Facka dvouletému

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ShadowDancer
8.1.19 12:19

Já teď asi dostanu lynč, ale teda udivuje mě, kolika lidem přijde vlastně v pořádku dát přes zadek dítěti. Ať dělá cokoliv. A souhlasím s komentářem @Russet. Tohle nikam nevede.
Nicméně, nechápu, špatnou mámu to z tebe nedělá, ujely ti nervy a všichni se učíme ze svých chyb. Mě taky kolikrát ruply nervy a chovala jsem se jak hlupačka, nicméně se snažím příště nedělat stejnou chybu. Příště malého vezmi domů a svleč v klidu tam, nebo se při vztekání postav a počkej než z tebe to napětí odejde. Vyhneš se pak tomuhle sebemrskačství. Jsi určitě skvělá máma a malý tě miluje :hug:

• Citovat
  • Upravit
14313
8.1.19 12:20
@Anonymní píše:
Doufám, že mi tady nikdo nebude nadávat, nechte si urážlivé komentáře pro sebe, sama se teď proklínám :zed: byly jsme venku, malej se vyválel v louži, když tlačil traktůrek. Traktůrek jsme zaparkovali a vzala jsem ho do náručí abych ho mohla vysvléct. Dostal hysterák, že chce být venku, řval jako pominutý (už venku byl protivný), do toho se mi zasekl zip u jeho bundy. Nemohla jsem ho z ní dostat. Řval víc a víc. Mluvila jsem na něj, že musí počkat, že se zasekl zip a různě jsem ho utěšovala. A jelikož jsem občas ve stresu. Prostě mi ruply nervy a placla ho jemně po tváři a plakal furt, dala jsem mu facku a zakřičela na něj. (Jako bych si myslela, že přestane). Nebyla to velká facka ale cítím se jako zrůda ???? v tu chvíli ale ne.. Nikdy jsem ho takhle neuhodila ale prostě mě to vynervovalo. Jindy když ho přepadne hysterák, tak si ho nevšímám, nebo se ho snažím privest na jiné myšlenky ale teď jsem mu musela sundat zakouslou bundu. Aby toho nebylo málo, tak měl zakousle i lacláče, takže jsem přetrhla zip i na nich. A ještě jsem ho placla přes zadek. A plakal, že se zalykal ???? jsem se bála aby třeba nezačal koktat až bude mluvit nebo aby neměl trauma. Možná přehráním ale kdo ví. Prosím žádné ošklivé odpovědi připadám si jako zrůda.

Myslím že to tak strašné neni,občas syn i dcera dostanou na zadek atd…Někdy je to potřeba.A nejsem zastáncem toho že je to špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
8.1.19 12:20

Mě fascinuje, jak to tady většina dam :lol: bere úplně v pohodě :lol: Jasný, občas nervy ujedou..ale facku bych dala tak 15ti letýmu puberťákovi, ne dvouletýmu, to už mi přijde moc. Asi tak. ;) Hlavu bych celkově vynechala, zadek je určitě lepší volba. A třeba mě ukamenujte :lol: :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.1.19 12:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
8.1.19 12:23
@Anonymní píše:
Malý dotaz, když to tady tak čtu. Synovi je 3,5 a docela začíná zlobit. 90% času je moc hodný a šikovný, vsichni ho chválí, hlavně když je sám je milionový, 5% času zlobí kvůli roční sestře- nechce ji půjčit hračky apod.znáte to. No a 5% času zlobí, protože je to dítě. To mi pak občas i rupnou nervy, dostane na zadek a jednou to.dopadlo viz výše a taky jsem z toho pak byla špatná. No ale já ho poslední dobou usměrňuji tím, že říkám, že zavolám čerty - když se zvednu že jako doopravdy jdu, funguje jak francouzské hodinky (nebo tatínek třeba jednou o patro níž pustil zvonění řetězů z Youtube, to jste měli vidět ). No ale, je to dobré ? Nebude z toho mít také nějaké třeba noční můry o čertech? Jednou mi totiž řekl, že se sám v pokojíku bojí a od té doby nad tím přemýšlím …

Víš, já ty čerty nechápu. Me dítě ví, že čerti jsou převlečení lidé, že neexistují, že si s nimi špatne chování vyřídím já. To jako by jsi se koukala na to, jak ti dítě odnáší čert? To by jsi ho nebránila? Nebo jak si to to dítě má vysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
8.1.19 12:23

Mně taky ruply několikrát nervy, když byl syn menší a vztekal se. Dostal většinou na prcku, přes tvář nikdy.
Ale chci napsat, že to chápu, kolikrát mnou cloumal úplně vztek a beznaděj z toho řevu, že už jsem nevěděla, co s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
8.1.19 12:27

