Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holky.
Před 14ti měsíci jsem porodila synka (mám doma ještě jednoho 7mi letého), je krásnej šikovnej, ale s jeho otcem spolu nežijeme, rozešli jsme se a jen se scházíme a zkoušíme to dát znovu dokupy.. I jsme spolu spali, s ochranou.. Půl roku dobrý a teď mi vynechala menstruace. Po týdnu mi to nedalo a koupila jsem a udělala test. Vyšel jednoznačně pozitivně, čárka byla silnější než ta která je tam vždy.. Jakto?? Ochrana selhala??
Ale další dítě mít nemůžu. Budoucnost je nejistá a sama se třemi dětmi zůstat.. Už s těmi dvěmi je to záhul.. Jak se to mohlo stát? Mohl test selhat? Vyšel tak dvakrát. Hned jsem se objednala k doktorce, jdu v pátek, ale to čekání je nekonečný a já přemýšlím, co dál.. Nemáte někdo podobnou zkušenost, že by test ukázal pozitiv poplašně?
Co když těhotná budu. Interupce? nebo si nechat třetí dítě s tím, že zůstanu možná sama a nezvládnu ho uživit? Nebo si ho nechat.. Jsem vážně v pasti ![]()
Falešných testů je na emiminu plno ale to jsou spíš čárky na testu slaboučké, jestli máš nádherné dálnice tak to podle mě vada testu nebude a prostě jsi v tom
co jste měli za ochranu? kondom, prášky nebo co? nic není 100% ![]()
Jako falešná březost?
Ne, promin. He, nevěřím tomu, že by byly dva testy falešně pozitivní. Reagují na hcg a to nemá mimo těhotenství v těla co dělat. Vyjma snad nějakého určitého druhu cysty. No ale nejspíš jsi prostě těhotná.
Nech si ho…
Ano, byly vidět hned obě a silné jak dálnice..
Jen kondom, prášky jsem už brát nechtěla. Prý není je dobré je pořád vysazovat a pak zase brát. A u prvního vsadila, pak začla, pak zas vysadila kvůli druhýmu… Takže znovu už jsem řekla že je brát nechci..
Já další miminko chtěla, ale tak za pět let třeba, až bych měla nějakou chlapskou podporu a jistotu… Ale co teď?? ![]()
Hmmm, nemáš to lehký…rozhodovala bych se podle toho, jaká je pravděpodobnost, že se vám to přece jen podaří dát dohromady. A jestli máš nějaké zázemí, práci, rodiče, kteří můžou pomoct, vyřešené bydlení…
Zázemí mám, bydlím v bytě, od rodičů ale s pomocí počítat nemůžu a nikoho jinýho nemám. A s tatkou by to asi nějakej čas šlo, ale i jak se staví k téhle situaci, netrvalo by to dlouho..
Práci nejistou, už s tím jedním dítkem byl problém, když třema omarodilo, a směny dvanáctky do noci..
Půl roku dobrý, to znamená co? A jinak, dálnici udělá jen těhotenství
Musíš si to ve finále stejně rozhodnout sama, s tím ti nikdo neporadí…ale, slyšela jsem, že pozitivní testy většinou vycházejí správně. Spíše se stává, že těhotná jsi a vyjde falešně nepozitivní test. ![]()
@hanyhorr Ahojky.. jsem 4 mesice po porodu a taky jsem si pro jistotu delala nedavno test a byl vyrazne pozitivni a druhy taky… nakonec mi dr. rekla, ze v tom nejsem… byla chyba v testech.. spadl mi kamen ze srdce.. drz se a snad vse dobre dopadne ![]()
Že půl roku nebyl žádnej problém a najednou ted takovýhle překvápko
Je to pro mě strašně těžký. Já byla vždy zásadně proti potratům, nikdy jsem se do téhle situace nechtěla dostat, chovala se zodpovědně a mám to ![]()
@nikypiky92 A to Ti taky vynechala menstruace? Jináč se jako těhu necítím…
@hanyhorr píše: Že půl roku nebyl žádnej problém a najednou ted takovýhle překvápkoJe to pro mě strašně těžký. Já byla vždy zásadně proti potratům, nikdy jsem se do téhle situace nechtěla dostat, chovala se zodpovědně a mám to
jo tak, no jo, každá rada drahá, vůbec ti to nezávidím. Ani ti neumím nic poradit
@nikypiky92 píše:
@hanyhorr Ahojky.. jsem 4 mesice po porodu a taky jsem si pro jistotu delala nedavno test a byl vyrazne pozitivni a druhy taky… nakonec mi dr. rekla, ze v tom nejsem… byla chyba v testech.. spadl mi kamen ze srdce.. drz se a snad vse dobre dopadne
Téééda!
Tak to slyším fakt poprvé. A jaké jsi měla např. příznaky, že jsi zkoušela test?
Možná máte test ze stejné „série“, čili se stejnou chybou? ![]()