Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím
Tak abych vás seznámila s mým problémem. Včera na mě zazvonili dvě slečny, vypadaliy tak na 20-30let. Řekli mi, že jsou od ČEZ a celkem dlouho mi vysvětlovali, že když podepíšu jejich smlouvu, že budu mít od příštího roku levnější elektřinu, chtěli vidět moje přeplatky. Já idio* jim samozřejmě ten papir ukazala a oni si ho oskenovali. Pak jsem podepsala smlouvu, vůbec mě to nenapadlo. Vždycky jsem říkala že já bych nikomu nenaletěla a nic nepodepsala
omyl, byli tak důvěryhodné, měli to naprosto nacvičené, že jsem jim to sežrala i s navijákem. Cítím se úplně hrozně, že jsem takle naletěla. Přitom stačilo vidět průkaz nebo si velmi dobře přečíst smlouvu, prostě mě to nenapadlo
malej se v obývaku plazil vařila jsem jídlo na plotně. Prostě frmol a ted oni dvě do toho vůbec mě to nenapadlo. Tak jsem si pak zavolala do ČEZ a oni řekli že to byli podvodníci od jiných společností, kteří si takto přetahují klienty z ČEZ. Ale může to mít i dobrý konec. Až mi od nich přijde dopis, tak sepíšu odstoupení od smlouvy, které jim ČEZ zašle. Stalo se Vám něco podobného? Mě to přijde až neuvěřitelné jak si tohle mohou dovolit. Vždy by se to mělo trestat.
cítím se jako úplný debi*
![]()
@pusinka0998 píše:
Zdravím
Tak abych vás seznámila s mým problémem. Včera na mě zazvonili dvě slečny, vypadaliy tak na 20-30let. Řekli mi, že jsou od ČEZ a celkem dlouho mi vysvětlovali, že když podepíšu jejich smlouvu, že budu mít od příštího roku levnější elektřinu, chtěli vidět moje přeplatky. Já idio* jim samozřejmě ten papir ukazala a oni si ho oskenovali. Pak jsem podepsala smlouvu, vůbec mě to nenapadlo. Vždycky jsem říkala že já bych nikomu nenaletěla a nic nepodepsalaomyl, byli tak důvěryhodné, měli to naprosto nacvičené, že jsem jim to sežrala i s navijákem. Cítím se úplně hrozně, že jsem takle naletěla. Přitom stačilo vidět průkaz nebo si velmi dobře přečíst smlouvu, prostě mě to nenapadlo
malej se v obývaku plazil vařila jsem jídlo na plotně. Prostě frmol a ted oni dvě do toho vůbec mě to nenapadlo. Tak jsem si pak zavolala do ČEZ a oni řekli že to byli podvodníci od jiných společností, kteří si takto přetahují klienty z ČEZ. Ale může to mít i dobrý konec. Až mi od nich přijde dopis, tak sepíšu odstoupení od smlouvy, které jim ČEZ zašle. Stalo se Vám něco podobného? Mě to přijde až neuvěřitelné jak si tohle mohou dovolit. Vždy by se to mělo trestat.
cítím se jako úplný debi*
![]()
![]()
To samé, ale byli to pánové v čeném
, rovnou jsem je slušně vyhodila, nenechala jsem je ani domluvit, průkazku neměli a vím že ČEZ neposílá lidi po domech. Ptala jsem jednou přímo tam.
hrůza. Já vím taky že by se to nemělo chodit takle po domech, ale měli i papíry od ČEZ, prostě bych to do nich neřekla, že jsou podvodnice
Ne, nestalo. Když už by se stalo, že bych jim otevřela, určitě než podepíšu „něco“, nedám na dobrý slovo, ale použiju oči a mozek a čtu.
https://www.emimino.cz/…jene-159489/ stalo se mi to pred rokem. Podivej se na druhou reakci, tak jsem to vyresila ja. Sorry jsem na mobilu, tak moc nevypisuju ![]()
@pusinka0998 píše:hrůza. Já vím taky že by se to nemělo chodit takle po domech, ale měli i papíry od ČEZ, prostě bych to do nich neřekla, že jsou podvodnice
Zvláštní, víš to, ale necháš je naskenovat stávající smlouvu a ještě podepíšeš novou… Teď už jen podstrčit kafe a zákusek
Promiň, já tohle chování nepochopím, i moje babička je poslala daleko a hluboko
Prostě se to stalo a nejde to vrátit zpět. Já to taky nechápu. Prostě jsem si nikdy nemyslela že by zrovna mě někdo mohl podvézt
@pusinka0998 pokaždý když u nás někdo zazvoní, tak vždy řeknu že nemám čas
pokud volají na telefon, stačí říct že nesouhlasíš s tím že tě budou nahrávat(tím ten telefonát vždy skončí, nemůžou ti nic nabídnout když s tím nesouhlasíš, vždycky totiž nahrávaj) a věř že neplatím někde víc než musím, cokoli si vždy změním sama po pořádném prostudování a propočítání
@pusinka0998 píše:
Zdravím
Až mi od nich přijde dopis, tak sepíšu odstoupení od smlouvy, které jim ČEZ zašle.