@eumedon s tou citaci souhlasím, když mi 2 leťák vzal roha přímo do silnice, kde sem ho chytla na obrubníku, tak nejdřív dostal dobře mířenou na zadek a hned na to sem ho začla objímat a mačkat, asi si musel myslet že mi hráblo :mrgreen: ale prostě ty situace jsou občas tak rychlé, vyhrocené, člověk si až zpětně uvědomí co dělá, když pracuje vztek, strach, adrenalin. Takže dostal za to leknutí co mi způsobil a že neposlech a nezastavil a pak sem ho umačkala když mi došlo že stačilo pár kroků navíc a mohlo dojít ke katastrofě, to sem se na místě skoro rozbrečela. Zpětně si připadám jak blázen, ale emoce v té chvíli pracují :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
8.1.19 12:27
@Anonymní píše:
Malý dotaz, když to tady tak čtu. Synovi je 3,5 a docela začíná zlobit. 90% času je moc hodný a šikovný, vsichni ho chválí, hlavně když je sám je milionový, 5% času zlobí kvůli roční sestře- nechce ji půjčit hračky apod.znáte to. No a 5% času zlobí, protože je to dítě. To mi pak občas i rupnou nervy, dostane na zadek a jednou to.dopadlo viz výše a taky jsem z toho pak byla špatná. No ale já ho poslední dobou usměrňuji tím, že říkám, že zavolám čerty - když se zvednu že jako doopravdy jdu, funguje jak francouzské hodinky (nebo tatínek třeba jednou o patro níž pustil zvonění řetězů z Youtube, to jste měli vidět ). No ale, je to dobré ? Nebude z toho mít také nějaké třeba noční můry o čertech? Jednou mi totiž řekl, že se sám v pokojíku bojí a od té doby nad tím přemýšlím …

Hroz jen tím, co jsi připravena vzápětí uskutečnit. Vůči dětem, i dospělým.

Nám pomohlo počítání do tří. A pak hrozba, že budeme počítat do tří, případně jedna - dvě - …

Ale my máme dost zvláštní dítě, protože vzápětí po tom, co se naučilo chodit, se taky naučilo počítat do dvaceti. A to proto, že milovalo chůzi po schodech a počítání schodů a k pediatrovi bylo 20 schodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
8.1.19 12:30

@Kriss Tina moje dostalo ve stejné situaci facku, ale symbolickou: Dotkl jsem se dvěma prsty tváře. Asi jako od pana arcibiskupa při biřmování. Řvalo, jako když je na nože bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
8.1.19 12:31

Takhle male nikdy nedostaly. Ani pres zadek. U takto maleho ditete to dle meho nazoru nema smysl. Dite bych proste popadla a odvedla domu. Vztek bych vybila rychlou chuzi. Ale spatna matka nejsi. Tech situaci jeste bude.

• Citovat
  • Upravit
1429
8.1.19 12:32

Co se týče zakladatelky, tak jí vůbec neodsuzuji, může nastat slet nepříjemných událostí, které vyústí v jednu přesně mířenou. Příště by to ale chtělo spíše přes zadek…
Co se týče čertů, tak naši mě jakou malou strašili a žádné trauma z dětství nemám. Navíc já na peklo věřím, takže nechápu důvod, proč by neměly věřit i moje děti. Vždycky si vzpomenu na pohádku „S čerty nejsou žerty“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
8.1.19 12:34

@eumedon jo pak je taky třeba rozlišovat facku a facku, buď je to pořádná rána kde zůstanou otisky, což je teda průšvih a jsem hodně proti a pak je symbolické plácnutí, které ovšem má za následek spíš to že to dítě začne ječet ještě víc, aby se neřeklo :mrgreen: takže proto radši volím plácnutí na zadek když už není zbytí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
8.1.19 12:40

@Kriss Tina To nebylo ani symbolické plácnutí, to byl jenom takový jemný dotek dvěma prsty. :lol: Ale vyčinil jsem jí dost, řekl jsem jí co by se mohlo stát, když bez rozhlédnutí přeběhne silnici. ale byla to trošku i moje vina, měl jsem na to myslet. U nás před barákem je to celkem přehledné. Ale vycházeli jsme od jednoho souseda a trošku jsme si povídali, prostě zakecali jsme se. A škrk, malá byla naproti na chodníku. Navíc tu nepřehlednost zvyšovalo to, že na naší straně byla zaparkovaná dodávka, takže řidič jedoucí z druhé strany nás nemohl dobře vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
8.1.19 12:47

@eumedon jo ono je to hned, u nás je to taky pohoda kolem baráku jezdí i malé děti na kole a do silnice je daleko že to dítě člověk chytne, ale v tomhle případě sme vyšli z pošty a já si akorát strkala nějaký balík do kabelky a malej se rozběh a než sem stihla zareagovat chytla sem ho tak tak. No šok, dodneška je mi z toho zle, ale člověk se poučí a příště dává pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
8.1.19 13:02
@Anonymní píše:

muž ho taky straší bubákama a čertama. Mně se to nelíbí, sám mi pak řekl, že se čertů bojí, že se ve tmě bojí, tak to s tatínkem často řeším, ať ubere. Je zbytečné děti tímto strašit, aby se pak po tmě bály, podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí