Facky ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
30.5.13 12:15
@Raduš.ka44 píše:
Zeptala bych se ostatních děti, nebo jejich rodičů, jestli děti něco nevypravely. Pak za učitelkou a pak za ředitelkou.

To bych nedělala, akorád to smrdí další ostudou.

• Citovat
  • Upravit
2231
30.5.13 12:17
@nepřihl. mili píše:
Tak toto mi zas tak směšné nepřipadá. Spíš k zamyšlení :think: Jinak, učitelky ve školce mají můj hluboký obdiv a pokud se jim tam sejde víc takových rodičů, kteří, aniž by si zjistili, jak skutečně je jejich dítě nevinné, ihned začnou obviňovat učitelku, tak je obdivuji dvojnásob, že s takovou prací nepraští. Víte, můžeme si říkat, že naše děti známe nejlépe, a že nějaká učitelka, nás nebude poučovat, ale ono ti naši miláčkové se kolikrát v té školce chovají úplně jinak, než jak je známe. A budete se divit, ale taky lhát umí kolikrát velmi přesvědčivě. Nejsem sice učitelka, ale pár let jsem pracovala jako pomocnice v zařízení podobnému školce a někdy jsem nestačila kulit oči. Jinak, dovedu si představit, jak se teď maminky ňuňátek na mě sběhnou ;), ale aby bylo jasno, nejsem pro to, aby moje děti někdo bil, ale rozhodně, pokud mi to takto podá moje dítě, nevlítnu do školky jak fúrie a nebudu hned útočit na učitelky, jak si mohly dovolit uhodit moje děti. Nejdřív bych si v klidu vyslechla i jejich verzi příběhu ;)

Především to měla paní učitelka oznámit mamince sama. Neměl jí to vůbec říkat syn.To co se stalo je celkem závažná věc a určitě měla učitelka tohle s maminkou probrat. Možná si sama uvědomila, že to přehnala a bála se. Já nejsem rozhodně zastáncem svého dítěte, ale facky a ponižování ve školce ani nikde jinde nesmí být. Vím že děcka si kdeco vymyslí a můj syn není rozhodně žádný nevinátko. U nás ve školce jsme si všechno s učitelkou vždy řekly. Já se občas zeptám jestli je to dobrý, jestli nezlobí, spolupracuje atd.Ale facka to už je opravdu moc.To si může když už dovolit opravdu jen rodič nebo blízký. Tady myslím ani tak nešlo o tu facku, ale o to, že ho učitelka zesměšnila a podkopala těžce sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
30.5.13 12:18

@Matea šla bych za ředitelkou, nechala bych si zavolat učitelku a vklidu bych se jí zeptala, co a jak bylo. Ale myslím si, že i kdyby ti syn zalhal a něco provedl, učitelka nemá v žádném případě právo děti fackovat nebo po nich chtít, aby se fackovaly sami :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
30.5.13 12:21

.

Příspěvek upraven 30.01.14 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. mili
30.5.13 12:23
@Edita27 píše:
Především to měla paní učitelka oznámit mamince sama. Neměl jí to vůbec říkat syn.To co se stalo je celkem závažná věc a určitě měla učitelka tohle s maminkou probrat. Možná si sama uvědomila, že to přehnala a bála se. Já nejsem rozhodně zastáncem svého dítěte, ale facky a ponižování ve školce ani nikde jinde nesmí být. Vím že děcka si kdeco vymyslí a můj syn není rozhodně žádný nevinátko. U nás ve školce jsme si všechno s učitelkou vždy řekly. Já se občas zeptám jestli je to dobrý, jestli nezlobí, spolupracuje atd.Ale facka to už je opravdu moc.To si může když už dovolit opravdu jen rodič nebo blízký. Tady myslím ani tak nešlo o tu facku, ale o to, že ho učitelka zesměšnila a podkopala těžce sebevědomí.

Ale, že dostal facku řekl ten chlapeček, takže nemůžu stoprocentně tvrdit, že to tak bylo. To je to, co říkám, než začnu obviňovat druhou stranu, tak si nejdřív musím vyslechnout i ji. Jinak, učitelky mají na starosti 20 dětí a věřím tomu, že denně musí řešit lotroviny dětí, takže, i kdyby to byla pravda, tak chápu, že na to ta učitelka zapomněla. Když něco máte denně, tak už se nejspíš nad tím nepozastavujete. Dcera domů denně nosí historky, co se dělo ve školce a pochybuji, že to ty učitelky denně s těmi rodiči řeší a vzpomenou si na to. Fakt před nimi hluboce smekám

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
30.5.13 12:31

V prvé řadě okamžitě řešit s učitelkou, dle výsledku případně s ředitelkou. Hlavně v klidu. Robátka občas negativně překvapí i přes své svatouškovství. Každopádně, ten trest je stran učitelky naprosto neadekvátní.

Btw může tu být alespoň jedna diskuze bez poměřování vaječníků :roll:? Asi ne.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
30.5.13 12:33
@zikado píše:
@Sifa No pásek je teda maso :pankac: :zed:.Já měla špatné svědomí, když jsem ho poprvé plácla trochu přes pusu (plivnul na mně v návalu vzteku a zařval chcípni) :cert: :zed:

Chlapeček mě dostal :lol:

• Citovat
  • Upravit
7576
30.5.13 12:35

Jak se znam, chtela bych, aby si ta ucitelka daka facku pred detma taky nebo aby se diteti omluvila prede vsemi, at si vybere. Tohle si nesmi dovolit, nikdy a za zadnych okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.5.13 12:38
@Poison Ivy píše:Btw může tu být alespoň jedna diskuze bez poměřování vaječníků :roll:? Asi ne.

Ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.5.13 12:40

@Matea Nejdřív bych šla za učitelkou, ať mi to vysvětlí a pak případně za ředitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. mili
30.5.13 12:40
@Poison Ivy píše:
V prvé řadě okamžitě řešit s učitelkou, dle výsledku případně s ředitelkou. Hlavně v klidu. Robátka občas negativně překvapí i přes své svatouškovství. Každopádně, ten trest je stran učitelky naprosto neadekvátní.Btw může tu být alespoň jedna diskuze bez poměřování vaječníků :roll:? Asi ne.

Omlouvám se za svoji natvrdlost, ale co to znamená poměřování vaječníků?

• Citovat
  • Upravit
2231
30.5.13 12:42
@nepřihl. mili píše:
Ale, že dostal facku řekl ten chlapeček, takže nemůžu stoprocentně tvrdit, že to tak bylo. To je to, co říkám, než začnu obviňovat druhou stranu, tak si nejdřív musím vyslechnout i ji. Jinak, učitelky mají na starosti 20 dětí a věřím tomu, že denně musí řešit lotroviny dětí, takže, i kdyby to byla pravda, tak chápu, že na to ta učitelka zapomněla. Když něco máte denně, tak už se nejspíš nad tím nepozastavujete. Dcera domů denně nosí historky, co se dělo ve školce a pochybuji, že to ty učitelky denně s těmi rodiči řeší a vzpomenou si na to. Fakt před nimi hluboce smekám

Však já jsem nikde neřekla na učitelku útočit. Prostě se zeptat za přítomnosti např. ředitelky a manžela. Ale rozhodně bych slepě nevěřila učitelce, zrovna tak jako slepě nevěřím dítěti. A i přesto si stojím za svým že dát facku nebo nutit aby si facku dal sám je přehnané. Tohle prostě nejde i kdyby udělal cokoliv.

A já mimochodem také paní učitelky obdivuji. Určitě to nemají jednoduché, ale to že udělala něco takového si přece pamatovat musí i kdyby tam měla dětí 100.
Syna např. předevčírem bouchnul kamarád až se mu roztekla krev z nosu a taky mě to hned hlásila. A mají tam také 30 dětí. Jsou věci které si samozřejmě pamatovat nemůže, ale jsou věci závažnější, které by měla říct sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
30.5.13 12:50

Učitelka ať jde znova k maturitě, docela často mě nepříjemně překvapí, kdo všechno pracuje s dětma. Ponížení před celou třídou a dát si sám facku, to jsou metody jak z hlubokýho komunismu.

Jestli to bylo trochu jinak, než jak vypráví chlapeček nemění nic na faktu, že takové trestání je špatné. To, že kluk do školky vůbec nechce taky o něčem vypovídá, kdyby to byl nezvedenej oprsklík, tak je mu to fuk a jde do školky řádit znova :)

Já bych se možná i zeptala jen toho kamaráda, co byl u toho incidentu, jak to vidí on. Zašla bych za učitelkou a slušně, ale asertivně bych se zeptala, jak to celé bylo a pak bych šla i za ředitelkou, ať už by mi řekla cokoliv, že takové metody trestání si nepřeju. že určitě přjdou an to, jak mu situaci vysvětlit i bez zesměšnění před dětma, od toho taky studovaly.

A jak už tu padlo, nevěřit 100% dítěti, ale ani učitelce a jít na to hlavně v klidu a slušně, tím člověk získá nejvíc.

• Citovat
  • Upravit
1520
30.5.13 12:54

Kdoví jak to celé bylo? Zeptala bych se jen té dotyčné učitelky na její pohled a nedělala bych z toho nějakou kovbojku. I učitelky jsou lidé a můžou jim nervy ujet, obzvlášť když jsou někde venku a mají za ně sakra zodpovědnost. S dětmi jsem pracovala a občas jsem si říkala, že by polovina z nich někdy potřebovala dostat na zadek. Dnes jsou už předškoláci drzí až na půdu, ale rodiče je mají za svatoušky :? Nám i na zš dávali učitelé vybrat: buď poznámku nebo pravítkem přes ruce. Všichni si vždy vybrali to pravítko a žádné duševní trauma to na nás tedy nezanechalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
30.5.13 12:59

Nejsem zastáncem fyzického násilý, děti dostanou občas rukou přes zadek, ted už tedy jen to nejmenší- ty starší jsou rozumní-ale vem si že má paní učitelka dejme tomu 12dětí. Jdou městem a poslední dvojce ve které jde i chlapec zakladatelky se celou cestu někde zastavuje a zdržuje ty co jdou ve předu, p učitelka je napomíná chlapec si vede svou nakonec se zastaví u motorky- slezly z chodníku a jdou k ní- takže se opět musí všichni zastavit p učitelka se vrátí ke dvojci co kouká na motorku, řekne jim že už toho má dost klučina odsekne a problém je na světě, ano trest který p učitelka nařídila je špatný, měla si napočítat v klidu do dvaceti, ale co bys te dělaly vy. No je to těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí