ní ven, bylo to narocne, ale čerstvy vzduch pomáhal a jak jsem se starala o malou, tak jsem zapominala na sebe a večer jsem chodila spát s malou
… Po třetím měsíci už bylo lépe, jo a bylo to přes léto, zvládnout se dá vše… Držím palce
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Prosím poraďte něco na únavu a nevolnost.
Mám 2letého syna a jsem teď podruhé těhotná…a pár dní zpět to začalo…jsem extrémně unavená skoro celý den a není mi dobře (je mi na zvracení, ale naštěstí ještě nezvracím).
Manžel je teď s námi doma, ale za pár dní jde do práce a já nevím, co si se synem počnu (je hodně aktivní a chce se dost nosit).
Děkuji za rady
Radu žádnou nemám, poslouchala jsem tělo, když potřebovala spát, tak jsem spala..
Mela jsem to uplne stejne. Neverila jsem, ze to nekdy prejde, a svete div se, v druhym trimestru uplne v pohode. Ale neda se s tim delat nic, leda odpocivat kdykoliv to jde a na narocny situace mit dobre nacasovany kafe.
Ahoj holky,
Prosím poraďte něco na únavu a nevolnost.
Mám 2letého syna a jsem teď podruhé těhotná…a pár dní zpět to začalo…jsem extrémně unavená skoro celý den a není mi dobře (je mi na zvracení, ale naštěstí ještě nezvracím).
Manžel je teď s námi doma, ale za pár dní jde do práce a já nevím, co si se synem počnu (je hodně aktivní a chce se dost nosit).
Děkuji za rady