Pokud víte, s kým jste podepsala smlouvu (tedy - pokud tu smlouvu máte), tak nečekejte, až vám od nich přijde dopis, a odešlete odstoupení od smlouvy co nejdříve. Zákonná lhůta k odstoupení od smlouvy s dodavatelem energií uzavřených mimo provozovnu je podle § 11a odst. 2 energetického zákona do 5 dnů před zahájením dodávky, ale není důvod otálet - dřívějším doručením odstoupení se vyhnete zmatkům.
Vzor odstoupení od smlouvy máte zde: http://www.eru.cz/…c39571158707
A hlavně nespoléhejte na to, že to odstoupení od smlouvy za vás vyřídí ČEZ: Mnoho lidí už na to dojelo, byl o tom i blog na iDnesu. Odstoupení + odvolání plné moci napište sama a zašlete doporučeným dopisem, nejlépe na dodejku, a kopii s podacím lístkem (příp. potvrzením o doručení) pečlivě uschovejte.
Současně s odesláním odstoupení od smlouvy musíte informovat stávajícího dodavatele o odvolání plné moci, kterou jste alternativnímu dodavateli podepsala, a dohodnout (nejlépe písemně) zpětvzetí případných kroků (nejspíš výpovědi), které na základě této plné moci učinil. Když to neuděláte, můžete zůstat bez dodavatele a distributor vás odpojí.
A dodavatele energií (elektřinu a plynu) si v klidu vyberte sama místo toho, abyste čekala, kdy vám který hejhula zazvoní u dveří a co vám nakuká.
Srovnávací kalkulačky cen máte buď na stránkách ERÚ: http://www.eru.cz/…/kalkulatory
Nebo - já používám tyto: http://kalkulator.tzb-info.cz/
P. S.: Mně už zvonili u dveří dealeři energetických společností asi 8× a nepodepsal jsem.
Příspěvek upraven 08.05.14 v 07:36
Oni se představili, že jsou od ČEZ takže nevím co to bylo za společnost bobužel
řekli mi, že mi zavolají, aby se zeptali jak se mi líbilo vystupování jejich klientů. Takže mi nezbývá nic jiného než čekat
@pusinka0998 píše:
Oni se představili, že jsou od ČEZ takže nevím co to bylo za společnost bobuželřekli mi, že mi zavolají, aby se zeptali jak se mi líbilo vystupování jejich klientů. Takže mi nezbývá nic jiného než čekat
Takže vy jste podepsala smlouvu, ale nevíte s kým a nemáte ani paré té smlouvy?
Fikané!
Ne nemám. Měli i papíry od ČEZ, neustále si to vyčítám. Tak doufám že mi alespon pošlou dopis, nebo na ČEZ
@pusinka0998 píše:
Oni se představili, že jsou od ČEZ takže nevím co to bylo za společnost bobuželřekli mi, že mi zavolají, aby se zeptali jak se mi líbilo vystupování jejich klientů. Takže mi nezbývá nic jiného než čekat
Takže jsi podepsala jednu smlouvu a tu smlouvu si vzala ta „jakási“ společnost, kopii nemáš… Pokud je to tak, tak jsi tomu nasadila korunu. Na odstoupení od smlouvy nemáš měsíce, tam je potřeba jednat hned. Jenže pokud nevíš s kým, tak asi smůlu. Aspoň budeš příště než něco podepíšešm uvažovat ![]()
@Krkael píše:
Takže jsi podepsala jednu smlouvu a tu smlouvu si vzala ta „jakási“ společnost, kopii nemáš… Pokud je to tak, tak jsi tomu nasadila korunu. Na odstoupení od smlouvy nemáš měsíce, tam je potřeba jednat hned. Jenže pokud nevíš s kým, tak asi smůlu. Aspoň budeš příště než něco podepíšešm uvažovat
Na odstoupení od smlouvy má měsíce. Lhůta pro odstoupení končí 5 dnů před zahájením dodávky a výpovědní lhůta je 3 měsíce, počínaje prvním dnem měsíce po doručení výpovědi.. Jenže pokud je jejich taktikou nenechávat kopii smlouvy zákazníkovi, tak se o tom, komu podepsala smlouvu, dozví až z předpisu záloh SIPO, v době, kdy už bude na odstoupení pozdě.
Nehledě na to, že neví nic ani o podmínkách té smlouvy (byla uzavřena na dobu určitou? A na jak dlouho?).