Faktury půl roku staré

Anonymní
8.5.14 11:28

Faktury půl roku staré.

Ahojky.
Mám velkou prosbu. Nenašel by se někdo kdo by měl doma účtenky na kuchyň, koupelnu, wc, lino, dlažbu, dveře, futra, plovoucí podlahu, vestavěné skříně a podobně? Stačili by mi kopie originálu ale nesmí tam být uvedené jméno. Moc by mi to pomohlo. A nejdéle 6 měsíců staré. Všem předem moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
8.5.14 11:30

Faktura je - pokud se nepletu - skoro vždycky na jméno. Pokud to chceš k nějakýmu proplacení například od banky, nebo do účetnictví, tak si nějakou vytvoř/uprav :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.14 11:32

Potřebuji to na koupi pozemku ale přes stavebko. Neumím si vytvořit fakturu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.14 11:33

Hlavně nemám razítka firmy.

• Citovat
  • Upravit
5345
8.5.14 11:36

Bez jména spíš paragon na zakoupenou věc ne? :nevim:
nicméně nákup pozemku při žádosti u stavebka asi uveden nemáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
8.5.14 11:41

My je máme na hypotéku a nemusíme mít teda klasické faktůry stačí třeba i lístek na materiál např. z OBI kterej je orazítkovanej…

Jo a je divný že nemusíte mít originál páč my je mít musíme a známíco si brali překlenovák na stavebku musej mít taky origoš s tím že si to okopírujou až tam tak se na to radši optej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.14 11:44

@klarushka přesně tak jakákoliv účtenka s razítkem. Peníze chci na zahradu ale stavebko na zahradu čerpat oficiálně nejde proto potřebuji ty účtenky s razítkem.

• Citovat
  • Upravit
5345
8.5.14 11:47

Jinak u nás chtějí také originály, které si banka ofotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
8.5.14 11:47
@Anonymní píše:
@klarushka přesně tak jakákoliv účtenka s razítkem. Peníze chci na zahradu ale stavebko na zahradu čerpat oficiálně nejde proto potřebuji ty účtenky s razítkem.

no to chápu ale fakt se ještě optej jestli opravdu nepotřebujete origináli páč by Vám pak byli kopie na prd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.14 11:50

Už je to zjištěno stačí jim kopie originálu. Pokud by někdo měl takovou účtenku pošlu mu e-mail opravdu moc by mi to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
29350
8.5.14 12:22
@Anonymní píše:
Potřebuji to na koupi pozemku ale přes stavebko. Neumím si vytvořit fakturu.

na koupi pozemku musíš přece mít kupní smlouvu… to se jen tak paragonama bez jména zfalšovat nedá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.14 12:29

Nechci fakturu na pozemek přečti si úvodní prosbu!

• Citovat
  • Upravit
9989
8.5.14 12:32

Hele dobře si ověř jaké ty faktury mají být. Já dokládala zrovna včera bance kvůli úvěru na bydlení a docela nepříjemně mě překvapilo, že nově vyškrtávají všechny položky pod 500,– a neberou je v potaz. Jenže já měla polovinu faktur složenou ze spousty „malých“ položek jako je cement, šrouby do sádrokartonu, kuchyňské úchytky, vápno, tmel, sádra,.. V součtu by to dalo 30 000 ale oni to všechno vyškrtali.. Naštěstí pořád rekonstruujeme takže mi to i tak vyšlo (máme faktur dost) ale byla jsem hodně nepříjemně překvapená ;) A chtěli po mě originály..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
8.5.14 12:34
@Regina Hero píše:
na koupi pozemku musíš přece mít kupní smlouvu… to se jen tak paragonama bez jména zfalšovat nedá 8o

Asi tomu nerozumíš, bere si úvěr na koupi pozemku ALE aby měla výhodnější podmínky (úrok) tak si bere úvěr určený k rekonstrukci (docela běžný postup). Banka chce ale dokázat, že peníze byly k rekonstrukci použité a tak chce doložit faktury za zboží, které za to bylo nakoupeno. Zakladatelka je ale utratí za ten pozemek a tak schání faktury od někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
8.5.14 12:35

Zakladatelko, můžu se zeptat, která stavební spořitelna nechce originály dokladů? jen pro info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová