Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ty brdo to ti nezávidím…asi ji bude 8 chápu…blbej vek… a co na to tatínek ten žije sám a vzal by i jí?? a jak maji vztah? nerozmazluje ji třeba moc? zkusila bych to…
Tatinek má přítelkyni, ona staršího syna. Svého tátu neviděla a nestykali se. I přes to tam ona chce. Zítra si ji má brát na víkend a máme o tom mluvit. Tak nevím jestli si ji vezme. Ale já už nemůžu. Veškerou lásku a péči co jsme ji s přítelem dali nám vrací nevdekem. Přítel ji bral jako vlastní a staral se o ní.Cim víc se o ní zajímal a staral, tím spíš ho nebrala. A mě nebere jako matku. Ale jen jako někoho kdo uvaří, vypere, doprovodí do školy.
Uvidis po vikendu. Vysvetlit, ze pokud se za par tydnu rozmysli, ze chce zpet k vam, nebude to uplne jednoduche zaridit. Kazdopadne v jejim prani bych ji nebranila, mozna se ulevi vam vsem a dcera bude u otce spokojena ![]()
No ja ziram. Nedokazi si predstavit, ze bych svoji osmiletou dceru nemela u sebe a co by musela delat, aby to bylo tak nezvladatelne ![]()
Jejda, tak to je smutné. Jestli je jí 8 let, je na takovéto rozhodnutí malá. Navíc, otec má taky vztah a dcera s ním není zvyklá. To nemusí dělat dobrotu už vůbec. Abyste si ji pak nepřehazovali sem a tam.
Já ji miluji, ale ona chce žít jinde. Rozhodně to není o tom, že bych ji chtěla reklamovat, ale já si ji bohužel nechala prerust přes hlavu. Nicméně druhé dítě je narosto opak. Vychovávam je stejně. A nechci se dozit toho, že mi uteče za tátou, nebo někam jinam. Nedokážu být přísný rodič. Nemám na to povahu.
@růžový achát píše:
Nepleteš si to s vadným výrobkem, ten totiž lze reklamovat, né, že by její otec neměl právo na výchovu, ale tohle je tedy od tebe hodně drsný, asi bych s tebou také nechtěla žít. To už ji nemiluješ?Příspěvek upraven 03.01.19 v 17:54
Taky si to neumím představit. Je to pořád malé děcko.
Představte si… Každý den 10 až 20 stejne věci… Úkoly, čtení, úklid pokoje,jidlo… Nebudu to dělat, nechci, ne, pak vražedný pohled a pak vám řekne, že s vámi být nechce, protože nic nesmí? Podotýkám… Nesmí se dívat celý den na televizi z duvodu nemoci,nesmi běhat po bytě, bydlíme v patře. A úplně běžne rutinní věci, které chápe 4 leta
Není to normální. Ani psycholog si neví rady. Cokoliv jsme zkusili nepomohlo. Trubka…ok je to tvůj názor… Neberu ti ho, ale já nechci dopadnout tak že mi za pár let bodne kudlu do zad. A její Otec je přísnější než já a myslím si, že by ji to pomohlo.Potrebuje řád,ale ten muj nerespektuje.
A nepomohl by ji spis kolektiv deti? Nepotrebuje se vyradit/vybehat?
kolik ji bude?