FB/eshop oblečení - sklady?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
FB/eshop oblečení - sklady?
Krásný večer ![]()
Už nějakou dobu uvažuju o prodeji oblečení jako o živnosti místo návratu do zaměstnání po mateřské. Sháním proto veškeré info.
Byl by někdo ochotný se podělit o rady? Jak vlastně začít? Vyřídit si živnosťák a co pak? Prostě zajet do nejakeho skladu (kam) nebo objednat pres net (odkud)?
Budu ráda když se najde dobrá duše a poradí mi, jak to vlastne cele funguje. Předem děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@stastnaholka píše:
Krásný večer
Už nějakou dobu uvažuju o prodeji oblečení jako o živnosti místo návratu do zaměstnání po mateřské. Sháním proto veškeré info.
Byl by někdo ochotný se podělit o rady? Jak vlastně začít? Vyřídit si živnosťák a co pak? Prostě zajet do nejakeho skladu (kam) nebo objednat pres net (odkud)?
Budu ráda když se najde dobrá duše a poradí mi, jak to vlastne cele funguje. Předem děkuji.
záleží, co chceš prodávat, outlet, secondhand, Čínu, značky? ale upřímně je toho hodně, tak před 8 lety se prodávalo daleko lépe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stastnaholka no když se na tohle musíš ptát tady, tak je jediná jistota. Fungovat ti to nebude. Ty ani nemáš vlastní nápad na podnikání, chceš aby ti jej vymysleli a řekli ostatní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion spíš prostě klasicky to butikové oblečení. Myslím, že u origo značek je to navíc nějak komplikované s dovozem, ale to jsem kdysi někde vyčetla, nevím, jak to doopravdy je.
Máš s něčím podobným zkušenost?:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Nebudu se omlouvat za svou snahu.
Hodlám nějak začít a pokud ty jsi začal/a s něčím, co ti funguje a nepotřeboval/a jsi od nikoho rady, typy ani nic podobného, tak smekám. Budu ráda, když už neodepíšeš. Ptala jsem se na rady, nehledala jsem žádnou osobu, která ví vše nejlíp, shodí tě a při tom rada v příspěvku žádná. Měj se hezky.🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stastnaholka píše:
Krásný večer
Budu ráda když se najde dobrá duše a poradí mi, jak to vlastne cele funguje. Předem děkuji.
- vyřídit si na úřadech veškeré náležitosti - především ŽL, atd…
- zřídit si e-shop-pokud chceš prodávat na netu
- pronajmout si skladovací prostory
- vytvořit si reklamu, aby o tobě vůbec někdo věděl
- mít na účtu alespoň 300tisíc jako základ pro podnikání
- fakt si myslíš, že ti někdo prozradí know-how-vrať se nohama na zem a nebuď naivní
- zboží nakupuj nejlépe u výrobců, případně z velkoobchodů
Pokud se na tohle musíš ptát, tak se radši do podnikání nepouštěj. Nechci tě odrazovat, ale uvědom si, že MUSÍŠ mít základní kapitál, super dobrou reklamu, prodávat nejlépe něco, co jiný nemá… a nezapomeň, pokud chceš e-shop, tak vlastní fotky produktů-páč stáhnutí cizí fotky z netu je porušení autorských práv…no tak hodně štěstí, budeš ho víc než potřebovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám nějaké zkušeností s celkovým provozem eshopu dámské módy, i co se týče vyřizování administrativy kolem. Eshop se před časem přesunul do Prahy, tak mě to moc mrzí, byla to práce mých snů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shari81 píše:Pokud se na tohle musíš ptát, tak se radši do podnikání nepouštěj. Nechci tě odrazovat, ale uvědom si, že MUSÍŠ mít základní kapitál, super dobrou reklamu, prodávat nejlépe něco, co jiný nemá… a nezapomeň, pokud chceš e-shop, tak vlastní fotky produktů-páč stáhnutí cizí fotky z netu je porušení autorských práv…no tak hodně štěstí, budeš ho víc než potřebovat…
- vyřídit si na úřadech veškeré náležitosti - především ŽL, atd…
- zřídit si e-shop-pokud chceš prodávat na netu
- pronajmout si skladovací prostory
- vytvořit si reklamu, aby o tobě vůbec někdo věděl
- mít na účtu alespoň 300tisíc jako základ pro podnikání
- fakt si myslíš, že ti někdo prozradí know-how-vrať se nohama na zem a nebuď naivní
- zboží nakupuj nejlépe u výrobců, případně z velkoobchodů
Chvilku jsem si říkala, konečně někdo normální, kdo paní poradí a nemá problém.. Na začatku jí poradíš a ve finále setřeš
Opravdu zvlášní přístup. Heleď se, ty a ostatní.. Každej kdo začal podnikat, tak si zjišťoval nějaký info a ostatní věci. Je jedno jak a kde. Určitě se paní neptá jen tady.. Je tu dost lidí, co s tím mají zkušenosti, poradí rádi i bez toho, aby někoho shazovali. Co je na tom špatnýho, že se někdo zeptá jak na to??
Tobě taky hezkej den..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vanda 2 píše:
Chvilku jsem si říkala, konečně někdo normální, kdo paní poradí a nemá problém.. Na začatku jí poradíš a ve finále setřešOpravdu zvlášní přístup. Heleď se, ty a ostatní.. Každej kdo začal podnikat, tak si zjišťoval nějaký info a ostatní věci. Je jedno jak a kde. Určitě se paní neptá jen tady.. Je tu dost lidí, co s tím mají zkušenosti, poradí rádi i bez toho, aby někoho shazovali. Co je na tom špatnýho, že se někdo zeptá jak na to??
Tobě taky hezkej den..
nezlob se, ale paní se neptá, jak začít, ale kde sehnat zboží- to jí žádný prodejce neřekne, je to know how firmy.
Jak začít podnikat a co vše je k tomu potřeba, je lehce dohledatelné na internetu, případně stačí zvednout telefon a zavolat na úřad..
taky jsem kdysi začínala, info jsem si sháněla sama na netu, dodavatele jsem si aktivně vyhledávala.
Paní jsem nijak nesetřela, jen jsem napsala realitu. Čím jsem prosím paní shodila? Fakt by mě to zajímalo
Podnikání není žádná sranda, je třeba si uvědomit, že žádný jiný příjem není a pokud nemá paní na začátku dost slušnou částku na účtu, tak se může velmi rychle zadlužit a už z toho taky nemusí vybruslit…takže prosím, ještě jednou, čím jsem paní setřela/shodila???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vanda 2 píše:
Co je na tom špatnýho, že se někdo zeptá jak na to??
a ještě k téhle větě…
na tom nic špatného není..jak na to?? Aktivně si na fundovaných místěch (e-mimino to fakt není) zjistit základní informace. Udělat si třeba na papír základní rozvahu-co chci prodávat, kde to budu nakupovat, jak to uskladním, jak to budu doručovat, jak to budu financovat…o nic víc nejde,
V podnikání není skrytý nějaký šotek.. ale jsou nějaké právní normy, kterých je třeba se řídit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shari81 píše:
nezlob se, ale paní se neptá, jak začít, ale kde sehnat zboží- to jí žádný prodejce neřekne, je to know how firmy.
Jak začít podnikat a co vše je k tomu potřeba, je lehce dohledatelné na internetu, případně stačí zvednout telefon a zavolat na úřad..
taky jsem kdysi začínala, info jsem si sháněla sama na netu, dodavatele jsem si aktivně vyhledávala.
Paní jsem nijak nesetřela, jen jsem napsala realitu. Čím jsem prosím paní shodila? Fakt by mě to zajímaloPodnikání není žádná sranda, je třeba si uvědomit, že žádný jiný příjem není a pokud nemá paní na začátku dost slušnou částku na účtu, tak se může velmi rychle zadlužit a už z toho taky nemusí vybruslit…takže prosím, ještě jednou, čím jsem paní setřela/shodila???
Prosím tě pěkně, nehraj si tady hlavně na chytrou.. Víš dobře jak jsem to myslela. Já nemám čas, se tady rozepisovat jako ty. Tyhle všechny moudra jsi jí tady měla vypsat, ale bez toho, psát jí, že radši nemá podnikat atd. Chápeme?
Zeptala se slušně, všude ve světě je normální, slušně odpovědět. A mě o podnikání nemusíš psát nic, mám 40 zaměstnanců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vanda 2
tak to gratuluju
hlavně, žes tedy paní pěkně poradila, když si tak velká podnikatelka..to se musí nechat, tvoje rada nad zlato. Hlavně že nemáš čas…čas na to mě tu buzerovat..to jo..ale čas poradit..to nee ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shari81 píše:
@Vanda 2tak to gratuluju
hlavně, žes tedy paní pěkně poradila, když si tak velká podnikatelka..to se musí nechat, tvoje rada nad zlato. Hlavně že nemáš čas…čas na to mě tu buzerovat..to jo..ale čas poradit..to nee
Děkuju, ale do velký podnikatelky mám daleko
Ale není to špatný
Ano napsala jsem SZ, co tam máš dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stastnaholka píše:
@welovefashion spíš prostě klasicky to butikové oblečení. Myslím, že u origo značek je to navíc nějak komplikované s dovozem, ale to jsem kdysi někde vyčetla, nevím, jak to doopravdy je.
Máš s něčím podobným zkušenost?:-)
no jestli umíš anglicky, tak máš z půlky vyhráno, pohledej na googlu velkoobchody, B2B, outlety značek, úplně přesně ti to teď nenajdu, pak třeba velkoobchodní server je zentrada.eu, tam je všechno možné…
no a zaměř se na obchody, co jsou v EU, pokud nechceš strávit život na celním úřadě a platit clo a dph, aby sis ve finále spočetla, že se ti to vlastně tolik nevyplatí ![]()
chvíli jsem to zkoušela, něco ještě prodávám, ale já to měla a mám jako vedlejší příjem, spíš věci pro děti a fakt je těchto věcí hodně, dříve měl člověk z kusu 2 násobek, ted sotva 30%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit